Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο Auto Forum 2017

Date:

Share post:

Ένα σημαντικό συνέδριο για το χώρο του αυτοκινήτου και το μέλλον της οδικής ασφάλειας συνδιοργάνωσαν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 η Εthos Events και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με τη συμμετοχή του FONDATION VINCI AUTOROUTES και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων, στο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη.

Με τίτλο «Η τεχνολογία στην υπηρεσία της οδικής ασφάλειας», το πρόγραμμα του FONDATION VINCI AUTOROUTES – Auto Forum 2017 περιλάμβανε εισηγήσεις, workshops και expert panels ενώ το «παρών» έδωσαν οι κ.κ. Αθανάσιος Βούρδας, Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιος Ουρσουζίδης, Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανισμών αναφοράς στην οδική ασφάλεια (ETSC), ειδικοί και στελέχη του χώρου του αυτοκινήτου.

Χαιρετίζοντας την έναρξη του Auto Forum 2017, o Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την προώθηση και στην Ελλάδα των διεθνών τάσεων και των τεχνολογικών εξελίξεων στην Οδική Ασφάλεια, η οποία αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου μετά και την παράδοση των μεγάλων οδικών αξόνων που κατασκευάστηκαν με υψηλές προδιαγραφές και όσον αφορά στα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

«Οι εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας είναι ραγδαίες και το Ινστιτούτο τις παρακολουθεί στενά, συμμετέχοντας σε διεθνή Όργανα όπου διεξάγονται συζητήσεις για τεχνικά και θεσμικά θέματα αναφορικά με την τεχνολογία, την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση», δήλωσε στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.

Στο FONDATION VINCI AUTOROUTES – Auto Forum 2017 συμμετείχε και η Programme Director του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), Graziella Jost, η οποία στην εισήγησή της παρουσίασε το σημαντικά οφέλη στην Οδική Ασφάλεια από την ενσωμάτωση σωτήριων για τη ζωή όλων των χρηστών της οδού τεχνολογιών ασφαλείας (όπως: Autonomous Emergency Braking – AEB, Intelligent Speed Assistance – ISA και Seat Belt Reminder – SBR) σε όλα τα νέα οχήματα.

Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Ίδρυμα για την Υπεύθυνη Οδήγηση FONDATION VINCI AUTOROUTES παρουσίασε τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα -αλλά και ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα- αποτελέσματα της 4ης έκδοσης του  «Ευρωβαρομέτρου Υπεύθυνης Οδήγησης» σχετικά με τις στάσεις και τις συμπεριφορές των οδηγών στην Ε.Ε.

Βάσει των στοιχείων της έρευνας που εκπόνησε το Ινστιτούτο Ipsos σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και περισσότερους από 12.000 οδηγούς προκύπτει πως οι Έλληνες, αν και γνωρίζουν καλά ποιες συμπεριφορές θέτουν εαυτούς και άλλους σε κίνδυνο, δεν διστάζουν να παραδεχτούν πως συμπεριφέρονται σε μεγάλο βαθμό ανεύθυνα όταν βρίσκονται στο δρόμο.

Πρωταθλητές στις άνω των ορίων ταχύτητες (92% έναντι 89% στην Ευρώπη), στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ άνω του επιτρεπτού (28% έναντι 11% για τους Ευρωπαίους) αλλά και στην παραβίαση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (1 στους 3 έναντι 1 στους 10 στην Ευρώπη), οι οδηγοί στην Ελλάδα δε φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν συνήθειες παρά το ρίσκο για τη σωματική τους ακεραιότητα ενώ στη χώρα μας καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ σε αρκετές κατηγορίες επικίνδυνων παραβάσεων και συμπεριφορών.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content