Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός: «Άσυλο του Παιδιού»

Date:

Share post:

Το Άσυλο του παιδιού είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που, από το 1919, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στη σωστή κάλυψη των βασικών αναγκών (στέγαση, σίτιση, ανάπαυση κ.λ.π) και στη συνεχή βελτίωση της διαπαιδαγώγησης παιδιών εργαζομένων γονέων, ΒΡΕΦΙΚΗΣ, ΝΗΠΙΑΚΗΣ, ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ και ΣΧΟΛΙΚΗΣ ηλικίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στο «Άσυλο του Παιδιού» ανήκουν δύο νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου:

Το σωματείο «Άσυλο του Παιδιού», ειδικά αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό που συστήθηκε το 1919. Διοικείται από δεκαμελές Δ.Σ. που αποτελείται από εννιά αιρετά μέλη και έναν εκπρόσωπο της Παμμηχανικής Ένωσης Δ. Π. Μ. Β. Ε.

Το ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού» που συστήθηκε το 1973.

Το Δ.Σ. του ιδρύματος συγκροτείται από τον Νομάρχη και απαρτίζεται από εννιά τακτικά μέλη του Σωματείου και τρία μέλη οριζόμενα από τον ίδιο τον Νομάρχη από τα οποία το ένα μέλος εκτελεί χρέη Κυβερνητικού Επιτρόπου.

Για πάνω από 85 χρόνια αποτελεί ένα θεσμό στο χώρο του εθελοντισμού και της προσφοράς προς την οικογένεια και το παιδί.

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε από εθελόντριες – μέλη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης στις πρώτες δύσκολες δεκαετίες του περασμένου αιώνα με τα προβλήματα και τις κοινωνικές αλλαγές που έφεραν οι πόλεμοι.

Λειτουργεί συνέχεια μέχρι σήμερα και προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες του παρά τις αντιξοότητες των καιρών (πόλεμοι, κατοχή, οικονομικές δυσχέρειες, φυσικές καταστροφές κ.λ.π).

Ήδη από το 1922 το «Άσυλο του Παιδιού» άρχισε να εφαρμόζει το θεσμό του ολοήμερου σχολείου, που πρόσφατα υιοθετήθηκε και από την ελληνική πολιτεία.

Σήμερα το «Άσυλο του Παιδιού» υπηρετεί δύο κύριες δραστηριότητες:

  • Την Παιδική Εστία όπου εντάσσονται το Βρεφοκομείο, το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο. Στο «Άσυλο του Παιδιού» φοιτούν κάθε χρόνο πάνω από πάνω από 600 παιδιά, ηλικίας από 2 μηνών μέχρι 12 χρόνων.
    Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά τα παιδιά αποφοιτούν έχοντας διανύσει μια δωδεκαετή αναπτυξιακή πορεία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

τηλέφωνο: 2310 209398

e-mail: atpgrammateia@gmail.com

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Α’ Συγκρότημα: 54638 Θεσσαλονίκη

Β’ Συγκρότημα: 9ο χ.λ.μ. Θεσ/νίκης-Θέρμης

https://www.asylopaidiou.gr

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content