Connect with us

Ψυχαγωγία

Ο Daniel Day-Lewis στην Αθήνα για το Κέντρο Πόρτα Ανοιχτή

O μεγάλος ηθοποιός και φίλος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή Daniel Day-Lewis έρχεται στην Αθήνα για να παραστεί στην πρεμιέρα της νέας ταινίας της Universal, στην οποία πρωταγωνιστεί: Αόρατη Κλωστή – Phantom Thread (Διανομή: United International Pictures (UIP), Σενάριο/Σκηνοθεσία: Paul Thomas Anderson).

H πρεμιέρα θα διεξαχθεί την 1η Φεβρουαρίου 2018, ώρα 7:30 μμ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Συγγρού 364, Καλλιθέα). Η εκδήλωση είναι καθ’ ολοκλήρου προσφορά της εταιρείας διανομής UIP και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο Πόρτα Ανοιχτή.

Στην πρεμιέρα θα απολαύσουμε άλλη μια μαγευτική ερμηνεία από τον μεγαλύτερο ηθοποιό της γενεάς του και θα μας δοθεί η ευκαιρία να τον ακούσουμε και να τον γνωρίσουμε από κοντά. Μετά την προβολή θα προσφερθεί κρασί στους κατέχοντες εισιτήρια των 50 ευρώ στο επίπεδο 5Α της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η τόσο ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Daniel Day-Lewis και τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής ξεκίνησε το 1989, όταν, με πρόσκληση του φίλου του, σκηνοθέτη, Γιώργου Οικονόμου, ο Daniel ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παραστεί στη πρεμιέρα της ταινίας “My left foot”. Για να παίξει το ρόλο ενός ανθρώπου με σοβαρή κινητική αναπηρία, πέρασε τρεις μήνες σε ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρία στην Ιρλανδία, όπου ένας μικρός του είπε:

“Δεν τα πας άσχημα, Dan, αλλά ακόμα δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά”. Μετά από αυτή τη προσωπική επαφή με παιδιά με αναπηρία, ο Daniel επέμενε όλα τα έσοδα από την προβολή της ταινίας στην Αθήνα, να διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Την επομένη της πρεμιέρας ο Daniel επισκέφτηκε τα παιδιά, και εκείνα του χάρισαν ένα γούρι/φυλακτό που το είχε στη τσέπη του, μια εβδομάδα αργότερα, τη βραδιά των Όσκαρ. Την επομένη το πρωί, μας τηλεφώνησε: “Πες στα παιδιά πως κερδίσαμε!”. Έκτοτε, ο Daniel Day-Lewis δεν έχει λείψει από καμία πρεμιέρα ταινίας του στην Αθήνα και είναι πάντα στο πλευρό των παιδιών της Πόρτας Ανοιχτής.

Για κράτηση αριθμημένων θέσεων:

_ καλέστε στα τηλέφωνα 210-96.50.916 και 210-96.37.124 (Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή) καθημερινά από 9.00-15.00 (εισιτήρια 50 ευρώ)

_ συνδεθείτε στο viva.gr (εισιτήρια 30 ευρώ και 50 ευρώ)

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τρόφιμα / Ποτά

Rainbow Waters: Πακέτα αγάπης στα Ιωάννινα

Με σεβασμό στην περιοχή που προσφέρει το νερό ΔΙΩΝΗ, η Rainbow Waters στήριξε για μία ακόμα φορά συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Τα Χριστούγεννα, σε συνεννόηση με το Δήμο Δωδώνης παρέδωσε 56 πακέτα αγάπης και αλληλεγγύης για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων της περιοχής. Τα πακέτα, που περιλάμβαναν τρόφιμα πρώτης ανάγκης διανεμήθηκαν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με σκοπό να αποτελέσουν μια μικρή ενίσχυση για τις ημέρες των εορτών.

Παράλληλα, θέλοντας να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Μπάφρας του Δήμου Ιωαννιτών, προσέφερε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η ιδιαίτερη ευαισθησία της Rainbow Waters για την περιοχή που προσφέρει το πολύτιμο νερό ΔΙΩΝΗ εκφράζεται συχνά με δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τη στήριξη του τόπου.

Περισσότερα

Τουρισμός

Συνεργασία HandsUp και Greeking.me σε δράσεις ΕΚΕ

Με πρωτοβουλία της HandsUp, του πρώτου πρακτορείου διερμηνέων νοηματικών γλωσσών και υπηρεσιών προσβασιμότητας για κωφούς και βαρήκοους, διοργανώθηκε δωρεάν θεματική ξενάγηση στην αρχαία Αγορά της Αθήνας.

Η δράση που έλαβε χώρα την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία Greeking.me, μια καινοτόμο εταιρεία πολιτιστικού τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο εταιρίες ανήκουν στις ομάδες του προγράμματος egg, της Eurobank σε συνεργασία με το Corallia.

Περισσότεροι από πενήντα κωφοί και βαρήκοοι συμπολίτες μας παρακολούθησαν, σε 2 οργανωμένα group, τις ξεναγήσεις με διερμηνεία στη Νοηματική γλώσσα και απόλαυσαν για πρώτη φορά όσα ανεμπόδιστα εμείς παρακολουθούμε στην καθημερινότητα μας. Η ξενάγηση περιλάμβανε τα σημαντικότερα σημεία της Αρχαίας Αγοράς, όπως την Οδό Παναθηναίων, το Ναό του Ηφαίστου, τη Στοά Αττάλου. Υπεύθυνη Αρχαιολόγος ήταν η Μαριαλένα Χριστοπούλου, από την ομάδα της Greeking.me, ενώ η παράλληλη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα έγινε από την Τσαρσιαλίδη Έλενα, Φουντά Ροζαλία, Ιορδανίδου Ουρανία και τον Γιώργο Στάθη της HandsUp.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών κ.κ. Γιώργος Στάθης, General Manager – Founder, HandsUp & Νίκος Θεοδωρής Co-Founder CEO της Greeking.me, η συγκεκριμένη δράση ήταν η αρχή μιας σειράς θεματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας των εταιριών τους και φιλοδοξία τους είναι οι συναντήσεις αυτές να καθιερωθούν στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας.

Περισσότερα

ΕΚΕ

H ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS στηρίζει το Ioannina Lake Run

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, η ΙΚΕΑ στήριξε για 3η χρονιά ως επίσημος υποστηρικτής την διοργάνωση Ioannina Lake Run, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που φιλοξενούνται στα Ιωάννινα.

Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 370. Ανάμεσα τους ήταν οι αγαπημένοι Θοδωρής Μαραντίνης, Αλέξης Γεωργούλης, Τόνια Σωτηροπούλου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Ποιμενίδης, Νίκος Σκιαθίτης και ο Βασίλης Τσανταρλιώτης.

Για κάθε συμμετοχή σε αγώνα της διοργάνωσης με την IKEA Running Team, η ΙΚΕΑ πρόσφερε 5 ευρώ στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς».

Στο περίπτερο της IKEA, στην πλατεία Μαβίλη, λειτούργησαν παράλληλα με την διοργάνωση εικαστικά εργαστήρια για τα παιδιά σε συνεργασία με τον σύλλογο Πτυχιούχων Ανώτατων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου. Οι μικροί καλλιτέχνες κλήθηκαν να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν τους δικούς τους δρομείς, εμπνευσμένοι από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα με θέα την λίμνη Παμβώτιδα. Οι συμμετοχές των παιδιών ήταν πολλές και τα έργα τους ευφάνταστα και πολύ ξεχωριστά.

H ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, δημιούργησε πριν από πέντε χρόνια, το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς». Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία στηρίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς στις ευρύτερες περιοχές των καταστημάτων ΙΚΕΑ, διαμορφώνοντας λειτουργικούς χώρους όπου τα παιδιά μπορούν να περνούν όμορφες στιγμές.

Για την ΙΚΕΑ και τον Όμιλο FOURLIS τα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο, γι’ αυτό και δεν σταματούν τις συνεχείς προσπάθειες να τους εξασφαλίσουν μια καλύτερη καθημερινή ζωή.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ