Connect with us

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Ο Όμιλος FF Group στο πλευρό του ΚΥΑΔΑ

Ογδόντα κιβώτια με ρούχα και παπούτσια (αντρικά, γυναικεία και παιδικά) παρέδωσε ο Όμιλος FF Group, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), στο πλαίσιο της σταθερής και εποικοδομητικής συνεργασίας που υπάρχει από το 2015 με τις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων.

Τα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης θα διατεθούν σε οικογένειες και μοναχικά άτομα που υποστηρίζονται από τον ΚΥΑΔΑ. Σημειώνεται ότι σε σταθερή βάση υποστηρίζονται πάνω από 26.000 κάτοικοι της Αθήνας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

«Στρατηγικός στόχος του δήμου Αθηναίων είναι, με εξειδικευμένες δράσεις, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι άνθρωποι που πλήττονται περισσότερο από την κρίση  να επιστρέψουν στην κανονικότητα», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ενώ η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Ελένη Κατσούλη, συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται πακέτα τροφίµων, είδη ρουχισμού, υπόδησης, φάρµακα και είδη προσωπικής υγιεινής γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος.

Ο  Όμιλος FF Group, γνωρίζοντας το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται, στηρίζει το έργο του ΚΥΑΔΑ από το 2015 και συμβάλει στις ανθρωπιστικές δράσεις του δήμου Αθηναίων.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Η INTERAMERICAN για την Πολιτιστική Κληρονομιά, με το «ΔΙΑΖΩΜΑ»

ΔΙΑΖΩΜΑ-INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN ανανέωσε και για το 2020 τη σύνδεσή της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ως εταιρικό μέλος, που έχει ξεκινήσει το 2013. Η εταιρεία συνδράμει στα λειτουργικά έξοδα και συνεργεί σε δράσεις του σωματείου. Η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» επιτελεί σημαντικής αξίας και διεθνούς αναγνώρισης έργο για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητα. Επίσης, συμβάλλει στον σχεδιασμό καινοτόμων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, όπως οι Πολιτιστικές – Περιβαλλοντικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα, με σκοπό την ένταξη των Μνημείων της Φύσης και του Πολιτισμού στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο σχέδιο Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής» που η INTERAMERICAN υλοποιεί από το 2003, ο Πολιτισμός κατέχει σημαντικό μερίδιο δράσεων, με την εταιρεία να αναλαμβάνει τακτικά πρωτοβουλίες και να συμμετέχει σε κινήσεις για την υποστήριξη των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σε ευρύτερο πλαίσιο, η INTERAMERICAN έχει πάρει θέση με δεσμεύσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σύμφωνα μα τα στοιχεία μελέτης (Ernst & Young, 2019) για το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμά της, ο οργανισμός συνεισφέρει πάνω από 350 εκατ. ευρώ ετησίως στο Α.Ε.Π. και υποστηρίζει άμεσα και έμμεσα σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας. Η INTERAMERICAN έχει υιοθετήσει και ενσωματώσει στη στρατηγική της και στις πρακτικές υπευθυνότητας τους Παγκόσμιους Στόχους του Ο.Η.Ε. (Sustainable Development Goals) και αποτελεί συμμέτοχο σημαντικών διεθνών και τοπικών θεσμικών πρωτοβουλιών για την κοινωνία και το περιβάλλον. Ο οργανισμός είναι μέλος της Περιβαλλοντικής Διακήρυξης (United Nations Environment Program Finance Initiative – UNEPFI) και του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact Network Hellas), ενώ συμμετέχει στις ενέργειες της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και σε άλλες πρωτοβουλίες μεγάλης επίδρασης, όπως πρόσφατα στο «A new deal for Europe».

Στο πλαίσιο της δημιουργικής σχέσης της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ», η INTERAMERICAN έχει χρηματοδοτήσει τη «Μελέτη διαμόρφωσης και ανάπλασης διαδρομών περιήγησης στο φυσικό περιβάλλον του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και του περιβάλλοντος χώρου του». Πρωτοβουλία, η οποία για την εταιρεία έχει αναγνωριστεί εντός της επιχειρηματικής κοινότητας με βραβεύσεις. Το έργο του αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού πάρκου της Επιδαύρου έχει ως στόχο την ανάδειξη της αυθεντικής εικόνας του μνημειακού συγκροτήματος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και την προσφορά στους επισκέπτες μιας μοναδικής εμπειρίας: να γνωρίσουν τί ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο κατά την αρχαιότητα. Βασικός σκοπός της μελέτης είναι η αποκατάσταση του ευρύτερου χώρου που περιβάλλει το μνημειακό συγκρότημα, έτσι ώστε να αναδειχθεί η αυθεντική υπόστασή του και να δημιουργηθεί ένας χώρος με αρχαιογνωστικό περιεχόμενο, σε ισορροπία με τη βίωση του φυσικού περιβάλλοντος σε όλες τις κλίμακες. Επιπλέον, η INTERAMERICAN έχει συνεργαστεί με άλλα τρία εταιρικά μέλη του σωματείου για την υποστήριξη της δημιουργίας ενός αφηγήματος-παραμυθιού με αρχαιολογικού περιεχομένου θέμα, για το περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό πάρκο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου. Το έργο αποτελεί μια πρωτότυπη ιστορία-μυθοπλασίας της αρχαιολόγου Δρος Εύης Παπαδοπούλου και βασίζεται στο μεγαλύτερό του μέρος σε αρχαιολογικά ευρήματα, μελέτες και βιβλιογραφία από τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο. Παράλληλα, η εταιρεία ανανέωσε και φέτος την προσφορά της προς εργαζομένους της για τη συμμετοχή τους στο «ΔΙΑΖΩΜΑ», χρηματοδοτώντας τη συνδρομή φυσικών μελών. Μάλιστα για τους εργαζομένους, υλοποιείται από το 2013 και το εταιρικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας», με οργάνωση επισκέψεων και ξεναγήσεων σε αρχαιολογικούς τόπους της χώρας μας.

ΔΙΑΖΩΜΑ-INTERAMERICAN

Στιγμιότυπο ξενάγησης εργαζομένων της INTERAMERICAN στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου από τον επικεφαλής του αρχαιολογικού έργου, Βασίλη Λαμπρινουδάκη, ομότιμο καθηγητή κλασσικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Διακήρυξη για την προστασία των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, που έχει προσυπογράψει η INTERAMERICAN, φυσικά περιλαμβάνει το αρχαιολογικό πάρκο της Επιδαύρου. Είναι πρωτοβουλία του UNEPFI – «Principles for Sustainable Insurance Initiative» (PSI) του Ο.Η.Ε., που αντικατοπτρίζει την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και του ασφαλιστικού κλάδου, σε σύμπραξη με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) και το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τα τρία μέρη προχώρησαν τον Ιούλιο του 2018 στην πρώτη Διακήρυξη δέσμευσης του παγκόσμιου ασφαλιστικού κλάδου για την προστασία της ιδιαίτερης, παγκόσμιας αξίας των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η εν λόγω Διακήρυξη καλύπτει τη διαχείριση κινδύνων, τις δραστηριότητες ασφάλισης και επενδύσεων και δεσμεύει τους υπογράφοντες να αναλάβουν ποικίλες δράσεις, ώστε να αποφευχθεί ή να ελαττωθεί ο κίνδυνος ασφάλισης και επένδυσης σε επιχειρήσεις ή έργα των οποίων οι δραστηριότητες θα μπορούσαν να βλάψουν τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Επισημαίνεται πως η εταιρεία είναι η μοναδική ασφαλιστική από την Ελλάδα που έχει συνδιαμορφώσει, ως ιδρυτικό μέλος, τις Αρχές Αειφόρου Ασφάλισης (PSI) του UNEPFI το 2012.

«Με την ισχυρή πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο για της βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και πάνω απ’ όλα για την ταυτότητα του Γένους και την εθνική οντότητά μας, θεωρούμε χρέος μας να συνεισφέρουμε σε κάθε οργανωμένη προσπάθεια για την ανάδειξη του πολιτισμού μας. Στην INTERAMERICAN, έχουμε ορίσει την Εταιρική Ευθύνη στη βάση του πνευματικού περιεχομένου που μπορεί να αναδεικνύει τη μοναδικότητα της Ελλάδος σε όλη την ιστορική διαδρομή της, αποτελώντας εθνικό πλούτο. Συνεπώς, η σύνδεσή μας με την Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» υπηρετεί αυτόν τον ορισμό και ταυτίζεται με την εταιρική αποστολή να συμβάλλουμε στην ποιότητα ζωής για όλους τους Έλληνες, συμπληρωματικά ως προς την ασφαλιστική δραστηριότητά μας, όντας ένας επιχειρηματικός οργανισμός πέρα από τα ασφαλιστικά όρια» αναφέρει ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας του ομίλου.

Εκ μέρους του σωματείου, τονίζεται πως «η INTERAMERICAN αποτελεί για το ΔΙΑΖΩΜΑ έναν σπουδαίο σύμμαχο και συνοδοιπόρο μέσα σε αυτά τα χρόνια. Είναι πάντα παρούσα σε όλες τις στιγμές του σωματείου, στηρίζοντας έμπρακτα όλες τις δράσεις του. Μεταξύ των ανθρώπων της εταιρείας και του σωματείου έχει αναπτυχθεί μια σχέση βαθειάς φιλίας και αγάπης, η οποία εξελίσσεται κάθε ημέρα με στόχο πάντα την ανάδειξη και προστασία των Μνημείων της Φύσης και του Πολιτισμού της χώρας μας».

Περισσότερα

13# Δράση για το κλίμα

Earth Tribe: Παγκόσμια Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία των Προσκόπων

Λίγες εβδομάδες μετά, τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος, οι Πρόσκοποι παρουσιάζουν τη νέα μεγάλη παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία τους για την προστασία του περιβάλλοντος, με τίτλο: «Earth Tribe». 

Τι είναι το Earth Tribe;

Η νέα πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των βασικών ικανοτήτων που απαιτούνται για να μπορέσουν οι νέες και νέοι να γίνουν μελλοντικοί «περιβαλλοντικοί ηγέτες». Μέσω του «Earth Tribe» οι υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες της παγκόσμιας κοινότητας θα προσπαθήσουν να προστατέψουν ακόμη περισσότερο τον πλανήτη μας. Για να γίνει κάποιος συμμέτοχος αυτής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας χρειάζεται να εντάξει στην καθημερινότητά του, μερικές καλές πρακτικές / συναρπαστικές προκλήσεις που έχουν στόχο τη βελτίωση του πολύπαθου οικοσυστήματος. Το Earth Tribe έρχεται να συμπληρώσει τις δεκάδες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν καθημερινά οι Πρόσκοποι  και αποτελεί μέρος της ευρύτερης συλλογικής κινητοποίησης μέσω του Προγράμματος «Οι Πρόσκοποι για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης / Scouts4SDGs».   

Ποιος μπορεί να λάβει μέρος;

Αρχικά μπορούν να λάβουν μέρος τα 25.000.000 μέλη της προσκοπικής κίνησης παγκοσμίως – παιδιά, έφηβοι νέες και νέοι 7 έως και 26 ετών. Όσοι ολοκληρώνουν τουλάχιστον μια από τις δοκιμασίες από το πρόγραμμα μπορούν να γίνουν μέλη της παγκόσμιας πρωτοβουλίας. Ευπρόσδεκτοι είναι επίσης – εκτός από τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης – και γονείς, φίλοι ή ενήλικοι εθελοντές που υποστηρίζουν και βοηθούν κάποιο άτομο που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα που αναφέρθηκε.

Συνεργασίες παγκόσμιας εμβέλειας

Το Earth Tribe προσφέρει ένα αυτο-προοδευτικό εκπαιδευτικό βιωματικό ταξίδι που μπορούν να βιώσουν οι συμμετέχοντες μέσω μιας σειράς συναρπαστικών προκλήσεων που στόχο έχουν να  αντιστρέψουν την καταστροφή της φύσης και της βιοποικιλότητας, να αλλάξουν τις προσωπικές συνήθειες κατανάλωσης, να καταπολεμήσουν τη ρύπανση από πλαστικό, να υποστηρίξουν λύσεις καθαρής ενέργειας, κι αλλα. Μεταξύ των πρώτων προκλήσεων που θα παρουσιαστούν ως μέρος του Earth Tribe είναι το Champions for Nature Challenge που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το WWF, το Tide Turners Plastic Challenge που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και το Scouts Go Solar Challenge που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Solafrica.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

APIVITA: Δωρεά 12.000 αντηλιακών σε 42 Ιδρύματα και Φορείς

Με το σύνθημα «APIVITA SUN-CARES!» και με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας που αυτό το καλοκαίρι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η APIVITA ανακοίνωσε δωρεά 12.000 και πλέον αντηλιακών προϊόντων σε 42 Ιδρύματα και Φορείς σε όλη την Ελλάδα. 

Περισσότερα από 6.000 παιδικά αντηλιακά προϊόντα θα διατεθούν από εθελοντές-εργαζόμενους της APIVITA σε 15 Ιδρύματα και Φορείς για παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρεται το «Χαμόγελο του Παιδιού», το Λύρειο και Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, τα Παιδικά Χωριά SOS, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», η Κιβωτός του Κόσμου, η ΕΛΕΠΑΠ, ο Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας «ο Θεόφιλος», το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη, το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» στο Βόλο κ.α. 

Παράλληλα, πάνω από 4.000 προϊόντα εστάλησαν σε 22 Κοινωνικά Φαρμακεία της χώρας όπως στο Κοινωνικό Φαρμακείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δήμου Λαμιέων, Πρέβεζας, Αθηναίων, Ρόδου, Πόρου, Χίου κ.α.  Τέλος, ποσότητες αντηλιακών θα διατεθούν και για τις ανάγκες των πωλητών του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» αλλά και των Φαρμακοποιών του Κόσμου. 

Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, η συγκεκριμένη ενέργεια εταιρικής υπευθυνότητας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα καθώς έρχεται να προστεθεί στην προσφορά αγάπης στους εργαζομένους τριών νοσοκομείων αναφοράς του Covid-19 με 25.000 προϊόντα κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η APIVITA είναι κύριο μέλος με πολυετή παρουσία στο Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, (CSR HELLAS) ενώ παράλληλα αποτελεί τη μοναδική πιστοποιημένη B Corp εταιρεία στην Ελλάδα. 

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ