O Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά στη ΔΕΘ

Date:

Share post:

Εξαιρετικά δυναμική ήταν η παρουσία του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ TIF Helexpo, με συμμετοχή σε τέσσερα διαφορετικά πάνελ συζήτησης.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τη Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού, Έφη Λαζαρίδου, για το έργο που επιτελεί η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και συνομίλησε με επωφελούμενους στο πλαίσιο εκδήλωσης του Οργανισμού για τα εγκαίνια του Περιπτέρου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γεώργιου Γεωργαντά. 

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι να ανανεώσουμε το ανθρώπινο δυναμικό στον αγροτικό τομέα με νέους ανθρώπους, εκπαιδευμένους, καλά καταρτισμένους, οι οποίοι αγαπούν αυτό που κάνουν, αξιοποιούν την τεχνολογία για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητώντας με τρεις νέους αγρότες-κτηνοτρόφους και επωφελούμενους του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, την Ελένη Παλχούρα, το Βασίλη Ντίνα και τον Αλέξη Μανούρα.

Τη δεύτερη ημέρα της 86ης ΔΕΘ TIF Helexpo η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού συμμετείχε σε πάνελ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο διοργανώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα, όπως τα εργαλεία που προσφέρονται στους νέους και τις γυναίκες που θέλουν να επιχειρήσουν, οι προκλήσεις και οι προσδοκίες των νέων ανθρώπων στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι τρόποι κινητοποίησης τους προς την επιχειρηματικότητα και η αντιστροφή του brain drain σε brain gain.

Επιπλέον, η κυρία Λαζαρίδου συμμετείχε στο 4ο Inclusivity Lounge που διοργανώθηκε από τις Women On Top, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων,  με θέμα συζήτησης:  “The power to change: energy poverty, green jobs and women’s future in sustainability”. Το Inclusivity Lounge αποτελεί ένα χώρο συνάντησης, σκέψης, ανταλλαγής ιδεών και δικτύωσης, γύρω από την ευρύτερη θεματική της έμφυλης ισότητας και του πώς αυτή σχετίζεται με την οικοδόμηση μιας βιώσιμης και συμπεριληπτικής οικονομίας. 

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, τέλος, με εργαστήριο που συντονίστηκε από τον Σταύρο Παπαδόπουλο, Entrepreneurship & Innovation Manager του Οργανισμού, έδωσε το «παρόν» στο 2ο Skill Up Forum από την Envolve Entrepreneurship με θέμα: «Ο αγρότης-επιχειρηματίας του μέλλοντος». Το Skill Up Forum περιελάμβανε μια σειρά από επιμορφωτικά εργαστήρια, panels, διαδραστικές συζητήσεις και ευκαιρίες δικτύωσης της επιχειρηματικής σκηνής με το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, στοχεύοντας στην ενίσχυση των δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση των προσόντων, την ανάδειξη εργαλείων/πόρων, καθώς και τη δικτύωση νέων επιχειρηματιών, start-uppers και επαγγελματιών, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content