Connect with us

Ασφάλειες

Οδηγός Διατροφής από Interamerican και Ινστιτούτο PROLEPSIS

Ένα σημαντικό έργο πρακτικής αξίας για την προαγωγή της υγείας και την ευεξία, ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε από την Interamerican και το Ινστιτούτο Prolepsos, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου. Ο «Οδηγός Διατροφής για όλη την οικογένεια», εκπονήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής PROLEPSIS με την αποκλειστική υποστήριξη της ασφαλιστικής εταιρείας Interamerican. 

Το έργο συγκεντρώνει, για πρώτη φορά, τη σύγχρονη επιστημονική γνώση και τα νέα δεδομένα για τη διατροφή σε μια εύχρηστη και κατανοητή έκδοση 160 σελίδων. Είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του διατροφικού προγραμματισμού και των επιλογών που καθορίζουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής, διαχρονικά και πολύ περισσότερο στη σύγχρονη εποχή. Η Interamerican και το Ινστιτούτο Prolepsis συνεργάζονται ενεργά από το 2014, για τη διατροφή στις μικρές ηλικίες και ειδικότερα στο σχολικό περιβάλλον, ενώ φέτος και για τη δημιουργία περιεχομένου για την πρόληψη και προστασία στην εποχή της πανδημίας. 

Ο Οδηγός αποτελεί έναν μοναδικό «σύμβουλο» που αποσκοπεί στη βελτίωση του τρόπου ζωής μέσα από τη διατροφή και απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Συγκεντρώνει οργανωμένα όλες τις έγκυρες πληροφορίες και διατροφικές συστάσεις, απαντώντας στις ανάγκες για κάθε φάση της ζωής ενός ανθρώπου μέσα από πρακτικές συμβουλές. Με γνώμονα την πρόληψη και την ευζωία, μας ωθεί να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή και να ζήσουμε ασφαλέστερα, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών χρονίων παθήσεων. 

Βάση για το περιεχόμενο του Οδηγού αποτέλεσε το σπουδαίο έργο των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών, που αποτελούν τις επίσημες διατροφικές συστάσεις της χώρας μας και εκδόθηκαν το 2014 από το Ινστιτούτο PROLEPSIS, με τη συμβολή σαράντα και πλέον Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων και πανεπιστημιακών καθηγητών. Επιπροσθέτως, για την ανάπτυξη του περιεχομένου του «Οδηγού Διατροφής για όλη την οικογένεια» έχουν επικαιροποιηθεί και συνεκτιμηθεί τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα. Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής, που είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πρότυπα υγιεινής διατροφής παγκοσμίως. Η απομάκρυνση των νέων ανθρώπων από αυτό το διατροφικό πρότυπο σε συνδυασμό με την αύξηση της κατανάλωσης τυποποιημένων, πιο επεξεργασμένων τροφών έχουν εκτοξεύσει τα επίπεδα παχυσαρκίας και στη χώρα μας. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλες τις ηλικίες και περισσότερο στα παιδιά και τους εφήβους. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι η υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών στην καθημερινότητά μας, σύμφωνα με τις συστάσεις που παρουσιάζονται στον Οδηγό, συμβάλλει στην περιβαλλοντική αειφορία και τη βιωσιμότητα. 

Προλογίζοντας την έκδοση, η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου PROLEPSIS, τονίζει χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Interamerican, η οποία με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και αναγνωρίζοντας ότι η διατροφή συνδέεται στενά με την υγεία και την ευεξία σε όλες τις ηλικίες, ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία. Δεδομένου ότι οι καθημερινές επιλογές μας διαμορφώνουν τις διατροφικές συνήθειές μας, η σημασία τους είναι εξέχουσα, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία, καθώς καθορίζουν τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και λειτουργία. Αναμφισβήτητα, κατά την τρέχουσα περίοδο και λόγω της πανδημίας COVID-19, οι σωστές διατροφικές επιλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς συμβάλλουν στη διατήρηση ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Ο Οδηγός αποσκοπεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών στην καθημερινότητά όλων μας. Εύχομαι να αγκαλιαστεί και να βρει τη θέση του σε κάθε σπίτι, ως σημείο αναφοράς για την καθημερινότητα της οικογένειας».

Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, υπογραμμίζει τους λόγους που η εταιρεία ενδιαφέρεται και υποστηρίζει την υγιεινή διατροφή. «Η Interamerican αγκαλιάζει την υγεία και την ευζωία συνολικά και επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε τομείς που αγγίζουν την ποιότητα ζωής κάθε ανθρώπου. Σήμερα, διευρύνουμε την έννοια της ασφάλισης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον καθημερινό τρόπο ζωής, την πρόληψη και την ευζωία. Για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια, συνεργαζόμαστε με τους πλέον καταξιωμένους οργανισμούς και ακαδημαϊκούς φορείς, όπως είναι το Ινστιτούτο Prolwpsis. Ειδικά σε ένα θέμα τόσο ευαίσθητο για τους ανθρώπους και την επιστημονική κοινότητα, όπως η διατροφή, τα νέα ευρήματα από τις έρευνες αλλάζουν ταχύτατα τα δεδομένα. Με την έκδοση του Οδηγού, στόχος μας είναι κάθε οικογένεια να γνωρίζει με εγκυρότητα και αξιοπιστία, ποιά είναι πραγματικά η σωστή, ισορροπημένη διατροφή, συμβατή με τις ιδιαίτερες συνθήκες της ζωής μας και χωρίς να επηρεάζεται από σύγχρονους μύθους που -ειδικά στην εποχή της πληροφορίας- κατακλύζουν τα Media», επισημαίνει ο επικεφαλής της Interamerican.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

Μινέττα: Εβδομάδα Κοινωνικής Υπευθυνότητας 9/11-13/11

Για 2η χρονιά οη Μινέττα οργάνωσε Εβδομάδα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με ενέργειες που αγγίζουν διάφορους τομείς της σύγχρονης κοινωνίας. 

Διαχρονικά, και ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε, η Μινέττα στάθηκε δίπλα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα ορισμένες από τις ενέργειες που πραγμαγτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κοινωνικής Υπευθυνότητας αφορούν σε προσφορά δείπνων για 250 άστεγους σε συνεργασία με τον οργανισμό Δείπνα Αγάπης, δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε σχολεία ακριτικού νησιού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδεία και διενέργεια διαγωνισμού με δώρο για τους τυχερούς νικητές μαθήματα Ασφαλούς Οδήγησης από την σχολή του Ιαβέρη. Άλλες δράσεις εστίασαν στην κάλυψη θεραπείας δύο παιδιών σε σπίτι του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», ενίσχυση αστέγων μέσω αγοράς συνδρομών του περιοδικού ΣΧΕΔΙΑ και παροχή πρωινών για όλη τη σχολική χρονιά σε παιδιά ειδικών σχολείων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηλιαχτίδα.

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Interamerican: Δωρεά υγειονομικών μασκών στην Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Το δεύτερο «κύμα» πανδημίας του ιού Covid-19 βρίσκει έναν μεγάλο αριθμό εθελοντών αιμοδοτών σε θέση αυξημένης έκθεσης στον κίνδυνο να νοσήσουν.

Δεδομένης της μεγαλύτερης, φέτος, ανάγκης για αίμα, η συνείδηση του εθελοντή αιμοδότη δεν αναστέλλει τη διάθεση για προσφορά και συνεπώς, ο κίνδυνος για την υγεία του είναι πραγματικός και απαιτεί κάθε μέτρο προφύλαξης.

Σε αυτή τη λογική, η δωρεά 14.000 υγειονομικών μασκών από την INTERAMERICAN στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) αποκτά ιδιαίτερη χρηστική αξία. Οι μάσκες διατέθηκαν στους τοπικούς Συλλόγους -συνολικά, 61 σε όλη την Ελλάδα- για την κάλυψη των αναγκών τους κατά την αιμοδοσία.

Η συνεργασία της εταιρείας με την Ομοσπονδία είναι πολυετής. Και φέτος, η INTERAMERICAN υποστήριξε την καθιερωμένη Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας, που ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο τη διαδρομή της στην επικράτεια. Παράλληλα, η εταιρεία είναι  χορηγός της επικοινωνιακής καμπάνιας για την αξία της αιμοδοσίας, στο πλαίσιο της σχετικής εκστρατείας της Π.Ο.Σ.Ε.Α., που συνδυάζεται με τη διενέργεια αιμοδοσίας σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Α. ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική μη Κερδοσκοπική Εθελοντική Οργάνωση για την Αιμοδοσία στην χώρα μας. Έχει ως μέλη της Συλλόγους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μας, που προσπαθούν να μετατρέψουν τους αιμοδότες αναπλήρωσης σε τακτικούς εθελοντές αιμοδότες και αναπτύσσουν δράση συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, τόσο για την Εθελοντική Αιμοδοσία όσο και για τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών Σώματος.

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Interamerican: Πρωτοβουλία για την πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη

Η διαχείριση των χρονίων νόσων αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα στον τομέα της υγείας για την ευζωία και η προληπτική αντιμετώπιση απασχολεί ιδιαίτερα την Interamerican, που έχει αναπτύξει εξειδικευμένες υπηρεσίες στις ιδιόκτητες υποδομές της.

Ειδικότερα για την πρόληψη και διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη η εταιρεία, πέρα από τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της -το πλέγμα ασφαλιστικής προστασίας με το σύστημα υγείας “bewell”, τις μονάδες υπηρεσιών και το δίκτυο υγείας- που παρέχει, υποστηρίζει σταθερά και τις ετήσιες εκστρατείες εκπαίδευσης και ενημέρωσης «Με Οδηγό τον Διαβήτη» στη νησιωτική Ελλάδα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη, η Interamerican προσφέρει στις μονάδες της -στην Αθηναϊκή Mediclinic και τα δύο πολυϊατρεία Medifirst- πακέτο εξετάσεων σε προνομιακή τιμή. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από τις 16 Νοεμβρίου έως και τις 11 Δεκεμβρίου να υποβληθούν σε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο. Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν: γενική αίματος και ούρων, ουρίας, κρεατινίνης, σακχάρου ορού νηστείας, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HBA1 C, τριγλυκεριδίων, χοληστερίνης, LDL, HDL.

Ο σακχαρώδης διαβήτης συνιστά μια μεγάλη υγειονομική πρόκληση. Σε όλο τον κόσμο οι διαγνωσμένοι ασθενείς, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία (2019), υπολογίζονται σε 463 εκατομμύρια και εκτιμάται ότι μέχρι το 2045 το πλήθος τους θα προσεγγίζει τα 700 εκατομμύρια. Και στην Ελλάδα όπου οι νοσούντες υπερβαίνουν τις 720.000,  η αύξηση εμφάνισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, που αφορά στη συντριπτική πλειονότητα και οφείλεται κυρίως στον τρόπο ζωής (έλλειψη σωματικής άσκησης και υπερβολικό σωματικό βάρος), είναι ανησυχητική. 

Υπογραμμίζεται ότι στις μονάδες υπηρεσιών της Interamerican τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας και τα σχετικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ. Για προγραμματισμό επίσκεψης και εξετάσεων, στο πλαίσιο της προσφοράς έως και 11 Δεκεμβρίου, κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να απευθυνθεί:

• Αθηναϊκή Μediclinic: Δορυλαίου 24, πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6475000

• Μedifirst νοτίων προαστίων: Μ. Γερουλάνου 1, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9919222

• Μedifirst βορείων προαστίων: Λεωφ. Κηφισίας 16 & Χαλεπά, Παράδεισος Αμαρουσίου, τηλ.: 211 1054900

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ