Όμιλος Chiesi: Δράση για την κλιματική αλλαγή

Date:

Share post:

Ο όμιλος Chiesi, ο διεθνής ερευνητικός όμιλος φαρμακευτικών προϊόντων και υγειονομικής περίθαλψης, παρουσίασε το σχέδιό του για να αποκτήσει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030, τόσο σχετικά με τις άμεσες εκπομπές όσο και με τις εκπομπές από αγορασμένη ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα (πεδίο εφαρμογής 1 και 2), ενώ από το 2035 το σχέδιο θα αφορά και σε όλες τις άλλες έμμεσες εκπομπές (πεδίο εφαρμογής 3) στην ιστοσελίδα www.actionoverwords.org.

Ο Όμιλος Chiesi είναι μια εταιρεία πιστοποιημένη ως “Benefit Corporation” με “B Corp” διάκριση, συγκαταλέγεται δηλαδή μεταξύ των επιχειρήσεων που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα επαληθευμένης κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόδοσης, δημόσιας διαφάνειας και νομικής ευθύνης.

Η εταιρεία είναι έτσι δεσμευμένη να αναπτύσσει όλο και περισσότερο τη δράση της με τρόπο που εξασφαλίζει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων και των δραστηριοτήτων της. Αυτό το πλάνο ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της Chiesi προς την ολοκληρωτική εκπλήρωση αυτής της σημαντικής αποστολής.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content