Ο Ασφαλιστικός κλάδος αναγνωρίζει τον κοινωνικό του ρόλο

Date:

Share post:

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη εν μέσω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι πιο σημαντική και χρήσιμη από ποτέ. Οι ανάγκες για υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που μαστίζονται από την οικονομική δυσχέρεια αλλά και του έργου οργανώσεων που προστατεύουν το περιβάλλον αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Μέσω ευρύτατων προγραμμάτων κοινωνικής υπευθυνότητας που εστιάζουν κυρίως στις ανθρώπινες ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος ο ασφαλιστικός κλάδος αναγνωρίζει τον κοινωνικό του ρόλο και επιστρέφει αξία στην κοινωνία.

Επιπλέον, πέραν των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), ως ο θεσμικός εκπρόσωπος των ασφαλιστικών εταιρειών που λειτουργεί στην Ελλάδα, πραγματοποιεί δράσεις εστιασμένες στους τομείς της πρόληψης στην υγεία και της προώθησης της οδικής ασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο τα τελευταία χρόνια στηρίζει με διάφορες πρωτοβουλίες το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιεί επίσης η ΕΑΕΕ στον τομέα της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Σε μία περίοδο περιορισμένων οικονομικών διαθεσίμων ο επιχειρηματικός κλάδος οφείλει να αποδεικνύει έμπρακτα πως στέκεται δίπλα στην κοινωνία. Η ασφάλιση είναι ένας θεσμός που εμπεριέχει στην ουσία του την έννοια της κοινωνικής υπευθυνότητας καθώς ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο αποτελεί μία πράξη ευθύνης προς τον εαυτό μας, την οικογένεια και τους συμπολίτες μας. Παρά τις δυσκολίες, όλοι εμείς, οι άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς συνεχίζουμε το έργο μας και στηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για την ελληνική κοινωνία.

Πηγή: Λεύκωμα ΕΚΕ 2016 (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ MARKETING)

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.