Connect with us

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

Μεγαλώνει το δίκτυο ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με την ένταξη της VITEX

Η μεγαλύτερη, ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων, η VITEX, γίνεται μέλος του δικτύου ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Ειδικότερα, η VITEX Α.Ε., η μεγαλύτερη, Ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πωλήσεις και μερίδιο αγοράς εντάχθηκε στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η οποία επεκτάθηκε  σε νέα προϊοντική κατηγορία.

Ειδικότερα, το νέο Μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η VITEX, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1932, παράγοντας και αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα στους τομείς των οικοδομικών χρωμάτων (Vitex), ασφαλτικών μονώσεων (Hermes), εξωτερικής θερμομόνωσης (VitexTHERM) και ναυτιλιακών χρωμάτων (Eumaria). Η πληθώρα προϊόντων της παράγονται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο που διαθέτει, κι ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη και διεθνώς, που λειτουργούν με βάση πρακτικές “Zero Waste” και “Net Zero Energy”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα καινοτόμα και πιστοποιημένα προϊόντα της VITEX, εξάγονται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο και αποτελούν συνώνυμο της ποιότητας και της ασφάλειας των οικοδομικών χρωμάτων παγκοσμίως, ενώ το brand έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή ως μια καταξιωμένη χρωματοβιομηχανία και ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το νέο μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με γνώμονα την ποιότητα, την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και την πελατοκεντρική προσέγγιση έχει λάβει πληθώρα βραβεύσεων με πιο πρόσφατες να περιλαμβάνουν την πιστοποίησή της ως “Great Place to Work (2020-2021)”, “Growth Awards” ως μια από τις Top 19 δυναμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα (2019 & 2018) και βραβεία Marketing & διαφήμισης Marketing “Excellence Awards (2019)” και “Ermis Awards 2019”. 

Παράλληλα, μέσω της συνολικής στρατηγικής κοινωνικής Ευθύνης που χαράσσει η εταιρεία, προσφέρει ουσιαστικά και συστηματικά μέσα από δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη της χώρας. Από την αρχή της ίδρυσής της μέχρι και σήμερα η VITEX αναπτύσσει προϊόντα τα οποία λειτουργούν ως καταλύτης αειφορίας (sustainability catalyst) και παρέχουν προστιθέμενη αξία στους καταναλωτές, περιορίζει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, επενδύει πανελλαδικά και στηρίζει το ανθρώπινο κεφάλαιο, σεβόμενη την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. 

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Pfizer: O Πρέσβης των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κέντρο Πληροφορικής

Η Α.Ε. ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελληνική Δημοκρατία, Geoffrey Pyatt, στο πλαίσιο περιοδείας, που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα, επισκέφτηκε το χώρο, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας,  που δημιουργεί η  Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επένδυση, που θα δημιουργήσει στην πλήρη ανάπτυξή της 200 νέες θέσεις απασχόλησης, υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης.

O κ. Πρέσβης των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο G. Pfleger, ξεναγήθηκε στους χώρους του Τεχνολογικού Κέντρου από τον επικεφαλής του Nico Gariboldi  και τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Hellas Α.Ε., Ζαχαρία Ραγκούση ενώ ενημερώθηκε για την πορεία της επένδυσης, το έργο και τις δραστηριότητες του Κέντρου. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Πρέσβης δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος για τη συμβολή της ψηφιακής καινοτομίας στην κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών του κλάδου της υγείας, αλλά και τη σημαντική συμβολή  του Κέντρου της Pfizer για την Οικονομία και την Απασχόληση στην Ελλάδα. Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στη γρήγορη εξέλιξη της επένδυσης, η οποία είχε ανακοινωθεί μόλις πριν λίγους μήνες στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο κ. Πρέσβης είχε, παράλληλα, την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους του Κέντρου, μερικοί εκ των οποίων ήταν Έλληνες του εξωτερικού, που επέστρεψαν στη χώρα μας για να εργαστούν στο Κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Η Ακίνητη Περιουσία πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης μετά την πανδημία

Ο τρόπος με τον οποίο η αγορά ακινήτων μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά, στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας μας επωφελούμενη από μία ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και η θεσμοθέτηση νέων φορολογικών κινήτρων για ιδιώτες και εταιρίες, ώστε να επενδύσουν, άμεσα ή έμμεσα, σε ακίνητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της ψηφιακής συζήτησης: «Η Ακίνητη Περιουσία στη μετά την πανδημία εποχή: πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης ή εύκολη πηγή κρατικών εσόδων», που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο των ψηφιακών εκδηλώσεων AmChamGR Digital Talks & Events, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.

Στην ψηφιακή συζήτηση συμμετείχαν: ο Σταύρος Κώστας, Πρόεδρος Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, o Λευτέρης Σικαλίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας και Επενδύσεων, Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ιδρυτής & CEO, SiRE, και Managing Partner, Primera Advisors, o Βασίλειος Δεληκατερίνης, Advisor to the Board, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Ασπασία Μάλλιου, Partner, Tax, PotamitisVekris and Editor of the Bulletin of Tax Legislation και η Φρέντυ Γιατράκου, Partner – Financial Services and Real Estate, Tax & Legal, PwC Greece. Τη συζήτηση συντόνισε η Σοφία Γρηγοριάδου, Deputy Managing Partner, CPA Law Firm-member of KPMG network.

Όπως υποστήριξε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η ακίνητη περιουσία έχει γίνει μια από τις πιο σημαντικές πηγές εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό. Και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία προσπαθεί να αλλάξει σελίδα μετά από χρόνια συνεχιζόμενης ύφεσης η αγορά ακίνητων θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια ρεαλιστική μεταρρύθμιση της φορολογίας ξεκινώντας κυρίως με τη θεσμοθέτηση νέων φορολογικών κινήτρων για ιδιώτες και εταιρείες για να επενδύσουν άμεσα ή έμμεσα σε ακίνητα καθώς και με την εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών με την αντίστοιχη εμπορική συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην περεταίρω ανάπτυξη της χώρας μας».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Κώστα οι δομικές επιπτώσεις στην αγορά εξαιτίας του κορονοϊού προσθέτουν οδυνηρές συνέπειες στην οικονομία, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύουν και το ευρύ έλλειμα στοχευμένων πολιτικών για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στην οικονομική ανάπτυξη. Ένας οικονομικός παράγοντας που σε συνδυασμό με ισχυρά φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πυλώνας στήριξης και ατμομηχανής βιώσιμης ανάπτυξης σε στρατηγικούς τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια, οι υποδομές και η υγεία». Ενώ αναφορικά με την εξαγγελία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% στο 2021  μεσοσταθμικά που περιορίζει τη μείωση στα 300 εκατ. περίπου,  από τα 3,9 δις €, ο κ. Κώστας  υποστήριξε ότι σε μια χώρα ανεπτυγμένη σαν τη Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι  < 1% του ΑΕΠ.

Ο Λευτέρης Σικαλίδης στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τον τομέα Ακίνητης Περιουσίας ως πυλώνα ανάπτυξης, όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές οικονομίες, τόνισε το γεγονός της αποφυγής ξένων ιδιωτών και εταιρειών ακινήτων να επενδύσουν, άμεσα ή έμμεσα, στη χώρα μας λόγω του περίπλοκου και ακριβού συστήματος φορολογίας και επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα σημαντικών φορολογικών κινήτρων για άμεσες ξένες επενδύσεις και προσέλκυση νέων παικτών από το εξωτερικό στην Ελληνική αγορά ακινήτων.

Από την πλευρά του ο Βασίλειος Δελικατερίνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του Real Estate όπως το είδος της φορολόγησης και τη χρονική διάρκεια της, την απώλεια της φορολογικής στρατηγικής αλλά και τη μεγάλη διαφορετικότητα των οικονομικών δραστηριοτήτων που μπαίνουν «κάτω από την ταμπέλα» real estate με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί με ενιαίο τρόπο η φορολόγηση της.

Η Ασπασία Μάλλιου παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει μια κτηματική εταιρία με ένα σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο υποστηρίζοντας ότι: «Ήρθε η ώρα να εισηγούμαστε τη θεσμοθέτηση στην Ελλάδα ελκυστικών δομών διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων με πρόθεση επένδυσης σε ελληνικό ακίνητο και μέσω εταιρικού τύπου που θα αναγνωρίζεται και θα τελεί υπό την προστασία των επιμέρους Διμερών Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας».

Τέλος, η Φρέντυ Γιατράκου παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις υιοθέτησης φορολογικών κινήτρων με σκοπό να τονωθεί η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για  εξορθολογισμό του ΕΝΦΙΑ αλλά και εξορθολογισμό των απαιτούμενων δικαιολογητικών  εγγράφων για την υποστήριξη της απαλλαγής λόγω κατοχής ακινήτου ειδικά από εποπτευόμενη οντότητα, διεύρυνση των απαλλαγών του ΦΜΑ ώστε να εξαιρείται από το φόρο η μεταπωλητική δραστηριότητα, παροχή του κινήτρου της υπερέκπτωσης (super deduction), επαναφορά μειωμένου συντελεστή αλλά και επέκταση της απαλλαγής λόγω εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Περισσότερα

12# Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή

9/7 η online εκδήλωση του τελικού του διαγωνισμού Trophy – Τροφή Challenge

Με μία online εκδήλωση θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα ο μεγαλύτερος αγροδιατροφικός διαγωνισμός καινοτομίας «Trophy – Τροφή Challenge«. Η εκδήλωση του τελικού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 18.30 και θα μεταδοθεί live στα κανάλια του YouTube και του Facebook, του προγράμματος “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”.

Στον τελικό θα ανακοινωθούν οι νικήτριες ομάδες, μία για κάθε κατηγορία (Agri-Tech Startups, Food-Tech Startups και Agri-Tech & Food-Tech Ideas), που θα προκύψουν από τη διαδικασία του bootcamp, στις 7-8 Ιουλίου. Οι ομάδες που θα προκριθούν στο bootcamp θα προετοιμαστούν και θα λάβουν καθοδήγηση σε επιχειρησιακά και τεχνικά θέματα από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. 

Οι 3 νικήτριες ομάδες, μία από κάθε κατηγορία, θα κληθούν να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές προτάσεις τους σε ένα online live pitching, κατά τη διάρκεια του τελικού και θα λάβουν τα χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 22.000 ευρώ. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν απευθείας στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού Future Agro Challenge και να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey στις Η.Π.Α. Τα μη χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού  περιλαμβάνουν επίσης συμμετοχή σε acceleration  προγράμματα, πρόσβαση στο δίκτυο 5G της Vodafone και mentoring σε θέματα εμπορικής εφαρμογής της ιδέας, κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας και λογιστικής υποστήριξης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Βασίλης Νικολόπουλος, επικεφαλής Εφαρμοσμένης Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας του τομέα Ενέργειας της MYTILINEOS (Protergia) και ιδρυτής της πρώτης Ελληνικής deep tech startup Intelen, στον χώρο της Ενέργειας και της Ενεργειακής Πληροφορικής. Η Intelen, αποτέλεσμα της έρευνας του Β. Νικολόπουλου στο ΕΜΠ, έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία καινοτομίας σήκωσε γύρους χρηματοδοτήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό και αποτελεί τα τελευταία χρόνια, ένα από τα συστατικά του Ψηφιακού Ενεργειακού μετασχηματισμού της Protergia, MYTILNEOS αλλά και της γενικότερης Ενεργειακής αγοράς. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο έμπειρος σε θέματα αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης.

Την Κριτική Επιτροπή που θα επιλέξει τους τελικούς νικητές, απαρτίζουν η κα Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη και σύμβουλος επικοινωνίας, ο Ξενοφών Κάππας, Διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, η Κατερίνα Πραματάρη, Partner – Unifund, ο  Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Senior Analyst στην Velocity Velocity.Partners VC, 0 Μανώλης Παναγιωτόπουλος, Country Commercial Lead για τον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της BAYER Ελλάς, η Μαριάννα ΒρεττούΣούλτες, διευθύντρια marketing της BASF Ελλάς, ο Άκης Τσαρούχης, υπεύθυνος Enterprise Business Development για την Vodafone Ελλάδος, ο Βασίλης Πετίνης, Partner RSM Greece και ο Χρήστος Καθάριος, επιχειρησιακός διευθυντής της Tethys Equity SA. 

Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο Bootcamp αναλαμβάνουν οι μέντορες κ.κ. Δημήτρης Κουρτέσης, Program Manager του OK!Thess και technology entrepreneur, Γιάννης Περουλάκης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Nίκος Τσονιώτης entrepreneur  και start up coach του OK!Thess, οι Κατερίνα Παπαθωμά, Δημήτρης Παξιμάδης και Παντελής Κονταξάκης, μέλη του ΚΕΜΕΛ και Κατερίνα Κανδυλιάρη και Γιώργος Κυριακαράκος, νικητές του περσινού διαγωνισμού Trophy – Τροφή Challenge στον τομέα του food tech και agritech αντίστοιχα.  

Ο διαγωνισμός “Trophy – Τροφή Challenge” υλοποιείται από το πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC). 

Μέγας δωρητής του ευρύτερου προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και του διαγωνισμού «Trophy – Τροφή Challenge» είναι το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ