“Ολυμπισμός και Αξίες” από το Ολυμπιακό Μουσείο

Date:

Share post:

Με πλήθος συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 από το Ολυμπιακό μας Μουσείο το Επιμορφωτικό–Βιωματικό Σεμινάριο «Ολυμπισμός και Αξίες: Διαθεματικές προσεγγίσεις», σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της UNESCO.

Σε μια εκδήλωση υψηλού ενδιαφέροντος, με συμμετέχοντες μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναδείχθηκε μέσα από εισηγήσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, η σημασία του Ολυμπισμού στη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς και ο καταλυτικής σημασίας ρόλος των Ολυμπιακών αξιών στα εκπαιδευτικά σχέδια δράσης, τόσο του Μουσείου όσο και των σχολείων.

Οι εισηγητές Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, η Αθανασία Νταή, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Αν.Θεσσαλονίκης, η κα Ιωάννα Ντέρη, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Αν.Θεσσαλονίκης και ο κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Αν.Θεσσαλονίκης ανέδειξαν την παιδαγωγική διάσταση του Ολυμπιακού πνεύματος και των αξιών στην εκπαίδευση, καθώς και την ανάγκη συμπόρευσης Ολυμπιακού Μουσείου και σχολείου σε μεθόδους και θεματικές διδασκαλίας, με στόχο τη συνδιαμόρφωση προγραμμάτων που θα προωθήσουν τις Ολυμπιακές αξίες.

Η θεωρία έγινε πράξη στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, με τα βιωματικά εργαστήρια μουσειοπαιδαγωγικής, εικαστικών και θεατρικού παιχνιδιού, που υλοποιήθηκαν εντός της μόνιμης έκθεσης του Ολυμπιακού Μουσείου.

Η επιστημονική ομάδα του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου, ο Δρ.Σταύρος Παναγιωτάκης, εικαστικός- εκπαιδευτικός και ο κ.Ιωάννης Θεοδώρου, Ειδικός Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής, Θεατρικός Εμψυχωτής εξοικείωσαν τους συμμετέχοντες σε τρόπους δράσης και μετουσίωσης των Ολυμπιακών αξιών σε καθημερινό βίωμα, εντός της σχολικής πραγματικότητας.

Παράλληλα, στη διάρκεια του σεμιναρίου, ανακοινώθηκε επίσημα και η ανοικτή πρόσκληση για τη συνέχεια της εκπαιδευτικής δράσης «PEACE Project Act IV», μια καινοτόμα δράση του Ολυμπιακού Μουσείου με εικαστικά που θα παρουσιαστούν από το Ολυμπιακό Μουσείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς, στέλνοντας ένα μήνυμα επιβράβευσης και ενθάρρυνσης για κάθε προσπάθεια αλλαγής και εξέλιξης προσωπικής ή συλλογικής.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content