Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ένας “Καλός Οδηγός” για την οδική ασφάλεια

Date:

Share post:

Το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “Καλός Οδηγός” υλοποιεί ο όμιλος εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, πιστός στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια και να καλλιεργεί οδική συνείδηση.  Στόχος του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος είναι να υπενθυμίσει στους οδηγούς τους κανόνες ορθής οδικής συμπεριφοράς, καθώς και να τους ενθαρρύνει και να τους εμπνεύσει να σέβονται τα οδικά πρότυπα συμπεριφοράς καθιστώντας τους και προσωπικά υπεύθυνους για την ασφάλειά τους.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας “Καλός Οδηγός” σχεδιάστηκε ειδικά για επαγγελματίες οδηγούς οχημάτων μεταφοράς φορτίου και λεωφορείων λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της δουλειάς τους και το περιβάλλον εργασίας τους. Αποτελείται από αυτοτελή τηλεοπτικά επεισόδια και διαδραστικές ερωτήσεις, τα οποία προβάλλονται αποκλειστικά για τους επαγγελματίες οδηγούς του ομίλου από την ψηφιακή πλατφόρμα www.kalosodigos.gr. Με “οδηγό” τον ηθοποιό Κώστα Αποστολάκη, το πρόγραμμα καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων οδικής ασφάλειας από τα πιο απλά και καθημερινά μέχρι τα πιο εξειδικευμένα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί στην καθημερινότητά τους. Με τρόπο απλό, παραστατικό και ευχάριστο, περισσότεροι από 600 επαγγελματίες οδηγοί του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες, ώστε να γίνουν ακόμα πιο “Καλοί Οδηγοί».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει μακροπρόθεσμα και σε πολλαπλά οφέλη για το ευρύτερο κοινό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η δια βίου εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας, όπου επενδύει συστηματικά ο όμιλος, συμβάλλει σε ασφαλέστερες μεταφορές και ελαχιστοποίηση ατυχημάτων, αυτή η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μπορεί να συμβάλει θετικά στους οδηγούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μεγάλα οδικά δίκτυα. Η Εύη Ιωαννίδου, επικεφαλής επικοινωνίας του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά: “Για όλους εμάς στον όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η υγεία και η ασφάλεια είναι θεμελιώδεις αξίες που καλλιεργούμε με στοχευμένες δράσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Εστιάζουμε στις οδικές μεταφορές που αφορούν σε ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μας με στόχο την ανάπτυξη υποδειγματικής οδικής κουλτούρας. Φιλοδοξούμε το πρόγραμμα αυτό να φέρει στο προσκήνιο τη σημασία της οδικής ασφάλειας ως στρατηγικού πυλώνα ΕΚΕ, αλλά και να αποτελέσει την αφορμή νέων συνεργειών και συνεργασιών με επιχειρήσεις και φορείς. Προσκαλούμε λοιπόν τόσο την Πολιτεία όσο και επιχειρήσεις να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας αυτή και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους, ακόμα περισσότερο τη σημασία της οδικής ασφάλειας”.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα “Καλός Οδηγός” έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο δράσεων που υλοποιεί ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε εργαζόμενους και συνεργάτες. Συγκεκριμένα, η εταιρία εκπαιδεύει περισσότερους από 400 οδηγούς σε ετήσια βάση τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και με πρακτική εξάσκηση σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς. Παράλληλα, προχωρά σε αξιολογήσεις επικινδυνότητας δρομολογίων, ενώ καταγράφει και αναλύει συστηματικά τυχόν συμβάντα. Τέλος, διενεργεί τακτικούς “μυστικούς” ελέγχους με σκοπό την αξιολόγηση της οδικής συμπεριφοράς εργαζομένων και συνεργατών.

 

Πηγή: emea.gr

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content