“Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Φωκίδα

Date:

Share post:

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Φωκίδας βράβευσε η Eurobank στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 2017.

Ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, Παυσανίας-Ανδρέας Παπαγεωργίου, οι Βουλευτές κ.κ. Ελένη Αυλωνίτου, Ζωή Λιβανίου και Νικόλαος Φίλης, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Πατέρας Δημήτριος Νίκου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδείας, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Καρβούνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Δημήτριος Αργύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, κ. Ευάγγελος Κατσαγούνος, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, Παυσανίας-Ανδρέας Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι: «Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία έμπρακτη προσπάθεια ενδυνάμωσης της νεολαίας. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι προέρχεται από έναν φορέα που ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις απέναντι στο κοινωνικό σύνολο ενισχύοντας τις προσπάθειες των νέων μελών του. Και ακόμα σημαντικότερο, και το τονίζω αυτό, ότι δεν τοποθέτησε ούτε κριτήρια επιστημονικής κατεύθυνσης, επιλέγοντας να αποκλείσει τις ανθρωπιστικές ή καλλιτεχνικές κατευθύνσεις, όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιου είδους βραβεύσεις. Πολύ περισσότερο όμως δεν αναζήτησε τον ένα και μοναδικό νικητή μέσα από μία διαδικασία ανταγωνισμού, αλλά μοίρασε δίκαια αυτό που μπορούσε να μοιράσει, σε όσο το δυνατόν περισσότερους επιτυχόντες».

Απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές που αρίστευσαν και βραβεύθηκαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, είπε μεταξύ άλλων:

«Η στήριξη της Παιδείας ως αξίας, με συνέπεια και μακροπρόθεσμη δέσμευση, αποτελεί αντανάκλαση των αρχών του οργανισμού που υπηρετούμε. Μια τράπεζα δεν είναι μόνον η επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά είναι και η ευρύτερη κοινωνική παρουσία της. Τιμούμε αυτό το ρόλο με σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε την παλιότερη και ίσως σημαντικότερη, τη «Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Τιμούμε τη γνώση, την προσπάθεια, την επιτυχία σε κάθε νομό και σε κάθε πόλη της Ελλάδας εδώ και 15 χρόνια. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε». Επίσης, σημείωσε ότι «από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, ώστε όταν θα τελειώνετε τη σχολή που επιλέξατε και αριστεύσατε για την εισαγωγή σας, να μπορείτε να σταδιοδρομήσετε, να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας στην χώρα μας και να συμβάλετε στην ευημερία όλων μας».

Στην εκδήλωση, πέραν των αριστούχων μαθητών και μαθητριών, βραβεύθηκαν και τα 13 αντίστοιχα Λύκεια απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε νομό, σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του κάθε σχολείου στη διάκριση αυτών των μαθητών αλλά και συνολικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Τα βραβεία των Λυκείων απένειμαν, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Ομίλου Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης, και οι αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Eurobank, κ.κ. Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ολυμπιονίκης κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος, αφού συνεχάρη τους μαθητές αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε ο ίδιος προκειμένου να κατακτήσει την υψηλότερη διάκριση, στην επιμονή του αλλά και στις αξίες που τον συντρόφευαν στην πορεία του προς τη νίκη. Ομιλία πραγματοποίησε η βραβευθείσα του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» το 2015, Αγγελική Κολοκοτσά, η οποία βραβεύθηκε ως πρώτη του νομού Ζακύνθου.

Τις τιμητικές πλακέτες που απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έλαβαν:

Στις εκπαιδευτικές περιφέρειες της Αττικής, στην Α’ περιφέρεια Αθήνας το 13ο Γενικό Λύκειο Αθήνας για την Ηλιάνα Μπατσικούρα, στην Β’ περιφέρεια Αθήνας το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων για τον Άγγελο Νικομάνη, στην Γ’ περιφέρεια Αθήνας το 4ο Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου για την Αλεξία Κατσικογιάννη, στην Δ’ περιφέρεια Αθήνας το 6ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας για τον Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου, στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο “Εκπαιδευτήρια Πλάτων” για τον Ιωάννη Αλεξόπουλο, στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής το 1ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων για τον Ιωάννη Πανταζή και στην περιφέρεια Πειραιά το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά για τον Μάριο Χρήστο Κουτσογιάννη.

Επίσης, στον νομό Εύβοιας το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας για τον Γεώργιο Ζαούρη, στο νομό Βοιωτίας το Γενικό Λύκειο Άσπρων Σπιτιών για τον Στέργιο Ανδρέου και στο νομό Φωκίδας το Γενικό Λύκειο Ιτέας για τον Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο.

Βραβεύθηκαν επίσης τρία σχολεία από τη νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα, στον νομό Δωδεκανήσου το Μουσικό Σχολείο Ρόδου για την Αναστασία Φουτούλη, στο νομό Κυκλάδων το Γενικό Λύκειο Σύρου για την Κωνσταντίνα Κώτσια και στο νομό Χίου το 1ο ΕΠΑΛ Χίου- Εμπορική Σχολή, για τον Αντώνιο-Χρυσοβαλλάντη Μαρδά.

Στην εκδήλωση της Αθήνας βραβεύθηκαν 325 αριστούχοι απόφοιτοι από τους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Φωκίδας καθώς και 26 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου και φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content