Oι 20 νικητές των “Stelios Bi – Communal Awards for Business Co-operation 2022”

Date:

Share post:

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε πρόσφατα στην Κύπρο τις 10 δικοινοτικές ομάδες (10 Ελληνοκύπριοι και 10 Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες) που ξεχώρισαν στο πλαίσιο των βραβείων “Stelios Bi – Communal Awards for Business Co-operation 2022”. Καθένας από τους 20 νικητές κερδίζει χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ. 

Οι συμμετοχές στα Δικοινοτικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς 58 ομάδες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων (συνολικά 116 επιχειρηματίες) υπέβαλαν την κοινή τους αίτηση διεκδικώντας το χρηματικό βραβείο. Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του easy family of Βrands (www.easyHistory.info) και ιδρυτής και πρόεδρος του Stelios Philanthropic Foundation (https://steliosfoundation.gr/) προσέφερε το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ στις 10 καλύτερες επιχειρηματικές προτάσεις.

Η Τελετή Απονομής και η ανακοίνωση των δέκα νικητριών ομάδων, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 28 Απριλίου 2022, με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου να συγχαίρει τους νικητές μέσω zoom. Τη διαδικτυακή τελετή κλήθηκαν να παρακολουθήσουν και οι 116 επιχειρηματίες που διεκδίκησαν το βραβείο, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης. 

Επιδίωξη των φετινών βραβείων είναι η ενθάρρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους επιχειρηματίες, με απώτερο στόχο την εδραίωση της διαρκούς ειρήνης στο νησί, γεγονός που αποτέλεσε και την απαρχή για την καθιέρωση του θεσμού των δικοινοτικών βραβείων to 2009.

Συγχαίροντας τους νικητές αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου ανέφερε: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπω τόσους πολλούς επιτυχημένους επιχειρηματίες να βάζουν στο περιθώριο τις διαφορές που δημιουργούν οι πολιτικοί και να συνεργάζονται προς όφελος της οικονομίας της κοινής τους πατρίδας, καθώς και για την εδραίωση της ειρήνης στο νησί».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 50% των βραβευθέντων είχαν δηλώσει συμμετοχή και κερδίσει χρηματικά έπαθλα σε δικοινοτικά βραβεία προηγούμενων χρόνων, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντική εξέλιξη, καθώς καταδεικνύει ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων έχει διαρκή χαρακτήρα.

Η φετινή απονομή των Βραβείων Δικοινοτικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας “Stelios Bi – Communal Awards for Business Co-operation 2022”, αποτελεί τη 12η διοργάνωση στην Κύπρο. Από την έναρξη του θεσμού το 2009 μέχρι σήμερα, η συνολική αξία των Βραβείων Δικοινοτικής Συνεργασίας, περιλαμβανομένου και του φετινού ποσού, ανέρχεται στα 3.990.00 ευρώ.

Οι δέκα νικήτριες ομάδες σε αλφαβητική σειρά:

1. Alexandros Philippides – Hasan Siber: Ελαιοπαραγωγοί. Γνωρίστηκαν το 2007.
2. Andreas Andreou – Emre Serdar: Παραγωγοί αλουμινίων. Γνωρίστηκαν το 2015. Ο Emre βραβεύτηκε ξανά το 2018

3. Charalambos Leonidou – Hasan Ekingen: Έμποροι λευκαρίτικων κεντημάτων. Γνωρίστηκαν το 2003. Βραβεύτηκαν ξανά το 2016.

4. Christos Marangos – Mine Yucel: Ασχολούνται με υπηρεσίες έρευνας αγοράς. Γνωρίστηκαν το 2003.

5. Elena Christou – Kadir Yorgancioglou: Έμποροι ειδών υγιεινής. Γνωρίστηκαν το 2014. Βραβεύτηκαν ξανά το 2018.

6. Ioannis Papadikos – Huseyin Yavuzkurt: Έμποροι ψαριών. Γνωρίστηκαν το 2005. Ο Ιωάννης βραβεύτηκε ξανά το 2018.

7. Kyriakos Platrites – Cafer Potinci: Δημιουργοί του Μουσείου Medflora. Γνωρίστηκαν το 2002.

8. Panagiotis Nicolaou – Baris Mustafa Toprakci: Έμποροι παραδοσιακής πέτρας. Γνωρίστηκαν το 2004.

9. Steven Stavrou – Burak Doluay: Δημιούργησαν πλατφόρμα επικοινωνίας Κυπρίων Επιχειρηματιών. Γνωρίστηκαν το 2016. Ο Burak βραβεύτηκε ξανά το 2019.

10. Yioula Papakyriakou – Mariam Gokcebag: Παραγωγοί προϊόντων λεβάντας. Γνωρίστηκαν το 2012.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».