Ο Όμιλος Εταιρειών Mellon στήριξε 10 ΜΚΟ

Date:

Share post:

Μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) “Acting for A Cause” ο Όμιλος Εταιρειών Mellon στήριξε το έργο και τις δράσεις περισσότερων από δέκα μη κυβερνητικών οργανώσεων καλύπτοντας μέρος των λειτουργικών τους εξόδων, καθώς και των αναγκών τους για υλικοτεχνικό εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα του ομίλου “Acting for A Cause” εστιάζει στο Ανθρώπινο Δυναμικό, τις Τοπικές Κοινωνίες, το Περιβάλλον, καθώς και στον Πολιτισμό & τον Αθλητισμό. Συγκεκριμένα, το 2017, οι ελληνικές εταιρείες του ομίλου στήριξαν ενεργά περισσότερες από δέκα μη κυβερνητικές οργανώσεις και κοινωφελείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων: Κιβωτός του Κόσμου, ActionAid, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Παιδικά Χωριά SOS, Xαμόγελο του Παιδιού, Ομάδα Αιγαίου, Act4Greece, ΚΟ.Δ.Ε.Π. (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά), Διαδικτυακή πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων YouGoCulture (E-Learning Πανεπιστημίου Αθηνών) και Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους).

Στοχεύοντας στην έμπρακτη εκδήλωση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Mellon Technologies, μητρική εταιρεία του ομίλου, έχει λάβει βεβαίωση για την ορθή εφαρμογή των οδηγιών του προτύπου ISO 26000 για την ΕΚΕ. Παράλληλα, ο όμιλος είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ και έχει δηλώσει εγγράφως τη δέσμευση του στην τήρηση των δέκα αρχών του UN Global Compact, μία πρωτοβουλία για τη δέσμευση των επιχειρήσεων να αντιμετωπίσουν περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα.

«Το 2017 καταφέραμε να συνεργαστούμε με τους περισσότερους φορείς και ΜΚΟ συγκριτικά με κάθε άλλη χρονιά, ενώ παράλληλα το πρόγραμμά μας “Acting For a Cause” διακρίθηκε στα βραβεία Business IT Excellence Awards στην κατηγορία Ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» σχολίασε σχετικά ο Παναγιώτης Παπαχριστοφίλου, Head of Marketing στον Όμιλο Εταιρειών Mellon.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.