Connect with us

Τεχνολογία

Όμιλος ΟΤΕ: Απελευθερώθηκε ο «Οδυσσέας», το γεράκι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση και η επανένταξη στη φύση του «Οδυσσέα», του γερακιού, που χρησιμοποίει το Μέγαρο του ΟΤΕ ως ορμητήριο.

Το γεράκι, που ανήκει στο είδος Πετρίτης, τραυματίστηκε πριν από ένα μήνα -κατά τη διάρκεια πτήσης- στο φτερό και το πόδι και παραδόθηκε από πολίτη στον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, με την οποία συνεργάζεται ο Όμιλος ΟΤΕ για την φροντίδα των γερακιών που φωλιάζουν στο Διοικητικό Μέγαρο.

Μετά από την παροχή της κατάλληλης φροντίδας και περίθαλψης, ζητήθηκε η συνδρομή του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοτροφίας και συγκεκριμένα του συνεργάτη της ΑΝΙΜΑ  Σταύρου Αθανασίου, ώστε να εκγυμναστεί άρτια  με σκοπό την ταχύτερη και επιτυχή επανένταξή του. «Σήμερα απελευθερώσαμε τον «Οδυσσέα», έναν αρσενικό πετρίτη ηλικίας 3-4 ετών, ο οποίος έχει το ζευγάρι του εδώ, την «Πηνελόπη», όπως την έχουμε ονομάσει», είπε ο Σταύρος Αθανασίου, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοτροφίας. «Ο δικός μας ρόλος ήταν να τον εκπαιδεύσουμε. Για να μπορεί να επανέλθει το πουλί και να είμαστε σίγουροι ότι θα επιβιώσει, θα πρέπει να είναι γυμνασμένο, όπως οι αθλητές. Να είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση».

Ο Πετρίτης είναι το ταχύτερο ζώο στον πλανήτη, με καταγεγραμμένες ταχύτητες που ξεπερνούν τα 400 χλμ/ώρα, ενώ η όρασή του καλύπτει 10 χιλιόμετρα. «Η θέση που έχει το Μέγαρο του ΟΤΕ είναι στρατηγική, καθώς τα πουλιά ψάχνουν ένα πολύ ψηλό σημείο, με ορατότητα παντού για να μπορούν να εφορμούν. Οι Πετρίτες έχουν τηλεσκοπική όραση, μπορούν δηλαδή να «κάνουν ζουμ» στο θήραμά τους. Συνεπώς η θέση του Μεγάρου είναι τέλεια για τα πουλιά αυτά», προσέθεσε ο κ. Αθανασίου.

Στο Μέγαρο του ΟΤΕ, εκτός από το ζεύγος των πετριτών, φωλιάζει και άλλο ένα είδος γερακιού, το Βραχοκιρκίνεζο, γνωστό γεράκι των πόλεων. Για την καταγραφή του πληθυσμού τους, την παρακολούθηση και την φροντίδα τους, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεργάζεται με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την ΑΝΙΜΑ, στο πλαίσιο σχετικού ετήσιου Προγράμματος.

«Τα γεράκια έχουν κάνει σπίτι τους το Μέγαρο του ΟΤΕ. Είναι καταπληκτικό να τα βλέπεις να πετούν έξω από το γραφείο σου ή να κουρνιάζουν στα παράθυρα! Η συνεργασία και η στήριξή μας στην ΑΝΙΜΑ, αλλά και στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ξεκίνησε το 2006. Καθ’ όλη την περσινή χρονιά έγινε από την Ορνιθολογική πλήρης καταγραφή του πληθυσμού που φωλιάζει στο κτίριο, καθώς και της ορνιθοπανίδας της ευρύτερης περιοχής, ενώ τοποθετήθηκε ειδική κάμερα παρακολούθησης σε μία από τις φωλιές, ώστε να μπορούμε να τα παρακολουθούμε, αλλά και να τα περιθάλψουμε εφόσον χρειαστεί», ανέφερε η Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας Ομίλου ΟΤΕ.

«Εδώ και αρκετά χρόνια, παρατηρήσαμε ότι στην περιοχή γύρω από το Μέγαρο του ΟΤΕ παραλαμβάναμε γεράκια και μάλιστα μερικές φορές νεοσσούς. Για να υπάρχει νεοσσός, υπάρχει και φωλιά. Αυτό μας έκανε να καταλάβουμε ότι στο κτήριο φωλιάζουν τέτοια πουλιά. Κι έτσι ξεκίνησε μία συνεργασία με τον ΟΤΕ και με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία», είπε η Μαρία Γανωτή, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Η περίθαλψη του «Οδυσσέα» ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε το γεράκι να επιστρέψει στη φύση το συντομότερο, μιας και ξεκινά η περίοδος του ζευγαρώματος. Η χρήση μιας ανθρώπινης κατασκευής, όπως το κτίριο του ΟΤΕ, από άγρια ζώα, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης, η οποία είναι συγκάτοικός μας ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες πόλεις όπως η Αθήνα.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΜΜΕ

Google: Στηρίζει τα ΜΜΕ με επένδυση 25 εκατ. δολ.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τη δημιουργία του Google News Initiative – GNI τον Μάρτιο του 2015 ανακοίνωσε η Google που στοχεύει στην υποστήριξη του μέλλοντος των ειδήσεων οι οποίες θα μεταδίδονται μέσω online βίντεο.

Η εταιρεία, που σημειώνει ότι υποστηρίζει τη δημοσιογραφία με τεχνολογία που επιτρέπει στην ειδησεογραφία να ευδοκιμεί, εκτιμά ότι η ποιοτική δημοσιογραφία προϋποθέτει βιώσιμες πηγές εσόδων και πως έχει ευθύνη να στηρίξει την καινοτομία στα ειδησεογραφικά προϊόντα και τη χρηματοδότηση του τομέα των ειδήσεων.

Για παράδειγμα, το 2015, οι ευρωπαίοι εκδότες, ρώτησαν τη Google για το πώς θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για παραγωγή βίντεο, δεδομένου ότι η διατήρηση υποδομής για τέτοιου είδους παραγωγές είναι δαπανηρή. Δουλεύοντας παράλληλα μαζί τους, λάνσαρε το Player for Publishers, μια λύση που επιτρέπει στους οργανισμούς ειδήσεων να χρησιμοποιούν το video player του YouTube ώστε να παρέχουν στους θεατές μια παγκόσμιας κλάσης εμπειρία, μέσα από τους δικούς τους ιστότοπους και τις δικές τους εφαρμογές για κινητά. Το Player for Publishers μειώνει το κόστος και παρέχει στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς βελτιωμένες δυνατότητες δημιουργίας εσόδων.

Από τότε, η Google επέκτεινε τις προσπάθειες αυτές και πέρα από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα, σήμερα, περισσότεροι από 100 εκδότες σε περισσότερες από 25 χώρες να χρησιμοποιούν το Player for Publishers.

Επένδυση 25 εκατ. ευρώ

Αξιοποιεί την εμπειρία από τη συνεργασία με τους εκδότες για να διπλασιάσει τον όγκο των ειδήσεων και ξεκινά επενδύοντας 25 εκατομμύρια δολάρια σε:

Εξειδίκευση. Δημιουργούμε μια ομάδα εργασίας με ειδησεογραφικούς οργανισμούς και ειδικούς από όλο τον κόσμο που θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε νέες λειτουργίες των προϊόντων μας, να βελτιώσουμε την εμπειρία παρακολούθησης ειδήσεων στο YouTube και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αναδύονται. Ειδησεογραφικοί οργανισμοί όπως οι Vox Media, Jovem, Pan και India Today ανήκουν στα αρχικά μέλη της ομάδας αυτής. Ανυπομονούμε να έχουμε περισσότερες συμμετοχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, που θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ομάδας.

Χρηματοδότηση της καινοτομίας. Θα παράσχουμε χρηματοδότηση σε περίπου 20 παγκόσμιες αγορές για να υποστηρίξουμε ειδησεογραφικούς οργανισμούς, προκειμένου να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις ειδησεογραφικών βίντεο. Διαθέσιμες σε μια βάση εφαρμογών για ειδησεογραφικούς οργανισμούς όλων των ειδών, οι επιχορηγήσεις αυτές θα επιτρέψουν στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούν βασικές δεξιότητες, να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους στις βέλτιστες πρακτικές των βίντεο, να ενισχύσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής και να αναπτύξουν βελτιστοποιημένο πλαίσιο για την ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο.

Υποστήριξη. Δημιουργούμε μια νέα ομάδα ειδικών, που επικεντρώνεται στην υποστήριξη των εκδοτών. Τα μέλη της θα είναι εγκατεστημένα σε όλο τον κόσμο και θα υποστηρίζουν τους συνεργάτες μας σε θέματα κατάρτισης και βέλτιστων πρακτικών στις σχετικές πλατφόρμες, ανάπτυξης νέου κοινού, σε καθημερινές λειτουργίες της πλατφόρμας και σε εξελιγμένες (εξεζητημένες) τεχνικές ενσωματώσεις.

Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί που ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες αυτές, μπορούν να εγγραφούν εδώ.

Καθιστώντας εύκολα προσβάσιμες τις έγκυρες πληροφορίες

Η έγκυρη πληροφόρηση είναι πολύ σημαντική για τους θεατές, ειδικά σε περιπτώσεις ραγδαία εξελισσόμενων γεγονότων έκτακτης επικαιρότητας, γι’ αυτό και επενδύουμε ολοένα σε νέα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας, που θα διασφαλίζουν, στις πρώτες θέσεις αναζήτησης, την προβολή ειδήσεων από αξιόπιστες πηγές:

Παροχή περισσότερων πηγών και περιεχομένου σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα

Σε περίπτωση ενός έκτακτου γεγονότος χρειάζεται χρόνος για να διασταυρωθεί η είδηση, να παραχθεί και να αναρτηθεί ένα βίντεο υψηλής ποιότητας. Συνήθως, οι δημοσιογράφοι προτιμούν να γράψουν πρώτα ένα άρθρο για να μεταδώσουν τα έκτακτα νέα, παρά να προβάλλουν βίντεο. Γι’ αυτό και, τις επόμενες εβδομάδες, στις ΗΠΑ, στα αποτελέσματα αναζήτησης στο YouTube, θα αρχίσουμε να προβάλλουμε σύντομα αποσπάσματα των ειδησεογραφικών αυτών δημοσιευμάτων, τα οποία, κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών ενός σημαντικού έκτακτου γεγονότος, θα παραπέμπουν στα πλήρη άρθρα με την υπενθύμιση ότι η επικαιρότητα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα δεδομένα μπορούν να μεταβληθούν γρήγορα.

Περισσότερα

SDG's

H Xerox στις Top 50 εταιρείες τεχνολογίας σε αειφορία

Η Xerox Corporation (NYSE: XRX) συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 50 πιο προηγμένες εταιρείες τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με το δείκτη Euronext Vigeo: U.S. 50, που επιβραβεύει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη αναφορικά με την επίτευξη των πιο προηγμένων περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών επιδόσεων.

Το Euronext είναι ένας βασικός δείκτης για το χρηματιστήριο στην Ευρωζώνη, με τέσσερις εθνικά ρυθμιζόμενες αγορές κινητών αξιών και παραγώγων στο Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, τη Λισαβόνα και το Παρίσι και την ελεγχόμενη αγορά τίτλων Euronext London.

Η Vigeo είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός οργανισμός στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες περιβαλλοντικής, κοινωνικής και κυβερνητικής έρευνας σε επενδυτές και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

«Η Xerox πρωταγωνιστεί εδώ και 100 χρόνια στη διαμόρφωση κουλτούρας βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης. Το να δραστηριοποιούμαστε υπεύθυνα ως εταιρικοί πολίτες ήταν και θα παραμένει βασικός πυλώνας των εταιρικών μας αξιών» δήλωσε ο Michele Cahn, αντιπρόεδρος Global Government Affairs, Sustainability,Citizenship & Compliance της Xerox.

«Η υπευθυνότητα είναι στο επίκεντρο της εταιρείας μας και αυτή η κατάταξη αναγνωρίζει περαιτέρω την παγκόσμια δέσμευσή μας στις υπεύθυνες πρακτικές», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Xerox εκδίδει ετησίως την έκθεσή της για την εταιρική κοινωνική ευθύνη που αναδεικνύει τις επιτεύγματά της αναφορικά με το υπεύθυνο επιχειρείν.

Περισσότερα

Τεχνολογία

ΟΤΕ: Στους κορυφαίους παγκοσμίως σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης

Στους κορυφαίους παγκοσμίως για τις επιδόσεις του σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, συγκαταλέγεται ΟΤΕ, σύμφωνα με τον δείκτη «Vigeo Eiris Best Emerging Markets Performers», όντας η μοναδική ελληνική συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 100 εταιρείες από 20 αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου, ως αποτέλεσμα της σημαντικής συνεισφοράς του στην ελληνική οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

«Η κατάταξη του OTE από τον Vigeo-Eiris στους καλύτερους performers παγκοσμίως σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, είναι σημαντική για εμάς. Αναγνωρίζεται η στρατηγική και οι υψηλές επιδόσεις του Ομίλου και των ανθρώπων του σε θέματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και εταιρικής διακυβέρνησης. Μας τοποθετεί στον παγκόσμιο χάρτη με τις εταιρείες για κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις», σχολίασε σχετικά η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ.

Και προσέθεσε: «Με όραμα να συμβάλλει σε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τα δίκτυα του μέλλοντος, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα ψηφιακή εποχή, αναπτύσσει υπηρεσίες και προϊόντα που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Λειτουργώντας υπεύθυνα υλοποιεί προγράμματα για τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, των παιδιών, της εκπαίδευσης, των τοπικών κοινωνιών, της ελληνικής επιχειρηματικότητας, και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο δείκτης Vigeo Eiris Best Emerging Markets Performers περιλαμβάνει εταιρείες που σημειώνουν υψηλές επιδόσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και προσελκύουν επενδυτές που στρέφονται σε κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις. O Vigeo Eiris αξιολογεί τις επιδόσεις των εταιρειών σύμφωνα με τη μεθοδολογία Equitics®, βάσει 38 κριτηρίων που χωρίζονται σε έξι βασικούς τομείς εταιρικής διακυβέρνησης, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης. Οι τομείς αυτοί αφορούν σε θέματα περιβάλλοντος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανθρώπινου δυναμικού, εταιρικής διακυβέρνησης, κοινωνικής συνεισφοράς και εταιρικής συμπεριφοράς

Οι 100 εταιρείες με την υψηλότερη βαθμολογία που περιλαμβάνονται στον δείκτη «Vigeo Eiris Best Emerging Markets Performers», δραστηριοποιούνται σε 20 χώρες, ανήκουν σε 23 διαφορετικούς κλάδους και απασχολούν πάνω από 3 εκατ. εργαζόμενους. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία αξιολογήθηκαν συνολικά πάνω από 800 εταιρείες παγκοσμίως, μεταξύ τους και ο OTE.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ