MYTILINEOS: Συμπράττει για 3η χρονιά με την «The Tipping Point»

Date:

Share post:

Σήμερα, που οι προκλήσεις, αλλά και οι ευκαιρίες για τους νέους είναι περισσότερες από ποτέ, η MYTILINEOS συνεχίζει να είναι στο πλευρό τους και να τους βοηθά να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Έτσι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζει τη συνεργασία της με τον οργανισμό «The Tipping Point», υλοποιώντας το ομώνυμο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που φέρνει κοντά μαθητές και μαθήτριες με τα δικά τους επαγγελματικά πρότυπα.  

Συγκεκριμένα, έφηβοι από 40 σχολεία της Ελλάδας, αλλά και για πρώτη φορά του εξωτερικού, μαθαίνουν περισσότερα για τις σπουδές ή το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι ενόψει των σημαντικών ακαδημαϊκών και επαγγελματικών αποφάσεων που θα κληθούν να πάρουν. Η συγκεκριμένη συνεργασία βοηθά επιπλέον και στην ψυχολογική ενίσχυση και ενδυνάμωση των μαθητών

Το πρόγραμμα βασίζεται σε καινοτόμες μεθόδους, καθώς με τη χρήση νέων τεχνολογιών, πραγματοποιούνται «ζωντανές» συνεδρίες (live mentoring) με επιτυχημένους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς μέντορες. Ειδικά στην παρούσα συγκυρία, με τους υγειονομικούς περιορισμούς, η εξ αποστάσεως επικοινωνία ανάγεται σε επιτυχημένη συνθήκη, όπου μαθητές και μαθήτριες ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης μπορούν να «συναντήσουν» τα πρότυπά τους και να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήσεις για το μέλλον τους. 

Κατά την διάρκεια των δυο προηγούμενων σχολικών ετών 2019-2021, η MYTILINEOS μέσω του «The Tipping Point» έδωσε την ευκαιρία σε 4.004 μαθητές από 45 σχολεία από όλη την Ελλάδα να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους και να συνδεθούν για πρώτη φορά στη ζωή τους με την αγορά εργασίας. Ειδικότερα, υλοποιήθηκαν 340 ομαδικές συνεδρίες, όπου 255 επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί ως μέντορες συνέβαλαν εθελοντικά και μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες, ενημερώνοντας και ενδυναμώνοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες. 

Ενδεικτικά κάποιες από τις ειδικότητες μεντόρων, με τους οποίους έχουν συνδεθεί τα σχολεία που υποστήριξε η MYTILINEOS τα προηγούμενα δύο σχολικά έτη:

  • Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Harvard (έχει λάβει βραβείο για την έρευνά της πάνω στο μεταβολισμό και τον καρκίνο από το American Heart Association)
  • Επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής στην Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ερευνητική συνεργάτης του Ινστιτούτου Chatham House
  • Μηχανικός στο CERN
  • Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης και Φυσίατρος
  • Ομότιμος Πρύτανης της σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia στη Ν. Υόρκη
  • Αστροφυσικός στο University of Cologne
  • Χειρούργος με ενεργή εθελοντική δράση σε χώρες του τρίτου κόσμου

Η MYTILINEOS, ενισχύοντας το πρόγραμμα, συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές τους επιλογές και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία σε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη αξία για την Εταιρεία και υλοποιείται στο πλαίσιο των στρατηγικών συμπράξεων που αναπτύσσει με σημαντικούς κοινωνικούς φορείς για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Στόχοι 4 και 17), βοηθώντας ταυτόχρονα και τη χώρα να κρατήσει τους αυριανούς επιτυχημένους επαγγελματίες της, μείωνοντας το“brain drain”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Αναγκαία η αύξηση του αποτυπώματος ESG για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Tο 80% των ελληνικών επιχειρήσεων δαπανά έως 200 χιλ. ευρώ για δράσεις ESG σε ετήσια βάση, ενώ μόλις το 6% δαπανά πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Alpha Bank: «Όλοι μαζί στην Όπερα» για ισότιμη πρόσβαση στον Πολιτισμό

Παραστάσεις σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας και εκπαιδευτικές δράσεις για την ισότιμη πρόσβαση στον Πολιτισμό, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ελληνικός Χρυσός: Σε δημόσια διαβούλευση Μελέτη Περιβ/κών και Κοιν/κών Επιπτώσεων

Ανοιχτή και δημόσια παρουσίαση της μελέτης, που αποτυπώνει με διαφάνεια και αυξημένο αίσθημα λογοδοσίας, τη συνολική επίδραση της επένδυσης στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος: Διακρίθηκε ως «ΜΚΟ της Χρονιάς»

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια το Σωματείο έχει ανακαινίσει και εξοπλίσει 111 Παιδιατρικά Τμήματα σε 91 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στην Ελλάδα.