Connect with us

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Microsoft – Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου: Συμμαχία για το Στόχο 4 των ΗΕ

Η Microsoft και τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, ως ο μόνος εταίρος σε θέματα εκπαιδευτικής τεχνολογίας, συνεισφέρουν στην Ποιοτική Εκπαίδευση.

Της Σοφίας Εμμανουήλ semmanouil@gmail.com

Το csrindex είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πώς μια συνεργασία ανάμεσα σε ένα ιδιωτικό σχολείο και μια εταιρεία τεχνολογίας μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην ικανοποίηση ενός εκ των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Στόχου 4, για την ποιοτική εκπαίδευση, που είναι η βάση για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Αν και έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα, απαιτούνται τολμηρότερες προσπάθειες για την υλοποίηση του στόχου της ποιοτικής εκπαίδευσης, ειδικά σε μια εποχή που η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία δημιουργώντας χάσμα ερεθισμάτων για τους μαθητές εντός και εκτός της σχολικής τάξης.

Αυτό το χάσμα έχουν αντιμετωπίσει τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, ένα ιδιωτικό σχολείο με 70 χρόνια ιστορία, από το 1949 που ιδρύθηκε ως οικογενειακή επιχείρηση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό σχολείο των Δυτικών Προαστίων, με 1.510 μαθητές, το οποίο αναπτύχθηκε μέσα στην κρίση. Από 300-320 παιδιά Δημοτικού Σχολείου τη δεκαετία του `90, το 1998 επεκτάθηκε με Γυμνάσιο και Λύκειο και πλέον αριθμεί πάνω από 1.500 εγγεγραμμένους μαθητές. Είναι το πρώτο ιδιωτικό σχολείο που εισήγαγε ξένες γλώσσες στο Δημοτικό και από το 1981 ανέπτυξε και εργαστήριο πληροφορικής. Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για ένα πρωτοπόρο σχολείο σε ότι αφορά την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, αν και δραστηριοποιείται σε σχετικά υποβαθμισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής, από Θρακομακεδόνες μέχρι Κερατσίνι και από Ομόνοια μέχρι Μεγάλο Πεύκο.

Σε συνάντηση του csrindex με στελέχη των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα Λιναρδάτου και της Microsoft ο Γιώργος Λιναρδάτος, διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων περιέγραψε τον ζήλο του για την ανάπτυξη του σχολείου. Με τεχνοκρατικό background μηχανικού, καθώς ξεκίνησε από ναυπηγός, βρέθηκε να ηγείται της οικογενειακής επιχείρησης θέτοντας υψηλούς στόχους για συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η στρατηγική σχέση που έχει αναπτύξει με τη Μicrosoft, μέσω της οποίας έχει αναβαθμίσει το e-school, ένα εργαλείο που δίνει λύσεις στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου. Πλέον, μέσω επιδραστικών λύσεων, με βασικό όχημα το Microsoft Teams που χρησιμοποιούν πλέον τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, παρέχεται ένα άρτιο πλαίσιο για τη βελτίωση της εμπειρίας διδασκαλίας και μάθησης.

Πέρα από τον έλεγχο της προόδου του μαθητή που μπορούν να έχουν οι γονείς αλλά και την ενημέρωση που μπορούν να λαμβάνουν για τα τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας – ακόμη και για τη θέση του σχολικού λεωφορείου σε πραγματικό χρόνο – οι μαθητές ανακάλυψαν δημιουργικούς τρόπους να μελετούν τα μαθήματά τους αλλά και να επικοινωνούν με τους καθηγητές τους.

Μεγάλο μέρος των διαδικασιών και των ενεργειών που σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία -όπως οι σημειώσεις και οι ηλεκτρονικές καταγραφές σημαντικών μαθημάτων- γίνονται, πλέον, σε ψηφιακό περιβάλλον με το Microsoft Teams, ενώ το περιεχόμενό τους βρίσκεται σε εύχρηστη τοποθεσία και είναι συνεχώς διαθέσιμο στους μαθητές και τους διδάσκοντες. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και γίνεται πιο εφικτός ο στόχος της μετάβασης προς μια μαθητοκεντρική ψηφιακή τάξη.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της συνεργασίας του σχολείου με τη Microsoft έγιναν σύντομα ορατά, με τη μέση βαθμολογία των μαθητών σε βασικά μαθήματα να αυξάνεται κατά μία ή δύο μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη βελτίωση σημειώθηκε από μαθητές που έδειχναν να συμμετέχουν λιγότερο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι ίδιοι οι μαθητές έχουν “αγκαλιάσει” τον ψηφιακό μετασχηματισμό της διδασκαλίας και αυτό αποτυπώνεται και σε πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα που διεξήχθη στο σχολείο, με το 77% αυτών να θεωρεί ότι το Microsoft Teams έχει συμβάλει στην αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ των μαθητών. Παρόμοια αποδοχή εμφανίζεται και από την πλευρά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αναφέρουν ότι η χρήση του Microsoft Teams και του OneNote Class Notebook αποδεσμεύει καθημερινά έως και 25% του χρόνου τους στην αίθουσα, κάτι που συνεπάγεται αυξημένο χρόνο διδασκαλίας.

“Είναι εμφανές ότι η χρήση του Microsoft Teams έδωσε άμεση ώθηση στις επιδόσεις των μαθητών. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εστιάσουν πλήρως στο σχέδιο των μαθημάτων τους και στην αλληλεπίδραση με τους μαθητές. Από τη στιγμή της συνεργασίας με τη Microsoft, όλα τα προβλήματα εξανεμίστηκαν”, τόνισε από την πλευρά της η Στέηβη Λιναρδάτου, υποδιευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων και καθηγήτρια Μαθηματικών.

Ο Πλούταρχος Ρήγας, Industry Sector Lead in Education, Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα εξηγεί πώς ήρθε το θετικό αποτέλεσμα από τη συνεργασία ενός σχολείου που είχε ως κύριο στόχο τα καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και τη συνεχή βελτίωση και μιας ομάδας 74 Microsoft Innovative Educators Experts με πραγματικό ζήλο για την εκπαιδευτική διαδικασία και με διάθεση για την εξερεύνηση νέων μεθόδων διδασκαλίας για την πλήρη ενεργοποίηση των μαθητών. Όπως σημειώνει τα δύο αυτά στοιχεία μαζί έδωσαν εξαιρετικά επιτυχημένα αποτελέσματα, αλλά και αναγνώριση μεταξύ των Microsoft Showcase Schools παγκοσμίως.

Από την άλλη μεριά θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα του αποκλεισμού από την καινοτομία σημαντικού μέρους του πληθυσμού στη χώρα μας είναι ευθύνη της Πολιτείας, καθώς άλλες χώρες επενδύουν κεντρικά σε παρόμοια εργαλεία, όπως επισημαίνει η Ευγενία Μπόζου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Microsoft. Αναφερόμενη ειδικότερα σε περιπτώσεις όπως η Κύπρος, η Μάλτα, η Αγγλία, σημειώνει ότι σε αυτές τις χώρες η Microsoft έχει αναπτύξει κεντρικά συνεργασίες με τις τοπικές κυβερνήσεις που επενδύουν σε τέτοια εργαλεία προκειμένου να τα εισάγουν στα δημόσια σχολεία. Στην Ελλάδα τέτοιες επενδύσεις κάνουν μόνο τα ιδιωτικά σχολεία. Τέτοια είναι τα εκπαιδευτήρια Δούκα, Μαντουλίδη, καθώς και το Κολλέγιο Αθηνών, αν και τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάδου ηγούνται έχοντας κάνει ένα βήμα μπροστά στην αναβάθμιση του e-school. Εξάλλου, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάδου έχουν διακριθεί γι` αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ έχουν ενισχύσει σημαντικά την εξωστρέφεια του σχολείου.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Mars Greece: “Το δικό σου αύριο αρχίζει σήμερα”

“Το δικό σου αύριο αρχίζει σήμερα”. Με αυτό το σύνθημα η Mars Greece υποδέχθηκε στα γραφεία της 20 φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο 1ο Business Day που διοργάνωσε η εταιρεία.

Η Mars άνοιξε τα γραφεία της και προσκάλεσε τους φοιτητές του ΜΒΑ International σε ένα συναρπαστικό διάλογο με τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας και παρουσίαση της ιδιαίτερης εταιρικής φιλοσοφίας μιας από τις κορυφαίες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο, που διαθέτει μερικά από τα πλέον αναγνωρίσιμα και αγαπημένα brands.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση με την εταιρεία, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το Management Team της Mars και να ενημερωθούν τόσο για τις τάσεις και προοπτικές που διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια στο χώρο του FnB, όσο και τις ευκαιρίες καριέρας και σταδιοδρομίας που παρέχει η  εταιρεία.

H Γεωργία Καρούντζου, Corporate Affairs Director, Mars Multisales East Med, δήλωσε σχετικά: «H Mars είναι μια διεθνής εταιρεία με περισσότερους από 125.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Παρά το μέγεθος της, η Mars παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση όπου όλοι οι εργαζόμενοι θεωρούνται ως Συνεργάτες και μοιράζονται την ίδια ισχυρή, μοναδική και ουσιαστική εταιρική κουλτούρα, κάνοντας πράξη τις αξίες και τις αρχές που διέπουν την εταιρεία – Ποιότητα, Υπευθυνότητα, Αμοιβαιότητα, Αποτελεσματικότητα και Ελευθερία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε στα γραφεία μας τα αυριανά στελέχη της αγοράς, νέους ανθρώπους με γνώσεις, πάθος, όραμα και φρέσκιες ιδέες, και να τους δείξουμε τι σημαίνει να αποτελεί κανείς μέλος της οικογένειας Mars. Ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο, δώσαμε έμπνευση στους φοιτητές ώστε να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν αποτελεσματικά την επαγγελματική τους πορεία».

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού προσφέρουν σε 50 σχολεία NN και JAG/ΣΕΝ

On air θα είναι για 50 σχολεία το 2020 το ψηφιακό πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού «My career», που εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών εταιρικής ευθύνης της NN Hellas και υλοποιείται σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).
Ποια είναι η επαγγελματική πορεία που πρέπει να επιλέξει ένα παιδί; Σε ποια πεδία ανοίγονται ευκαιρίες; Τι σχέση έχουν τα στοιχεία της προσωπικότητας κάθε μαθητή με το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει; Ποιο αντικείμενο σπουδών ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις του; Σε αυτά και άλλα καίρια ερωτήματα έρχεται να απαντήσει η καινοτόμα αυτή πλατφόρμα που αρχικά θα λειτουργήσει σε 50 σχολεία για 1.250 μαθητές. Στρατηγική στόχευση της ΝΝ μέσα από αυτή την ενέργεια είναι με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων να συμβάλλει σημαντικά στην καθιέρωση θεσμού και κουλτούρας στο σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.
Όπως αναφέρει η Ματίνα Παπαϊωάννου, Διευθύντρια Marketing της NN Hellas «Επενδύουμε σταθερά στη νέα γενιά, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Όλες οι δράσεις κοινωνικής μας ευθύνης πηγάζουν από τις αξίες της Εταιρείας μας “Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε”. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι πολύ σημαντική και έρχεται να γεφυρώσει την επιχειρηματικότητα με την εκπαίδευση».
Η εν λόγω πρωτοβουλία, υλοποιήθηκε πιλοτικά τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019 με επισκέψεις σε σχολεία της περιφέρειας και συγκεκριμένα σε Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Κάλυμνο και Κρήτη και βρήκε μεγάλη απήχηση από τους μαθητές. Αποτελεί μέρος των ενεργειών που έχουν γίνει σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece.

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

WoT Business Camp on tour σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Το Business Camp on tour του Women On Top, που ξεκινάει φέτος με την υποστήριξη της Google, είναι μια σειρά από εργαστήρια επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης, για γυναίκες που ζουν εκτός Αθήνας και θέλουν, σχεδιάζουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει να χτίζουν τη δική τους επιχείρηση.

Μια νέα σειρά εργαστηρίων για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων, από το Women On Top, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Google και με στόχο την επιχειρηματική ενδυνάμωση των γυναικών της ελληνικής περιφέρειας. Πρώτοι σταθμοί, από 13 έως 15 Δεκεμβρίου, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.

Το Business Camp on tour του Women On Top απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να ανακαλύψουν το επιχειρηματικό τους όραμα, να αξιολογήσουν αν είναι έτοιμες να γίνουν επιχειρηματίες, να ενημερωθούν για πιθανές πηγές χρηματοδότησης, καθώς και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και εργαλεία, που θα τις βοηθήσουν να υποστηρίξουν, να αναπτύξουν και να προωθήσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια (και τον εαυτό τους).

Η σειρά εργαστηρίων υποστηρίζεται από τη Google μέσω του Grow With Google, που παρέχει δωρεάν εκπαίδευση, προϊόντα και εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθούν τους ανθρώπους να βρίσκουν δουλειές, να προωθούν την καριέρα τους ή να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους. Στην Ελλάδα, το Grow With Google εφαρμόζεται μέσα από το Grow Greek Tourism Online, ένα πρόγραμμα παροχής δωρεάν συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τις τουριστικές επιχειρήσεις, σχετικά με ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία – όχι μόνο της Google αλλά και άλλων εταιρειών του χώρου – έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά για να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα, έχουν εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα πάνω από 120.000 άνθρωποι.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ