Ο Όμιλος Εταιρειών Mellon στήριξε 10 ΜΚΟ

Date:

Share post:

Μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) “Acting for A Cause” ο Όμιλος Εταιρειών Mellon στήριξε το έργο και τις δράσεις περισσότερων από δέκα μη κυβερνητικών οργανώσεων καλύπτοντας μέρος των λειτουργικών τους εξόδων, καθώς και των αναγκών τους για υλικοτεχνικό εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα του ομίλου “Acting for A Cause” εστιάζει στο Ανθρώπινο Δυναμικό, τις Τοπικές Κοινωνίες, το Περιβάλλον, καθώς και στον Πολιτισμό & τον Αθλητισμό. Συγκεκριμένα, το 2017, οι ελληνικές εταιρείες του ομίλου στήριξαν ενεργά περισσότερες από δέκα μη κυβερνητικές οργανώσεις και κοινωφελείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων: Κιβωτός του Κόσμου, ActionAid, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Παιδικά Χωριά SOS, Xαμόγελο του Παιδιού, Ομάδα Αιγαίου, Act4Greece, ΚΟ.Δ.Ε.Π. (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά), Διαδικτυακή πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων YouGoCulture (E-Learning Πανεπιστημίου Αθηνών) και Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους).

Στοχεύοντας στην έμπρακτη εκδήλωση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Mellon Technologies, μητρική εταιρεία του ομίλου, έχει λάβει βεβαίωση για την ορθή εφαρμογή των οδηγιών του προτύπου ISO 26000 για την ΕΚΕ. Παράλληλα, ο όμιλος είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ και έχει δηλώσει εγγράφως τη δέσμευση του στην τήρηση των δέκα αρχών του UN Global Compact, μία πρωτοβουλία για τη δέσμευση των επιχειρήσεων να αντιμετωπίσουν περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα.

«Το 2017 καταφέραμε να συνεργαστούμε με τους περισσότερους φορείς και ΜΚΟ συγκριτικά με κάθε άλλη χρονιά, ενώ παράλληλα το πρόγραμμά μας “Acting For a Cause” διακρίθηκε στα βραβεία Business IT Excellence Awards στην κατηγορία Ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» σχολίασε σχετικά ο Παναγιώτης Παπαχριστοφίλου, Head of Marketing στον Όμιλο Εταιρειών Mellon.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content