Να αναπτυχθεί ένα forum προβληματισμού για συλλογικές δράσεις ΕΚΕ

Date:

Share post:

Απαραίτητο στοιχείο για κάθε επιχείρηση είναι η ανάπτυξή της στο μεγάλο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η ΕΚΕ θεωρείται σήμερα, και σωστά, ως παράμετρος που διασφαλίζει τη λειτουργική ισορροπία και καλλιεργεί τόσο ενδογενώς, στο εργασιακό δυναμικό, όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον κάθε εταιρείας, μια εικόνα καλύτερη και φιλικότερη για την υπόσταση του νομικού προσώπου. Ταυτόχρονα συμβάλλει και στην ευρύτερη κοινωνική πρόοδο. Αυτό την ανάγει σε μια αξιοπρόσεκτη και αξιέπαινη διαδικασία που δεν αποτελεί στοιχείο προβολής αλλά στοιχείο ενεργούς συμμετοχής της επιχειρηματικότητας στην κοινωνία.

Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι επιχειρηματική ανάπτυξη δεν είναι μόνο το κέρδος. Είναι και άλλα στοιχεία που συνθέτουν την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας και η ΕΚΕ, είναι ένα από αυτά. Συνδράμει στην καλλιέργεια πολιτισμού, επιχειρηματικής ηθικής και συμβάλλει στην απόδοση οφέλους από την κάθε επιχείρηση στην κοινωνία. Αυτή είναι η μεγάλη σημασία της, που θα πρέπει να αντιληφθούν όλες οι επιχειρηματικές οντότητες κάθε μεγέθους. Και οι επαγγελματίες, με τη συμπεριφορά τους, και τα μικρομάγαζα, και οι τεχνικές εργασίες και οι βιομηχανίες, και οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής. Επιχειρηματικότητα που δεν συμβάλλει στην πρόοδο της κοινωνίας, της οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και πολλών άλλων παρόμοιων δράσεων, δεν μπορεί σήμερα να θεωρείται εξελιγμένη και αναγνωρίσιμη.

Ως επιχειρηματίας κατάλαβα νωρίς ότι η εργασία μας πρέπει να έχει ανταποδοτικότητα. Αυτό εφάρμοσα και συνεχίζω με νέες ιδέες και βελτιώσεις, στη Mega Brokers. Η Εταιρεία σε όλη της την πορεία έχει να παρουσιάσει δράσεις ΕΚΕ. Έχουμε αποδώσει τιμή και στήριξη, ηθική και έμπρακτη, σε εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωνική δράση. Έχουμε στηρίξει σωματεία και οργανώσεις που ασχολούνται με τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και παράσχουν βοήθεια σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που εντάσσονται στις ευαίσθητες ομάδες ή ασθένησαν. Έχουμε σταθεί δίπλα και έχουμε συμβάλλει σε αιμοδοσίες, σε ανθρώπους με αναπηρία, σε δράσεις και πρωτοβουλίες που βοηθούν συνανθρώπους μας. Απευθύνοντας μήνυμα προς την αγορά, θα έλεγα ότι θα πρέπει η κάθε εργασία να έχει ένα μεγάλο κομμάτι ανταποδοτικότητας στο σύνολο. Έτσι όλοι οι επιχειρηματίες συντελούμε στη δημιουργία ενός καλύτερου «αύριο». Δημιουργούμε παρακαταθήκες για μια συνολικότερη πρόοδο πνευματική και συμπεριφοράς. Φτιάχνουμε υποδομές για το μέλλον και για μια νέα επιχειρηματικότητα με υψηλότερες αξίες, με περισσότερη γνώση και λιγότερη εστιασμένη στο ατομικό κέρδος.

Κλείνοντας, να τονίσω πως θα ήταν θετικό για όλους να αναπτυχθεί ένα forum προβληματισμού για τη δράση των επιχειρήσεων στον τομέα της ΕΚΕ. Ακόμα και κοινές δράσεις θα μπορούσαν να αναπτυχθούν.

Πηγή: Λεύκωμα ΕΚΕ 2016 (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ MARKETING)

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.