METRO ΑΕΒΕ: Επενδύει μακροπρόθεσμα στο Περιβάλλον

Date:

Share post:

Mε επενδύσεις που ήδη φτάνουν σε 62 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του εξοπλισμού ψύξης, φωτισμού και κλιματισμού σε φυσικά καταστήματα My market και METRO Cash & Carry, η METRO επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος στο πλαίσιο στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί από το 2015.

Πρόσφατα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η εταιρεία παρουσίασε απτά αποτελέσματα των δράσεών της για την ενεργειακή ουδετερότητα. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι στο πλαίσιο προγραμμάτων κυκλικής οικονομίας, στα My market και στα METRO Cash & Carry ανακυκλώνονται παλιές ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες, λαμπτήρες, χαρτί, πλαστικό, μαγειρικό λάδι, σίδερο, καθώς και πρόσφατα χρησιμοποιημένα υφάσματα και παλιά ρούχα σε συνεργασία με το Fabric Republic. Η εταιρεία συλλέγει ακόμη και αποτσίγαρα στα κεντρικά της γραφεία ενώ συμπληρωματικά σε αυτές τις πρωτοβουλίες δρα και η συμβολή της στη διάσωση τροφίμων, ως μέλος της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλη Τροφίμων». 

Τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους 62 εκατ. ευρώ σε φυσικά καταστήματα My market και METRO Cash & Carry, για την ανανέωση του εξοπλισμού ψύξης, φωτισμού και κλιματισμού. Τα αποτελέσματα έως τώρα έχουν δείξει 37% μεσοσταθμική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, η οποία αντιστοιχεί με την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος 23.580 νοικοκυριών. Παράλληλα, στα νέα καταστήματα, με την τοποθέτηση των νέων συστημάτων, επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης ενέργειας 48%, συγκριτικά με τα αντίστοιχα συμβατικά καταστήματα. 

Ως μία ελληνική εταιρεία που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εγχώρια αγορά λιανικής και οργανωμένης χονδρικής, η Metro έχει θέσει ως μακροπρόθεσμο στόχο της, το 2027 να αποτελεί μία ενεργειακά ουδέτερη εταιρεία. Μέχρι το 2023, είναι προγραμματισμένη η εγκατάσταση 97 φωτοβολταϊκών σταθμών, σε στέγες καταστημάτων και Κέντρων Διανομής, συνολικής ισχύος 25MW. Αυτό το πρώτο βήμα, θα έχει ως αποτέλεσμα το 30% των ενεργειακών απαιτήσεων να καλύπτεται από αυτές τις ιδιόκτητες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της κάνει αναφορά σε σημαντικές διακρίσεις που έχει λάβει περισσότερα. Πρόκειται για 45 βραβεία, ενώ έχει αναδειχθεί ως Energy Efficient Company of the Year 2019 και 2022 και Energy Excellence of the Year 2020. Οι διακρίσεις αυτές, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας αποτελούν μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει σταθερά από το 2015, για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.