MetLife: Βράβευση από το για ΣΕΝ/JA

Date:

Share post:

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η MetLife βραβεύθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, για την εθελοντική προσφορά και τη συμβολή της στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η βράβευση έγινε την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο του 12ου Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη της «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2018», που διοργανώθηκε από το ΣΕΝ/JA με την υποστήριξη της MetLife και με την παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλόπουλου, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρευ Πάιατ. To βραβείο εκ μέρους της MetLife παρέλαβε ο Σταύρος Μιχαηλίδης, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της εταιρίας.

Η συνεργασία μεταξύ της MetLife και του ΣΕΝ/JA για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Life Changer, που υλοποιεί η MetLife παγκοσμίως ως μέρος του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “We Care”. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της ενημέρωσης των νέων σε θέματα οικονομίας και οικονομικής διαχείρισης, καθώς και η ενεργός στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στην Ελλάδα, η MetLife υλοποιεί το πρόγραμμα Life Changer τα τελευταία 4 χρόνια σε συνεργασία με το ΣΕΝ/JA, έχοντας επενδύσει συνολικά πάνω από 450.000 ευρώ. Η εταιρία υποστηρίζει συστηματικά τη διοργάνωση στη χώρα μας των φοιτητικών και μαθητικών διαγωνισμών του Πανευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Junior Achievement Europe, τόσο μέσω χορηγιών όσο και με τη συμμετοχή εθελοντών στελεχών της, οι οποίοι παρέχουν στις ομάδες καθοδήγηση και mentoring, προκειμένου να αποκτήσουν οικονομικές γνώσεις και να εφαρμόσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Μέχρι σήμερα, στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει συνολικά πάνω από 400 εθελοντές, ανώτερα και ανώτατα στελέχη και ασφαλιστικοί σύμβουλοι της MetLife, οι οποίοι έχουν εκπαιδεύσει πάνω από 4.000 μαθητές, όλων των βαθμίδων.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΣΕΝ/JA, κ. Αργύρη Τζηκόπουλο, ο Μιχαηλίδης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά το ΣΕΝ/JA για την τιμητική αυτή βράβευση. Για εμάς στην MetLife η σημαντικότερη ηθική ανταμοιβή είναι να βλέπουμε τις ιδέες των παιδιών να παίρνουν ζωή και να αναβαθμίζουν κάθε χρόνο και περισσότερο το επίπεδο των διαγωνισμών, σε όρους δημιουργικότητας και καινοτομίας. Είμαστε ευτυχείς γιατί και φέτος επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα δυναμικό νέων ανθρώπων, με γνώσεις, ταλέντο και πάθος. Συνεχίζουμε, λοιπόν, τη συνεργασία μας με το ΣΕΝ/JA, με υπερηφάνεια, με την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων μας και με την πολύτιμη υποστήριξη και την τεχνογνωσία που μας παρέχει η MetLife. Στόχος μας είναι, μέσα από αυτή τη σύμπραξη, να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς και στην ανάδειξη των νέων επιχειρηματιών και στελεχών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν στο μέλλον τη διαφορά, για τους ίδιους, αλλά και για τον τόπο μας».

Το πρώτο βραβείο «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2018» απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο, στη μαθητική επιχείρηση «Helme.t’» από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, για το σχεδιασμό του «noctua kit», ενός έξυπνου κιτ επικοινωνίας του κράνους με τη μηχανή, που βοηθά στην αποφυγή των ατυχημάτων των δικυκλιστών.

Είχε προηγηθεί, την Παρασκευή 25 Μαΐου, η διεξαγωγή του διαγωνισμού Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start UP 2018». Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα “CargOps”, που αποτελείται από φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημιου Αθηνών, για τη δημιουργία ενός «έξυπνου κοντέινερ» που μπορεί να ειδοποιεί για τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας των μεταφερόμενων προϊόντων, αλλά και για τυχόν παραβιάσεις ή παρεκκλίσεις από το προκαθορισμένο δρομολόγιο.

Οι νικήτριες ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους αντίστοιχους Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς, “Company of the Year Competition 2018”, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 16 – 18 Ιουλίου και “Enterprise Challenge 2018”, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25 – 27 Ιουνίου 2018.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Τουρισμός: Ζητούμενο η ισορροπία ανάπτυξης και προστασίας της φύσης

Οι αρχές της αειφορίας αναφέρονται στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικο-πολιτιστικές πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης και στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών διαστάσεων.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).
Skip to content