Nestle: 90.000 θέσεις εργασίας με τη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά»

Date:

Share post:

Το «2ο EU Vocational Skills» με στόχο την προώθηση του προγράμματος της ευρωπαϊκής ένωσης για επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (VET) διοργάνωσε η κομισιόν στο διάστημα μεταξύ 20 και 24 Νοεμβρίου και γα 2η συνεχομένη χρονιά η Nestle και η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» (Alliance for YOUth) συνειςέφεραν ενεργά στην δράση, διοργανώνοντας περισσότερες από 30 εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε 23 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Έχοντας συνάψει συνεργασίες με περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» εκπληρώνει τη δέσμευσή της για προσφορά θέσεων εργασίας και πρακτικής άσκησης σε 90.000 ανθρώπους μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.

Η  «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά», μια πρωτοβουλία της Nestle, δεσμεύθηκε το 2014 να αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες με σκοπό να δώσει στους νέους ανθρώπους εργασιακή εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης. Οι εταιρείες κινητοποίησαν τους εργαζομένους να ασχοληθούν με τους νέους ανθρώπους προσφέροντας τους χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία των βιογραφικών τους και του τρόπου που πρέπει να παρουσιάζονται στο πλαίσιο εργασιακών συνεντεύξεων. Οι εταίροι της Συμμαχίας είναι ενεργά μέλη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη μαθητεία, συμμαχία που απαρτίζεται από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που λειτουργούν ως πρεσβευτές, με στόχο την προώθηση της μαθητείας και της επαγγελματικής κατάρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Marco Settembri, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle για τη Ζώνη EMEΝA σχολίασε ότι από την έναρξη της πρωτοβουλίας το 2014, έχουν δημιουργηθεί 760 προγράμματα εκμάθησης, τα οποία συνδυάζουν την εργασία με την εκπαίδευση. “Η εκπαίδευση που προσφέρουμε στους νέους μέσα από τα προγράμματά μας είναι εφάμιλλη με αυτή που λαμβάνουν από τα σχολεία ή τα πανεπιστήμια που αποφοιτούν. Παράλληλα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς από το 2016 έως σήμερα έχουμε προσφέρει 90.000 θέσεις εργασίας, μέσα από τις οποίες δημιουργούνται οι κατάλληλες ευκαιρίες μαθητείας και πρακτικής άσκησης για τους νέους που συμμετέχουν στα προγράμματά μας”, πρόσθεσε.

Η Nestle αναγνωρίζεται ως ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για κάθε εργαζόμενο πέρα των επιτευγμάτων της μέσα από την πρωτοβουλία «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά». Η ελβετική εταιρεία κατατάσσεται παγκοσμίως στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας International Happy Trainees, έχοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

“Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που βλέπω τη νεολαία να θεωρεί τη Nestle ως έναν ελκυστικό εργοδότη, που προσφέρει εμπειρίες από τις οποίες οι νέοι άνθρωποι μπορούν μόνο να κερδίσουν…”, δήλωσε ο Alfredo Silva, Επικεφαλής του τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού για τη Ζώνη ΕΜΕΝΑ της Nestle.

Η επιτυχία της πρωτοβουλίας στην Ευρώπη έχει ενθαρρύνει τη Nestlé στην προσπάθειά της να διευρύνει σε παγκόσμιο επίπεδο τις δράσεις της «Συμμαχίας για τη Νέα Γενιά» μέσα στο 2016, ώστε το 2017 να μπορεί να καλύπτει όλο το εύρος της εφοδιαστικής της αλυσίδας. Με την παγκόσμια έκταση της πρωτοβουλίας της, η Nestlé επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικές ευκαιρίες. Το Σεπτέμβριο του 2017, η Nestle εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Global Initiative on Decent Jobs for Youth», που διοργανώνει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (International Labour Organisation), για να διευρύνει την αποτελεσματικότητα των δράσεων με στόχο την προσφορά εργασίας στους νέους.

Στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο πρώτο της στάδιο, η Nestlé Ελλάς δεσμεύθηκε για τη δημιουργία 500 ευκαιριών απασχόλησης στην Ελλάδα. Ο στόχος υπερκαλύφθηκε με επιτυχία, καθώς 576 νέοι ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα και η δέσμευση ανανεώθηκε το 2016 με 450 επιπλέον ευκαιρίες απασχόλησης. Σήμερα, η εταιρεία έχει συνολικά προσφέρει 684 ευκαιρίες απασχόλησης από την έναρξη της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα, συμβουλευτική καριέρας σε περισσότερους από 5.000 νέους και έχει ενεργοποιήσει τη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» στην Ελλάδα με ενεργή συμμετοχή από 16 συνεργαζόμενες εταιρείες.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content