Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ένας “Καλός Οδηγός” για την οδική ασφάλεια

Date:

Share post:

Το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “Καλός Οδηγός” υλοποιεί ο όμιλος εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, πιστός στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια και να καλλιεργεί οδική συνείδηση.  Στόχος του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος είναι να υπενθυμίσει στους οδηγούς τους κανόνες ορθής οδικής συμπεριφοράς, καθώς και να τους ενθαρρύνει και να τους εμπνεύσει να σέβονται τα οδικά πρότυπα συμπεριφοράς καθιστώντας τους και προσωπικά υπεύθυνους για την ασφάλειά τους.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας “Καλός Οδηγός” σχεδιάστηκε ειδικά για επαγγελματίες οδηγούς οχημάτων μεταφοράς φορτίου και λεωφορείων λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της δουλειάς τους και το περιβάλλον εργασίας τους. Αποτελείται από αυτοτελή τηλεοπτικά επεισόδια και διαδραστικές ερωτήσεις, τα οποία προβάλλονται αποκλειστικά για τους επαγγελματίες οδηγούς του ομίλου από την ψηφιακή πλατφόρμα www.kalosodigos.gr. Με “οδηγό” τον ηθοποιό Κώστα Αποστολάκη, το πρόγραμμα καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων οδικής ασφάλειας από τα πιο απλά και καθημερινά μέχρι τα πιο εξειδικευμένα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί στην καθημερινότητά τους. Με τρόπο απλό, παραστατικό και ευχάριστο, περισσότεροι από 600 επαγγελματίες οδηγοί του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες, ώστε να γίνουν ακόμα πιο “Καλοί Οδηγοί».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει μακροπρόθεσμα και σε πολλαπλά οφέλη για το ευρύτερο κοινό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η δια βίου εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας, όπου επενδύει συστηματικά ο όμιλος, συμβάλλει σε ασφαλέστερες μεταφορές και ελαχιστοποίηση ατυχημάτων, αυτή η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μπορεί να συμβάλει θετικά στους οδηγούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μεγάλα οδικά δίκτυα. Η Εύη Ιωαννίδου, επικεφαλής επικοινωνίας του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά: “Για όλους εμάς στον όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η υγεία και η ασφάλεια είναι θεμελιώδεις αξίες που καλλιεργούμε με στοχευμένες δράσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Εστιάζουμε στις οδικές μεταφορές που αφορούν σε ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μας με στόχο την ανάπτυξη υποδειγματικής οδικής κουλτούρας. Φιλοδοξούμε το πρόγραμμα αυτό να φέρει στο προσκήνιο τη σημασία της οδικής ασφάλειας ως στρατηγικού πυλώνα ΕΚΕ, αλλά και να αποτελέσει την αφορμή νέων συνεργειών και συνεργασιών με επιχειρήσεις και φορείς. Προσκαλούμε λοιπόν τόσο την Πολιτεία όσο και επιχειρήσεις να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας αυτή και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους, ακόμα περισσότερο τη σημασία της οδικής ασφάλειας”.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα “Καλός Οδηγός” έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο δράσεων που υλοποιεί ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε εργαζόμενους και συνεργάτες. Συγκεκριμένα, η εταιρία εκπαιδεύει περισσότερους από 400 οδηγούς σε ετήσια βάση τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και με πρακτική εξάσκηση σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς. Παράλληλα, προχωρά σε αξιολογήσεις επικινδυνότητας δρομολογίων, ενώ καταγράφει και αναλύει συστηματικά τυχόν συμβάντα. Τέλος, διενεργεί τακτικούς “μυστικούς” ελέγχους με σκοπό την αξιολόγηση της οδικής συμπεριφοράς εργαζομένων και συνεργατών.

 

Πηγή: emea.gr

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.