MSD Ελλάδος: Έκθεση ΕΚΕ 2015 – 2016 στα πρότυπα GRI G4

Date:

Share post:

Την πολύπλευρη παρουσία της στην αγορά, στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στους εργαζόμενους, αναδεικνύει ο πρώτος απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας της MSD Ελλάδας που ακολουθεί τα πρότυπα GRI G4.

Πρόκειται για μία συστηματική περιγραφή και αποτύπωση των σημαντικότερων πρωτοβουλιών της εταιρείας, η οποία λειτουργεί στη χώρα μας από τον Ιούνιο του 2010.

«Είναι τιμή μου να υπογράφω την πρώτη Έκθεση Βιώσιμης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για την MSD», σημειώνει χαρακτηριστικά η Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η MSD Ελλάδας υλοποιεί κοινωνικά προγράμματα, τα οποία αντανακλούν το όραμα για ανάληψη πρωτοβουλιών που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα και στηρίζονται στις αξίες της Εκπαίδευσης, της Καινοτομίας, της Συνεισφοράς και της Φροντίδας. Μεταξύ αυτών των προγραμμάτων περιλαμβάνεται και η δράση «Μητέρα & Παιδί», που εντάσσεται στην παγκόσμια πρωτοβουλία «MSD for Mothers» και αποτελεί την παγκόσμια δέσμευση της MSD για την βελτίωση της πρόσβασης εγκύων, μητέρων και βρεφών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αλλά και για την προστασία της ζωής τους. Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα «Μητέρα & Παιδί» υλοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου.
Με ανάλογη ευαισθησία η MSD προσεγγίζει και το περιβάλλον ακολουθώντας τις διαδικασίες και τις πολιτικές που έχουν τεθεί από την Merck & Co, Inc., Kenilworth, NJ, USA.

Η MSD Ελλάδας προωθεί την ψηφιακή επικοινωνία ως αντισταθμιστικό μέτρο για τον περιορισμό της χρήσης του χαρτιού και βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης των οχημάτων της με νέα χαμηλότερων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ως μία κορυφαία και ανταγωνιστική επιχείρηση, η MSD Ελλάδας δίνει μεγάλη σημασία στον τομέα “Αγορά”, επιδεικνύοντας, ωστόσο, μία σημαντική ευαισθησία και υπευθυνότητα. Αναγνωρίζοντας ότι οι απαντήσεις στις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις στην Υγεία, το Περιβάλλον και την Οικονομία απαιτούν πολύπλευρη συμμετοχή και δεξιότητες, συνεργάζεται με άλλους φορείς που μοιράζονται τη δέσμευσή της και οι οποίοι έχουν την δική τους μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία.

Συμμετέχει στον διάλογο για βελτίωση της Δημόσιας Υγείας ενώ λειτουργεί την ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www. msdpharmacy.gr για τους επαγγελματίες Υγείας του φαρμακείου. Δεσμεύεται για την ποιότητα των προϊόντων της και απαιτεί αντίστοιχα πρότυπα από τους προμηθευτές της, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών.

Όλα τα παραπάνω, σχεδιάζονται και υλοποιούνται χάρη στη σημαντικότερη παράμετρο: τους εργαζόμενους της MSD Ελλάδας. Με βάση τον καθοριστικό τους ρόλο, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων της. Πέρα από τα σχετικά προγράμματα και τις διαδικασίες για τη διαχείριση των ταλέντων οι εργαζόμενοι στην εταιρεία απολαμβάνουν και μια σειρά από παροχές (όπως σωματικής ευεξίας, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας).

Ακόμη, η κουλτούρα του εθελοντισμού και της προσφοράς είναι έντονη στην ομάδα των εργαζομένων της MSD. Το αποδεικνύουν κάθε χρόνο, όλο και πιο δυναμικά, με τις ιδέες και τη συμμετοχή στις ποικίλες δράσεις εθελοντισμού, οι οποίες είναι απόλυτα εναρμονισμένες και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τους κεντρικούς πυλώνες αξιών της Καινοτομίας – Εκπαίδευσης – Συνεισφοράς – Φροντίδας στους οποίους εστιάζει η εταιρεία.

Περισσότερα στοιχεία για την 1η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της MSD Ελλάδος, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.msd.gr, όπου έχει αναρτηθεί.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content