Η Nobacco στηρίζει τo «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Date:

Share post:

Την απόφασή της να στηρίξει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ανακοίκωσε η Nobacco με σκοπό να συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ενίσχυση της λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η Nobacco θέλοντας να υποστηρίξει ενεργά το σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» διοργάνωσε στα κεντρικά της γραφεία της ομιλία για τους εργαζομένους της σε συνεργασία με τον ίδιο το σύλλογο, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για το σκοπό και τη δράση του. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την απλή και γρήγορη διαδικασία ελέγχου συμβατότητας που πραγματοποιείται με τη λήψη δείγματος κατά την εγγραφή καθώς και για την ίδια τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών που είναι πλήρως ασφαλής και 100% ανώδυνη για τον δότη. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, τονίσθηκε ότι οι ασθενείς που έχουν την ανάγκη μας, πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες, από τις οποίες κινδυνεύει η ζωή τους. Καθώς η συμβατότητα μεταξύ δότη και ασθενή είναι εξαιρετικά σπάνια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μόνη λύση για εκείνους είναι το μόσχευμα, καθιστά την ανάγκη εύρεσης δότη επιτακτική.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Nobacco και ενώ ξεκίνησε σαν μία συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα, κατέληξε σε μία συγκινητική και αθρόα προσέλευση του προσωπικού. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν την όλη διαδικασία ως μία από τις ουσιαστικότερες ενέργειες στις οποίες έχουν λάβει μέρος, ενώ η πλειοψηφία των υπαλλήλων μας, μαζί και ο Μάρκος Μαρκόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Nobacco, είναι πλέον δότες μυελού των οστών.

Η Nοbacco στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του προσωπικού και των συνεργατών της με σκοπό την αύξηση του αριθμού των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, προσφέροντας έτσι ζωή σε ασθενείς που έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.