Οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά από τον Δήμο Ηρακλείου

Date:

Share post:

Προληπτικούς οδοντιατρικούς έλεγχους για τα παιδιά της πόλης στα πρώτα τους σχολικά βήματα πραγματοποιεί, για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Σε συνεργασία με Ηρακλειώτες εθελοντές οδοντιάτρους, κλιμάκιο των Δημοτικών Ιατρείων ξεκίνησε τους ελέγχους σε όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενώ με τη συνέργεια των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, παρόμοιοι έλεγχοι υλοποιούνται στην 1η και 2η τάξη των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Η δράση έχει διττό στόχο: αφενός να διαπιστωθεί η κατάσταση των δοντιών των παιδιών, αφετέρου να μάθουν τα παιδιά πώς μπορούν και τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύουν τα δόντια τους.

Όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές που πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής – οπότε και εξετάστηκαν εκατοντάδες παιδιών – έτσι και φέτος απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η συγκατάθεση των γονέων, οι οποίοι, μετά τον έλεγχο, θα λάβουν βεβαίωση από τον εκάστοτε οδοντίατρο για την υγεία των δοντιών των μικρών μαθητών, όπου θα αναγράφεται εάν το κάθε παιδί χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα.

Τη δράση, η οποία άρχισε από τους παιδικούς σταθμούς Βορείου Ηπείρου και Χρυσανθέμων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σχολίασε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Γιώργος Οικονομίδης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content