ΜΚΟ: ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Date:

Share post:

Μια ομάδα κοινωνικά ευαίσθητων ανθρώπων με καινοτόμο και συνεργατικό πνεύμα ανταποκρίθηκε στην πρόκληση της εποχής για μια νέα κουλτούρα επιχειρηματικής δραστηριότητας συμμετοχής, δράσης και αλληλεγγύης.

Το 2008 ιδρύσαμε μια Μη Κερδοσκοπική – Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τη διαμόρφωση όρων βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τη συνύφανση κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Είναι μια δέσμευση ανθρώπων στην κοινωνική οικονομία και προσφορά.

Εμείς στη ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ εστιάζουμε τοπικά, αλλά και δικτυακά με συνέργειες και ανταλλαγή εμπειριών, δημιουργώντας έναν κύκλο αλληλεγγύης και ευθύνης.

Συμμαχούμε με τις ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας, της πολιτικής και της επιστήμης, που συμβαδίζει με τα συλλογικά μας όνειρα.

Μέσα από τη συνεργασία με τοπικούς φορείς και ομάδες, με κοινωνικούς εταίρους και οργανώσεις πολιτών, αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για:

  • Ενημέρωση και προτροπή των πολιτών και των φορέων στην υιοθέτηση και εφαρμογή πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης.
  • Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Συνοχής.
  • Αντιμετώπισης της φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων.
  • Ανάπτυξη της κοινωνικής & πράσινης οικονομίας.
  • Ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων, των Δήμων και της Δημόσιας Διοίκησης, σε θέματα κοινωνικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από ειδικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια, διαλέξεις, εκθέσεις, εκδόσεις, διεθνείς συναντήσεις και εκδηλώσεις.
  • Μελέτη και έρευνα των κοινωνικών προβλημάτων καθώς και θεμάτων τοπικής ανάπτυξης.
  • Διοργάνωση διεθνών και ελληνικών συνεδρίων, σεμιναρίων και επιστημονικών συναντήσεων.
  • Σχεδιασμό και υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που στηρίζουν και προωθούν την απασχόληση και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

https://www.ngodiastasi.gr/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρανίδι Αργολίδας: Αγίου Κωνσταντίνου 7, τηλ 2754-0-23661

Αθήνα: Κηφισίας 125-127, Εμπορικό Κέντρο COSMOS, Αμπελόκηποι, 213-0009396

Αγρίνιο: Χαριλάου Τρικούπη 69

www.ngodiastasi.gr – info@ngodiastasi.gr

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.