ΟΠΑ: Καινοτόμα συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη

Date:

Share post:

Το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE) συμμετέχουν στη Δράση «Συνεργασία για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» των Ηνωμένων Εθνών.

Μέσα από την πρωτοβουλία ειδικών συνεργασιών των Ηνωμένων Εθνών για την ανώτατη εκπαίδευση, η συνεργασία αυτή στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα μέσα από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) που υιοθετήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2015, είναι παγκόσμιου χαρακτήρα και γενικής εφαρμογής, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έως το 2030.

Το ΟΠΑ είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που ξεκινάει μια τέτοια συνεργασία, η οποία είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση φοιτητών, επιχειρηματιών και φορέων για τη σημαντικότητα των SDGs και πώς μια αποτελεσματική μακροπρόθεσμη στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας μπορεί να συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον. Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία αφορά τρεις από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: για Ποιοτική Εκπαίδευση και προώθηση της διά βίου μάθησης, για Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της και για Ανανέωση και Ενίσχυση της παγκόσμιας συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στα πλαίσια του Partnership for Sustainability Education, έχουν σχεδιαστεί συστηματικές δράσεις και προγράμματα, όπως η διοργάνωση του Annual Sustainability Summit που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το MBA International και το Κέντρο Αειφορίας (CSE).

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.