METRO Running Team: Διένυσε 6.800 «Χιλιόμετρα Προσφοράς»

Date:

Share post:

Η METRO Running Team, είναι η ομάδα δρομέων της METRO που συμμετέχουν στο δρομικό της κίνημα από το 2017. Εργαζόμενοι της εταιρείας, με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε επιλεγμένους αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα, με την εταιρεία να αναλαμβάνει το συνολικό κόστος των συμμετοχών. Με αυτή την πρωτοβουλία, οι εργαζόμενοι, διανύουν (τρέχοντας ή περπατώντας) «Χιλιόμετρα Προσφοράς» που μετατρέπονται σε δωρεές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε επιλεγμένους Φορείς, στις πόλεις διεξαγωγής των αγώνων.  

Συνολικά, μέσα στο 2022, περισσότεροι από 1.870 εργαζόμενοι και μέλη των οικογενειών τους, συμμετείχαν σε πέντε αγώνες, διανύοντας 6.800 Χιλιόμετρα Προσφοράς και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία συμμετοχών. Αναλυτικότερα για το 2022, η METRO Running Team συμμετείχε στους εξής δρομικούς αγώνες:

  1. Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα, με 90 συμμετοχές
  2. Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, με 230 συμμετοχές
  3. Race for the Cure στην Αθήνα, με 900 συμμετοχές
  4. Run Greece Πάτρας, με 290 συμμετοχές 
  5. Run Greece Ιωαννίνων, με 360 συμμετοχές

Με σύμμαχο τη θετική διάθεση, η METRO Running Team απέδειξε για μία ακόμη φορά την αξία της ομαδικής συμμετοχής για έναν καλό σκοπό, καθώς μέσα από τους συγκεκριμένους αγώνες, στήριξε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Τρικάλων, το Άσυλο του Παιδιού Θεσσαλονίκης, το Άλμα Ζωής, το Φωτεινό Αστέρι Πάτρας και τη Μονάδα Προστασίας του Παιδιού Ιωαννίνων! Οι δωρεές στους επιλεγμένους φορείς, ξεπέρασαν τα 374 κιβώτια, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 τεμάχια προϊόντων, καλύπτοντας ουσιαστικές ανάγκες των ωφελούμενων! 

Συνολικά, από το 2017 έως το 2022 οι συμμετοχές της METRO Running Team έχουν ξεπεράσει τις 13.000, από αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα, και όλοι μαζί έχουν διανύσει 49.000 «Χιλιόμετρα Προσφοράς», στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο, ιδρύματα και φορείς επιστρέφοντας αξία στις τοπικές κοινωνίες!

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...

Ναυτιλία: Στοίχημα το 5% των καυσίμων να είναι μηδενικών ρύπων το 2030

H βιομηχανία και οι κυβερνήσεις καλούνται να καταβάλουν συντονισμένες, άμεσες προσπάθειες, όπως μέσω πράσινων διαδρόμων και εθνικής πολιτικής.
Skip to content