Όμιλος Ευρωκλινικής: Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Date:

Share post:

Η Έκθεση Bιώσιμης Ανάπτυξης του ομίλου της Ευρωκλινικής συντάχθηκε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τις Εκθέσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης/Αειφορίας του διεθνούς Οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI Standards) και αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών μίας ειδικής Ομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας, όσο και του συνόλου των εργαζομένων του Ομίλου Ευρωκλινικής. 

Στην Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας περιγράφεται με σαφήνεια και διαφάνεια ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζονται και υλοποιούνται προγράμματα και δράσεις. Στόχος του Ομίλου είναι να ανταποκριθεί επιτυχώς στις σύγχρονες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις, αποτυπώνοντας τη συνολική δράση της επιχείρησης σε όλους τους άξονες της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η έκθεση περιλαμβάνει:

  • Το όραμα και την αποστολή του Ομίλου
  • Τις βασικές δραστηριότητες των κλινικών του Ομίλου
  • Τις ενέργειες του Ομίλου για το πολυτιμότερο κεφάλαιό του, το Ανθρώπινο Δυναμικό
  • Την προσέγγιση του Ομίλου για τη Βιώσιμη ανάπτυξη
  • Τις ενέργειες για τη διασφάλιση ποιοτικής και ασφαλούς φροντίδας υγείας με επίκεντρο τον ασθενή
  • Το επιχειρηματικό μοντέλο και την εταιρική διακυβέρνηση της επιχείρησης
  • Την κοινωνική προσφορά του Ομίλου Ευρωκλινικής
  • Τις ενέργειες που υλοποιεί για την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών του πόρων.

Με αφορμή την έκδοση της Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ευρωκλινικής, Νικόλας Πλακόπητας, δήλωσε: «Στην Ευρωκλινική, αποστολή μας είναι να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων, αποτελώντας την πιο αξιόπιστη και ποιοτική επιλογή ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα. Η έκδοση της έκθεσής μας αποτελεί μόνο την αρχή της δέσμευσής μας στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας και της ασθενοκεντρικής μας φιλοσοφίας».

Διαβάστε αναλυτικά την Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, εδώ: https://bit.ly/3jRIbmM.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content