«Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan και από το Σπίτι

Date:

Share post:

Νέα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς προσφέρει το πρόγραμμα της Stoiximan «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν», το οποίο βρίσκεται στον «αέρα» ήδη από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Συμπληρώνοντας τέσσερα χρόνια από την έναρξή του το 2017, το πρόγραμμα βρίσκεται σήμερα στην Ε΄ φάση του, έχοντας χαρίσει σε περισσότερους από 30.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων.  

Το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» προσαρμόζεται πλέον στα νέα δεδομένα και συνεχίζει να στηρίζει την μάθηση των παιδιών, αυτή τη φορά από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Καθώς τα μαθήματα και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις έχουν διακοπεί λόγω της πανδημίας, η εκπαιδευτική πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση. Στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας,  η Stoiximan προχώρησε στην προσαρμογή του προγράμματος των Μικρών Ηρώων, προτείνοντας και παρέχοντας ποιοτικές εκπαιδευτικές δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από το σπίτι.   

Σημειώνεται ότι πριν από την πανδημική κρίση το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» περιελάμβανε επισκέψεις σε μουσεία και ιδρύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων, το Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, το Παιδικό Μουσείο, το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και το Ολυμπιακό Μουσείο. 

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί και Μουσεία που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα

Στην Ε΄ φάση του προγράμματος συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί The Tipping Point, Stem Education,  SciCo και το Μουσείο Πειραμάτων. Μάλιστα, το προσεχές διάστημα το πρόγραμμα πρόκειται να ενισχυθεί με περαιτέρω προσθήκες, καλωσορίζοντας καινούριες συνεργασίες με νέες ψηφιακές εκπαιδευτικές πλατφόρμες, παρέχοντας ακόμη περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες σε δασκάλους, μαθητές και γονείς.

Ποιους αφορά

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι δραστηριότητες που παρέχονται με την υποστήριξη του Stem Education αφορούν σε μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου.

Διαδικασία Συμμετοχής

Εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία είναι διαθέσιμα και βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα, να συμπληρώσουν την αίτηση και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην απευθείας επικοινωνία με τον αρμόδιο υπεύθυνο, κάνοντας τη σχετική κράτηση ημέρας και ώρας για την τάξη τους. Σημειώνεται ότι με κάθε αίτηση του προγράμματος “Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν από το Σπίτι” δηλώνεται και ότι γίνονται αυτόματα δικαιούχοι των δωρεάν εισιτηρίων του προγράμματος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της Ελλάδας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κα. Αγγελική Παπαδοπούλου, Corporate Affairs Director της Stoiximan, «Η μετεξέλιξη του προγράμματος «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» σε «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν από το σπίτι» ήταν το φυσικό και επόμενο βήμα για το πρόγραμμα που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιδιών και των δασκάλων τους. Πράγματι, οι Μικροί Ήρωες δημιουργήθηκαν το 2017 για να προσφέρουν ένα παράθυρο σε όλα τα παιδιά, ώστε να αναπτύξουν τα κρυμμένα ταλέντα τους, τις προσωπικές τους δεξιότητες και να ανοίξουν ελεύθερα τα δικά τους φτερά μέσα από τη βιωματική μάθηση. Σκοπός του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν από το Σπίτι» είναι να συμπληρώσουμε την εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από ένα ψηφιακό περιβάλλον προσφέροντας δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν από αναγνωρισμένους οργανισμούς ειδικά για αυτό στο σκοπό. «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν από το Σπίτι» θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν, διευρύνοντας τις δραστηριότητες από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν όλοι όσοι θα συμμετέχουν δωρεάν σε αυτές. Στη Stoiximan, παραμένουμε μια Ομάδα, στα εύκολα και στα δύσκολα. Έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να στηρίζουμε τους δικούς μας ήρωες και θα συνεχίζουμε να δίνουμε εφόδια στους ήρωες του αύριο, που μπορεί να βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...

Ναυτιλία: Στοίχημα το 5% των καυσίμων να είναι μηδενικών ρύπων το 2030

H βιομηχανία και οι κυβερνήσεις καλούνται να καταβάλουν συντονισμένες, άμεσες προσπάθειες, όπως μέσω πράσινων διαδρόμων και εθνικής πολιτικής.
Skip to content