Μύλοι Λούλη: Δράση με Αρτοποιούς και Επιμελητήριο Μαγνησίας

Date:

Share post:

Σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών και το Επιμελητήριο Μαγνησίας η Μύλοι Λούλη διοργάνωσε στο Βόλο την 1η Γιορτή Ψωμιού, με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας των πρότων υλών και της παράδοσης ως προς την παρασκευή του.

Από την Παρασκευή 13/10 έως και την Δευτέρα 16/10, όσοι επισκέφθηκαν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που είχε στηθεί στην παραλία του Βόλου, είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά με την αξία του παραδοσιακού φρέσκου ψωμιού.

Όπως περιγράφει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, οι αρτοποιοί της Μαγνησίας έκαναν ζωντανή αρτοποίηση για τον κόσμο και αμέσως μετά το ψήσιμο μοίραζαν στον κόσμο τα φρεσκοζυμωμένα αρτοπαρασκευάσματα. Παράλληλα, διοργάνωσαν ειδικά δρώμενα για τα παιδιά με θέμα το ψωμί και τη διατροφή, ενώ ειδικός διατροφολόγος μίλησε για τη διατροφική πυραμίδα, δίνοντας πολύτιμες οδηγίες για την ισορροπημένη διατροφή και τη θέση και την αξία του ψωμιού σε αυτή.

Η Εύη Λούλη, Διευθύντρια Καταναλωτικών Προϊόντων και Μάρκετινγκ της Μύλοι Λούλη, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το όραμα για αυτή την γιορτή ξεκίνησε πριν 3 χρόνια. Επιτέλους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να το δούμε να υλοποιείται με τη συμβολή του Σωματείου Αρτοποιών της Μαγνησίας και των χορηγών μας. Ο σκοπός μας είναι να γνωρίσει  ο κόσμος τη διαδικασία της άλεσης του σταριού, του ζυμώματος και του ψησίματος του φρέσκου ψωμιού».

Το μήνυμα που στέλνουν οι συνδιοργανωτές είναι, ότι ως καταναλωτές πρέπει να είμαστε ενήμεροι για την προέλευση του ψωμιού που τρώμε και πως φρέσκο ψωμί είναι μόνο αυτό που ζυμώνεται και ψήνεται την ίδια μέρα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.