Nestlé Waters: Πιστοποίηση 20 εργοστασίων μέχρι το 2020

Date:

Share post:

Η Nestlé Waters ανακοίνωσε πως πρόκειται να αναπτύξει τη συνεργασία της με την Alliance for Water Stewardship (AWS) με στόχο να πιστοποιήσει 20 εργοστάσια μέχρι το 2020, μεταξύ των οποίων και το εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή που βρίσκεται στο Μοναστηράκι Βόνιτσας στην Αιτωλοακαρνανία, η διαδικασία πιστοποίησης του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει πιστοποιήσει τέσσερις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης της Nestlé Waters (τρία εργοστάσια στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και ένα στο Πακιστάν), ενώ στα άμεσα σχέδιά της βρίσκεται η πιστοποίηση εγκαταστάσεων παραγωγής στην Ευρώπη (όπου εντάσσεται και το πλάνο της Ελλάδας), την Ασία, την Αφρική, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και τις Η.Π.Α., ως μέρος του στόχου πιστοποίησης 20 εργοστασίων μέχρι το 2020.

Η ανακοίνωση δείχνει τα βήματα της Nestlé Waters προς την εκπλήρωση της δέσμευσής της για συνεχή βελτίωση των πρακτικών διαχείρισης υδάτων, η οποία θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στον τομέα των υδάτινων πόρων και την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

Ο Adrian Sym, AWS CEO δήλωσε: «Η στρατηγική δέσμευση της Nestlé Waters για την εφαρμογή των προτύπων της AWS αποτελεί ένα παράδειγμα που καταδεικνύει τη σημασία της διαχείρισης των υδάτων και των πλεονεκτημάτων που μπορεί να αποφέρει αυτή στις επιχειρήσεις. Μέσω της συμμετοχής της Nestlé Waters στην πρωτοβουλία μας σε παγκόσμιο επίπεδο, θα προσεγγίσουμε και θα υποστηρίξουμε και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Nestlé Waters και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια μας να αντιμετωπίσουμε τις κοινές μας προκλήσεις μέσω της εφαρμογής των προτύπων της AWS».

Ο Maurizio Patarnello, Nestlé Waters CEO ανέφερε: «Η συνεργασία μας με την AWS αποτελεί ένα καινούργιο βήμα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων το οποίο θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των υδάτινων πόρων στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Με την ευρεία εφαρμογή των προτύπων της AWS, θα ανοίξουμε τον δρόμο και θα δείξουμε πως μια ουσιαστική συνεργασία για το μέλλον των υδάτινων πόρων είναι εφικτή».

Ο Δημήτρης Χανιόγλου, Επικεφαλής Τμήματος Νερών Nestlé Ελλάς, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή συμμετέχει στα πρώτα βήματα της σημαντικής αυτής πιστοποίησης. Η υπεύθυνη διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι ένα κομβικό κομμάτι κάθε δραστηριότητας του εργοστασίου μας, που σταθερά αποδεικνύει με συγκεκριμένες δράσεις τη δέσμευσή του και την ενεργή συνεργασία του με την τοπική κοινότητα όπου ζει και αναπτύσσεται».

Τα πρότυπα της AWS είναι τα πρώτα πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μέτρηση και υπεύθυνη διαχείριση των υδάτων με βάση κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά κριτήρια. Εισήχθησαν το 2014 από ηγέτες της βιομηχανίας, οργανισμούς του δημόσιου τομέα, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιφανείς ομάδες προστασίας του περιβάλλοντος όπως η NatureConservancy και η World Wildlife Fund.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Τουρισμός: Ζητούμενο η ισορροπία ανάπτυξης και προστασίας της φύσης

Οι αρχές της αειφορίας αναφέρονται στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικο-πολιτιστικές πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης και στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών διαστάσεων.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).
Skip to content