Microsoft Partners: Στην καρδιά της στρατηγικής η Ελλάδα

Date:

Share post:

Παρουσίαση στρατηγικών προτεραιοτήτων και νέων προϊόντων, ανάλυση του αναδυόμενου επενδυτικού περιβάλλοντος, συζήτηση για τις νέες τεχνολογικές τάσεις στον απόηχο του ψηφιακού μετασχηματισμού που επιτάχυνε η πανδημία και επιβράβευση συνεργατών για τον ρόλο τους στην ανάπτυξη της αγοράς, αποτέλεσαν την ατζέντα του Microsoft Partner Summit που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021. 

Σε έναν κόσμο που αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ και με το υβριδικό μοντέλο εργασίας να αναδύεται ως η κυρίαρχη τάση που θα επικρατήσει τα επόμενα χρόνια παγκοσμίως, η Microsoft συνεχίζει να επενδύει στους συνεργάτες της για να προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις τρεις χώρες, μέσα από συνεργασίες με εταιρίες που καινοτομούν καθημερινά. 

«Στόχος μας είναι να  είμαστε ο καλύτερος συνεργάτης για τους συνεργάτες μας», τόνισε στην έναρξη του Συνεδρίου ο Αλμπέρτος Μπουρλάς, Διευθυντής Εμπορικών Συνεργατών για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. 

Τα στελέχη της Microsoft, στο σύνολό τους, μίλησαν για τον κομβικό ρόλο των συνεργατών της Εταιρείας στη μεγέθυνση της αγοράς που μεταξύ άλλων καταγράφεται στη μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη διείσδυση του Microsoft Azure σε μεγάλες επιχειρήσεις, στην Ελλάδα την Κύπρο και τη Μάλτα. 

Το Partner Summit ανέδειξε τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη που δημιουργούνται από τις επενδύσεις της Microsoft στην Ελλάδα. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που θα προκύψουν από τη δημιουργία του Microsoft Data Centre Region στην Αττική, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Microsoft «GR for Growth». Οι ευκαιρίες αυτές αφορούν στη μετάβαση μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και της δημοσίας διοίκησης σε τεχνολογίες cloud, στην ανάπτυξη καινοτόμων cloud εφαρμογών με βάση τις τεχνολογίες και τα εργαλεία τις Microsoft αλλά και στην ακόμα μεγαλύτερή υιοθέτηση του Microsoft Azure από ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου τομέα. 

Επιπρόσθετα, ειδικό βάρος δόθηκε στις ευκαιρίες που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με στόχο την ολοκλήρωση της ψηφιακής διακυβέρνησης, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων, αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό για την περαιτέρω ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.     

Σε αυτό το πλαίσιο, Αλμπέρτος Μπουρλάς, τόνισε τη σημασία που δίνει η Microsoft στην υψηλή τεχνολογική εξειδίκευση των συνεργατών της και ανέδειξε τον κομβικό ρόλο των προγραμμάτων εκπαίδευσης και πιστοποίησης για την εξέλιξη τους και την προώθηση των κοινών στόχων.   

To αναδυόμενο μοντέλο υβριδικής εργασίας και η συμβολή των καινοτόμων εργαλείων και εφαρμογών της Microsoft, όπως το Teams, για τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται για εργαζομένους και επιχειρήσεις στο υβριδικό εργασιακό περιβάλλον, ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων του Partner Summit. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για ανάπτυξη και προώθηση προϊοντικών λύσεων που απαντούν σε ανάγκες όπως η ασφάλεια και η προστασία των δεδομένων σε συνθήκες απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας. 

Ο κεντρικός ομιλητής του Summit, Rodney Clark,  Global Channel Sales Chief, ευχαρίστησε τους συνεργάτες, εκ μέρους της Microsoft και πρόσθεσε: «Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική στιγμή, εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, μπορέσατε να προσαρμόσετε τις επιχειρησιακές στρατηγικές σας στα νέα δεδομένα, να απαντήσετε στις ανάγκες των πελατών και να  πετύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft για την Ελλάδα την Κύπρο και τη Μάλτα μίλησε για το θετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, τόσο με την προοπτική της δημιουργίας του πρώτου συμπλέγματος Microsoft Data Center στη χώρα όσο και με την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες στην υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα. «Η δέσμευση της Εταιρείας στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον αλλά και η επένδυση που κάνουμε,  υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι το ελληνικό γραφείο έχει σχεδόν διπλασιάσει τους εργαζομένους του μέσα στον τελευταίο χρόνο», δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε «Μεγαλώνουμε τη Microsoft στην Ελλάδα και την Ελλάδα στη Microsoft και σε αυτό το ταξίδι οι συνεργάτες βρίσκονται στην καρδιά της στρατηγικής μας», συμπλήρωσε. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.