Οι δεσμεύσεις της LG για βιωσιμότητα με μία ματιά

Date:

Share post:

To 2018, η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τους στόχους της για τη βιώσιμη διαχείριση και τη στρατηγική της για την επίτευξη αυτών των στόχων. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ακολούθησε την οδηγία που βασίζεται στο ESG με κύριο στόχο τη βιωσιμότητα. Στη συνέχεια, στις 21 Ιουλίου, δημοσίευσε την Έκθεση Αειφορίας για το 2021, μια παρουσίαση της προόδου που έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κύριο κομμάτι των προσπαθειών της LG για τα ESG είναι να επιτύχει μηδενικές, αρνητικές, περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Στόχος είναι η επίτευξη ενός ποσοστού της τάξεως του 95% για ανακύκλωση αποβλήτων στους τόπους παραγωγής και μείωση των εκπομπών κατά την παραγωγή κατά το ήμισυ σε σχέση με αυτές του 2017, καθώς και μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050.

Η LG επενδύει σε μεγάλο βαθμό στον σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών που συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον, με σχεδόν 2.000 προϊόντα της να αναγνωρίζονται από το 2019 ως περιβαλλοντικά υπεύθυνα από φορείς πιστοποίησης. Πέρυσι, 432 προϊόντα -από οθόνες και υπολογιστές έως κλιματιστικά και ψυγεία- έλαβαν την πιστοποίηση Energy Star από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) και το Υπουργείο Ενέργειας (DOE).

Για να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, η LG επιδιώκει την ανάπτυξη μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων που προωθούν τη συνύπαρξη κοινωνίας και επιχειρήσεων, με μεγάλη έμφαση στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων. Για παράδειγμα, περισσότερα από 71.000 άτομα συμμετέχουν αυτήν τη στιγμή στο πρόγραμμα Technology That Cares της LG για τη βελτίωση της κοινωνικής ευημερίας μέσω της τεχνολογίας και των προϊόντων της LG, ενώ σχεδόν 2,8 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Trustworthy Partnership για την υποστήριξη της ανάπτυξης και της ανεξαρτησίας των επιχειρηματικών εταίρων της LG.

Επιπλέον, η LG πιστεύει στη σημασία της δημιουργίας κοινωνικής αξίας με τη βελτίωση της προσβασιμότητας των προϊόντων, ώστε όλοι οι καταναλωτές να μπορούν να επωφεληθούν από αυτά. Μέσα από την εφαρμογή των τεχνολογιών και των λύσεων της στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης κάθε προϊόντος, η LG είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να κάνει τα προϊόντα της πιο εύχρηστα και προσιτά σε ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλους καταναλωτές με σωματικές ιδιαιτερότητες.

Παρά τις προκλήσεις, η ηγεσία της LG δεσμεύεται για τη συμμόρφωση με την ESG και την ανάπτυξη ενός συστήματος διαχείρισης ESG, με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας, του ορθολογισμού και της διαφάνειας, υιοθετώντας μια ESG κουλτούρα εντός της εταιρείας. Το ταξίδι προς τη βιώσιμη ανάπτυξη με τη μεγιστοποίηση των θετικών περιβαλλοντικών αξιών και την επιδίωξη ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς για όλους είναι, ουσιαστικά, η φιλοσοφία του LG’s Good Life. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content