Μεσόγειος SOS: Στη Σκιάθο για την πλαστική σακούλα

Date:

Share post:

Τη Σκιάθο επισκέπτεται το Δίκτυο Μεσόγειος SOS το διάστημα 17-19 Απριλίου στο πλαίσιο του προγράμματος A.S.A.P. (Active Skiathos Against Plastic bag), με δράσεις στοχευμένες στην ενημέρωση των πολιτών και στην ενεργό συμμετοχή τους στην προοπτική μείωσης της πλαστικής σακούλας στο νησί.

To πρόγραμμα A.S.A.P. χρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία BeMed – Beyond Plastic Med, το Ίδρυμα του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, το Ίδρυμα Thalassa, τον Δήμο Σκιάθου και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκιάθος» και υλοποιείται από τον Μάιο 2017 έως τον Ιούνιο 2018.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17 και στις 18 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε σχολεία της Σκιάθου, με άξονα το εγκεκριμένο από το Υπουργείο πρόγραμμα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η πλαστική σακούλα…». Στη διάρκεια των παρουσιάσεων, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με διαδραστικό τρόπο για τις επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο οικοσύστημα και να ανακαλύψουν πρακτικές με τις οποίες μπορούν να συμβάλουν στη μείωσή της.

Το απόγευμα της Τρίτης 17 Απριλίου, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο εκπαιδευτικών, ενώ στις 19:00 θα διεξαχθεί εκδήλωση δρόμου με παράλληλο διαδραστικό παιχνίδι.

Την Τετάρτη, 18 Απριλίου, στις 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι του Δήμου Σκιάθου, θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος κύκλος των συμμετοχικών δράσεων “Ανοιχτή συζήτηση για μια Σκιάθο χωρίς πλαστικές σακούλες”. Σκοπός είναι η αξιολόγηση της προόδου στη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας στο νησί, καθώς επίσης και η διερεύνηση νέων προτάσεων και ιδεών για εναλλακτικές που οδηγούν στην διευκόλυνση της μείωσης χρήσης και τη βελτιστοποίηση των δράσεων.

Στον ίδιο χώρο, το πρωί της Πέμπτης, 19 Απριλίου, μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία παρουσίαση και συζήτηση με τον αθλητή καγιάκ Μανώλη Λουδάρο, σχετικά με τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από τα πολυήμερα και περιπετειώδη ταξίδια του στις ελληνικές θάλασσες. Μετά από αυτό θα ακολουθήσει καθαρισμός της παρακείμενης ακτής.

Τέλος, στις 21 & 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις συνέργειας με το πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» , στο νησί της Αλοννήσου.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content