“ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”

Date:

Share post:

Ο Σύλλογος ξεκίνησε το 1983 από ένα πυρήνα 38 οικογενειών νοητικά υστερούντων ατόμων. Τους ένωσε η κοινή αγωνία για το μέλλον των παιδιών. Σε τι χώρο θα ζήσουν, ποιος θα τα φροντίσει όταν δε θα είναι πια κοντά τους, τι έλεγχο θα μπορούσαν να έχουν στους όρους ζωής τους.

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα τους όπλισαν στην πρωτοβουλία να δημιουργήσουν το δικό τους οικοτροφείο, όπου τα παιδιά τους θα έβρισκαν μόνιμη στέγη, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας και φροντίδας, σε ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο περιβάλλον.

Έπειτα από πολλές, σκληρές και επίμονες προσπάθειες κατάφεραν να ολοκληρώσουν το στόχο τους.

Το Οικοτροφείο εγκαινίασε τη λειτουργία του την 1η Σεπτέμβρη του 1997.

Σήμερα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” μετέχουν 52 οικογένειες για τον αντίστοιχο αριθμό περιθαλπομένων ατόμων. Η άδεια λειτουργίας προσδιορίζει το οίκημα σαν στέγη για 52 ΑΜΕΑ, με δείκτη νοημοσύνης (IQ) χαμηλότερο του 30%. Στο Καταστατικό αναφέρεται ρητά ότι ο Σύλλογος έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με μόνη επιδίωξη το όφελος των προστατευομένων μελών του.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων
Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο
“Οι Αγιοι Ανάργυροι”

Αγ. Αναργύρων 1
Κάντζα Παλλήνης – 153 51
Αθήνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
E-mail: info@ag-anargyroi.gr
Τηλ: 210 6667180
Fax: 210 6667188

https://www.ag-anargyroi.gr/

Related articles

Τουρισμός: Ζητούμενο η ισορροπία ανάπτυξης και προστασίας της φύσης

Οι αρχές της αειφορίας αναφέρονται στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικο-πολιτιστικές πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης και στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών διαστάσεων.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).
Skip to content