Mytilineos: Κοινωνικός διάλογος για τον τομέα μεταλλουργίας

Date:

Share post:

Την 3η κατά σειρά θεματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς του εταίρους για τον τομέα της μεταλλουργίας πραγματοποίησε ο όμιλος Mytilineos συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των τελευταίων 8 ετών του θεσμού ανοιχτού κοινωνικού διαλόγου.

Στην εκδήλωση, με τίτλο «Μεταφράζοντας το Επιχειρείν σε αξία για την κοινωνία», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, μετά από πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης του Τομέα Μεταλλουργίας, έδωσαν το παρών 60 κοινωνικοί εταίροι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις τοπικές αρχές, τους βασικούς προμηθευτές, τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, τα τοπικά ΜΜΕ, τη σχολική κοινότητα, καθώς και εκπρόσωποι εργαζομένων.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας, ήταν αφενός η ανάδειξη της αξίας που δημιουργεί ο τομέας της μεταλλουργίας στην τοπική κοινωνία – και η συνολική δραστηριότητα της Mytilineos σε εθνικό επίπεδο – και αφετέρου η διαβούλευση του κοινωνικού αποτυπώματος, με οικονομικούς όρους.

Στο πρώτο μέρος του κοινωνικού διαλόγου δόθηκε έμφαση στη διάσταση της συμβολής της δραστηριότητας της Mytilineos στην ελληνική οικονομία. Όπως ανέδειξε η μεθοδική ανάλυση, το συνολικό κοινωνικό προϊόν της εταιρείας για το 2016 ποσοτικοποιημένο ανήλθε σε 602 εκατ. ευρώ ενώ δημιουργήθηκαν και 100 νέες θέσεις εργασίας.

Στο δεύτερο μέρος, αναλύθηκαν οι βασικοί πυλώνες του κοινωνικού αποτυπώματος του τομέα μεταλλουργίας, του οποίου η αξία ανέρχεται σε 230 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν:

  1. την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης,
  2. τα εκπαιδευτικά προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας,
  3. τους φόρους προς τις δημόσιες αρχές,
  4. την ενίσχυση τοπικών προμηθευτών,
  5. το ετήσιο πρόγραμμα Κοινωνικής Συνεισφοράς και
  6. τις περιβαλλοντικές επενδύσεις.
  7. Η εκτεταμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησαν ανέδειξαν τη θετική σχέση της εταιρείας με την τοπική κοινωνία, καθώς και τα σημαντικά θέματα και προκλήσεις τα οποία ανταποκρίνονται στην κοινή αντίληψη όσων έλαβαν μέρος.

Συμφωνήθηκε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται πιο αποτελεσματική δράση και συνεργασία σε τοπικό επίπεδο και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την συναίνεση κοινωνικών ομάδων που συμμερίζονται αυτή την άποψη.

Τα συμπεράσματα της συζήτησης θα αξιοποιηθούν από την εταιρεία ως πυξίδα στην ανάπτυξη της νέας της στρατηγικής και των πρακτικών της που συνάδουν με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content