Connect with us

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Μεγάλη συμμετοχή στο bazaar στο κτήμα Κοκοτού

Μεγάλη συμμετοχή είχε το bazaar που σημειώθηκε  στο κτήμα Κοκοτού, με πλήθος επισκεπτών να στηρίζει το έργο  του Σωματείου «Παιδικό Τραύμα».

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

H PwC Ελλάδας υποστηρίζει την προετοιμασία της  Μαραθωνοδρόμου Γ. Πριβιλέτζιο

Η PwC Ελλάδας, ανακοινώνει τη συνεργασία με τη διακεκριμένη Μαραθωνοδρόμο Γκλόρια Πριβιλέτζιο, ως χορηγός της προετοιμασίας και συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Σημείο εκκίνησης της συνεργασίας αποτελεί ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, στον οποίο και συμμετείχε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο κατακτώντας την πρώτη θέση στον αγώνα των 10km,  υποστηρίζοντας παράλληλα την ομάδα δρομέων Finish Liners της PwC.

Οι Finish Liners, αποτελούνται από εργαζόμενους της εταιρείας οι οποίοι βοηθούν κάθε χρόνο μέλη του σωματείου της MDA Hellas, που ασχολείται με τη φροντίδα ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις, να συμμετέχουν στο Μαραθώνιο, σπρώχνοντας τα αμαξίδιά τους. Σε αυτό το πλαίσιο η Γκλόρια Πριβιλέτζιο συναντήθηκε και ενίσχυσε την πορεία για τον τερματισμό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Paraswimming Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και μέλους της MDA.

Την Γκλόρια Πριβιλέτζιο υποδέχτηκαν και οι εργαζόμενοι της PwC και μέλη της ομάδας Finish Liners η οποία αποτελείται από 37 μέλη. Τα τελευταία τρία χρόνια οι εργαζόμενοι της εταιρείας κάνουν τη διαφορά, αγκαλιάζοντας έναν τόσο σημαντικό θεσμό και ενισχύοντας την επίτευξη των στόχων των μελών της MDA Hellas.

Η Γιολάντα Κουρασμενάκη, Corporate Responsibility Leader, της PwC Ελλάδας δήλωσε: «Εδώ και χρόνια, δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία και δίνουμε λύσεις σε σημαντικά προβλήματα, διατηρώντας πάντα τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στηρίζουμε έμπρακτα το όραμα της Γκλόρια Πριβιλέτζιο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 και θα θέλαμε να την καλωσορίσουμε αλλά και ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή της στην ομάδα των Finish Liners καθώς η συμβολή της αποτελεί έμπνευση για όλους.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Finish Liners της PwC που με μεγάλη αφοσίωση ενισχύουν τις δράσεις  Εταιρικής Υπευθυνότητας της PwC. Η συμμετοχή τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς στο πλαίσιο του προγράμματος 1for1, για κάθε μια ώρα εθελοντισμού η PwC προσφέρει ένα ευρώ σε επιλεγμένη ΜΚΟ»

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Mercedes-Benz: Στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο αφήνουμε το αυτοκίνητο στο σπίτι

Η Mercedes-Benz, με το μήνυμα RUN MORE DRIVE LESS, μας καλεί και φέτος να υιοθετήσουμε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής και στις 11 Νοεμβρίου να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας στο σπίτι για να απολαύσουμε τρέχοντας τους δρόμους της πόλης.

Η Mercedes-Benz, ως επίσημος χορηγός του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, θα βρίσκεται δίπλα στους λάτρεις του running με μια σειρά από δραστηριότητες, που θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Από τις 6 Νοεμβρίου, οι fans της Mercedes-Benz στο Facebook καλούνται να «τρέξουν» στο timeline της σελίδας για να βρουν το «κρυφό» post του τερματισμού του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και να κερδίσουν running εξοπλισμό για τον μεγάλο αγώνα.

Όσο η μέρα του Μαραθωνίου πλησιάζει, η Mercedes-Benz μας προτρέπει να θέσουμε τους προσωπικούς μας στόχους και να τους ξεπεράσουμε. Από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου, οι δρομείς του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας θα μπορούν να δηλώσουν στην ομάδα της Mercedes-Benz που θα βρίσκεται στη Marathon Expo, τον χρόνο που έχουν ως στόχο να σπάσουν στον αγώνα των 5, 10 και 42 χλμ.

Στη συνέχεια, στις 11 Νοεμβρίου, ημέρα του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, η Mercedes-Benz θα περιμένει τους δρομείς στο περίπτερο της μετά τον τερματισμό, για να φωτογραφηθούν με την επίσημη χρονομέτρησή τους στο ειδικά διαμορφωμένο booth και να διεκδικήσουν ένα μοναδικό δώρο-εμπειρία από την υπηρεσία StarRent | Mercedes-Benz & smart Rentals, ως επιβράβευση για την επίτευξη του στόχου τους. Η ώρα του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας πλησιάζει: ας τρέξουμε!

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Στεκόμαστε “επιστήθια” δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο

Η πρόληψη, η διάγνωση και η ορθή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού μπορεί να καθορίσει την πορεία και τη ζωή των γυναικών που πάσχουν από τη νόσο. Αυτό ήταν το βασικότερο μήνυμα της εκδήλωσης ενημέρωσης που έγινε συμβολικά στις 25 Οκτωβρίου από την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ομάδα Μελέτης Μαστού (ΕΛΣΟΜΑ) και υπό την αιγίδα της Europa Donna Hellas.

Η ημερίδα στην οποία παρευρέθησαν τόσο η κα Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος της Europa Donna Hellas, όσο και ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ, είχε σαν στόχο να μεταδώσει βιωματική και επιστημονική γνώση για όλο το φάσμα των διαδικασιών και των ιατρικών εξετάσεων, ακόμα και της γυναικείας ψυχολογίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γυναίκες που σκέφτονται ότι ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωπες με τη νόσο ή που έχουν ήδη νοσήσει, ενημερώθηκαν και έθεσαν ερωτήσεις σε ειδικούς επιστήμονες. Επίσημος χορηγός και υποστηρικτής της ημερίδας ήταν η Ευρωκλινική, χορηγοί η FeelSafe Insurace και Αμάλθεια Holistic Therapy Center και εθελοντές οι Hopeaholics .

Μιλώντας σχετικά η κα Έλενα Κουντουρά ανέφερε “Η Europa Donna Hellas που αποτελεί το ελληνικό μέλος της ευρωπαικής συνομοσπονδίας κατά του καρκίνου του μαστού διεκδικεί με ψήφισμα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης από όλες τις εθνικές κυβερνήσεις να τοποθετήσουν ψηλά στην agenda τους την πρόληψη και την θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, προκειμένου οι γυναίκες στην Ελλάδα και την Ευρώπη να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες, δομές υγείας και όλα τα πρωτόκολλα θεραπειών”. Η Κ. Μιμή Μαρσέλλου, αντιπρόεδρος της Europa Donna Hellas, μιλώντας για την πολύτιμη αξία της Φυσικοθεραπείας στην Υγεία των Γυναικών και την σπουδαιότητα του ρόλου του φυσικοθεραπευτή στην μετεγχειρητική πρόληψη και διαχείριση πιθανών συχνών επιπλοκών όπως το λεμφοίδημα και η σεξουαλική δυλειτουργία, είπε πως “οι γυναίκες επιβάλλεται να παραμείνουν ενεργές και όχι άνεργες μετά από επεμβάσεις μαστού.

Όταν μια ζωή σώζεται πρέπει η ασθενής όχι απλά να ζήσει αλλά να ζήσει καλά. Διεθνείς μελέτες τεκμηριώνουν πως με την προώθηση του πρότυπου μοντέλου συντηρητικής αντιμετώπισης επιτυγχάνεται η αποτελεσματική μείωση της σπατάλης του κόστους για την κρατική υγεία, για τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και για τις οικογένειες των πασχόντων που πληγώνονται οικονομικά για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα που προκύπτουν μετά από το χειρουργείο μαστού.” Η κα Φιορίτα Πουλακάκη, Διευθύντρια Χειρουργικής κλινικής Μαστού Ευρωκλινικής Αθηνών και Εθνική Αντιπρόσωπος της Europa Donna Hellas, αναφέρθηκε στην πρόληψη και τις νεότερες θεραπείες στον καρκίνο του Μαστού, επισημαίνοντας ότι “πρέπει να υφίσταται πρωτογενής πρόληψη μέσα από τη διατροφή, την άσκηση και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής όως τη διακοπή του καπνίσματος. Θα πρέπει ναπ καταρχήν να αποτρέψουμε τη δημιουργία” εξήγησε και να προγραμματίσουμε ένα τυπικό και τακτικό έλεγχο με εξειδικευμένες εξετάσεις απεικόνισης του μαστού, κλινική εξέταση από ειδικούς και διεπιστημονική προσέγγιση”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν:

  • κ. Κώστας Ξένος , Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, «Η Διατροφή στην πρόληψη του καρκίνου του Μαστού».
  • κ. Πέτρος Μαλακάσης , Διευθυντής Απεικονιστικού Τμήματος Διάγνωσης Μαστού & Οστικής Πυκνομετρίας της Ευρωκλινικής Αθηνών, «Ο ρόλος των απεικονιστικών εξετάσεων για τον καρκίνο του Μαστού».
  • κ. Φιορίτα Πουλακάκη, Διευθύντρια Χειρουργικής κλινικής Μαστού Ευρωκλινικής Αθηνών και Εθνική Αντιπρόσωπος της Europa Donna Hellas, ” Πρόληψη και νεότερες θεραπείες στον καρκίνο του Μαστού”
  • κ. Βασίλης Κρέτσης, Διευθυντής Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής Νοσοκομείου Ευρωκλινικής Αθηνών , «Δυνατότητες αποκατάστασης μετά από μαστεκτομή».
  • κ. Γιώργος Μάριος Μακρής Διευθυντής Γυναικολογικού Τμήματος «Ευρωκλινικής Αθηνών», «Σεξουαλικότητα και Καρκίνος του Μαστού».
  • κ. Καίτη Σαμαρτζή ,Συγγραφέας ,Life & Spiritual Coach – «Δέχομαι με αγάπη τα μηνύματα που μου δίνει το σώμα μου».
  • κ. Μιμή Μαρσέλλου, MSc PT Φυσικοθεραπεύτρια , «Η Φυσικοθεραπεία στην υγεία των Γυναικών».
  • κ. Γωγώ Τσακογιάννη, Συγγραφέας ,«Μ ‘αγαπώ» .
  • κ. Στέλλα Ζουλινάκη, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης – «Η πρόληψη δεν είναι θέμα Παγκόσμιας Μέρας » .

Από τη δική της πλευρά η κα Στέλλα Ζουλινάκη επικεφαλής της FeelInsurance κα μέλος της Europa Donna Hellas, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Μιλάνο, εξήγησε ότι “ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες του δυτικού κόσμου. Μία στις έντεκα γυναίκες στην Ευρώπη και μία στις οκτώ διεθνώς θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη με την νόσο. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο έχουμε 6.000 νέες περιπτώσεις. Στην FeelSafe αποφασίσαμε να στηρίξουμε χορηγικά την εκδήλωση ενημέρωσης, καθώς ξέρουμε μέσα από την επαγγελματική μας πορεία αλλά και προσωπική εμπειρία ότι η πρόληψη σώζει ζωές και οδηγεί σε καλύτερη πορεία και πρόγνωση την ασθενή”.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ