«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες»

Date:

Share post:

Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε το 1998 από γονείς Ατόμων με Αναπηρία, επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής μας. Λειτουργεί ως Μονάδα εξυπηρέτησης αναγκών εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στον Άγιο Δημήτριο – Αττικής, εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη Νομαρχία Αθηνών και διοικείται από 7μελές Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται κυρίως από γονείς ατόμων με αναπηρίες.

Με βάση την ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΑΡ. 1506/30.6.98 και την ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡ.4710/7.12.98 που έχουν αποκτηθεί από τη Νομαρχία Αθηνών, η Μονάδα λειτουργεί τόσο σαν Κέντρο ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, όσο και σαν Κέντρο ΠΡΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ.

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» απευθύνεται σε άτομα 15-35 ετών με Νοητική Υστέρηση και ήπιες διαταραχές συμπεριφοράς και σε Άτομα με Αυτισμό μέσης ή Υψηλής λειτουργικότητας.

Βασικός σκοπός μας είναι η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία. Επίσης, σκοπός μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των εκπαιδευομένων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την κοινωνική τους ενσωμάτωση και την βελτίωση ποιότητας ζωής των εκπαιδευόμενων, αλλά και των οικογενειών τους.

-Το κοινωνικό έργο που προσφέρει το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» είναι ουσιαστικό. Πρωτοπορεί με την εκπαίδευση και την απασχόληση ατόμων με αυτισμό από εξειδικευμένο προσωπικό με την εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων. Ελάχιστοι εκπαιδευτικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα φιλοξενούν και εκπαιδεύουν άτομα με αυτισμό ηλικίας 15 ετών και άνω.

-Έχουν στενή συνεργασία, ηθική υποστήριξη και συμπαράσταση από φορείς και υπηρεσίες του Δήμου τους. Επιπλέον, διοργανώνουν εκδηλώσεις, σεμινάρια, ομιλίες για θέματα που απασχολούν την Ειδική Αγωγή και πιο συγκεκριμένα τα Άτομα με Αναπηρίες, τις οικογένειές τους και την κοινωνία. Συμμετέχουν στα Special Olympics και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, συνεργάζεται με Φοιτητές Πρακτικής Ψυχολογίας του Παντείου και σπουδαστές από Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

Η δημιουργία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» στην Ηλιούπολη

Η εξεύρεση αποτελεσματικής λύσης για τη στέγαση του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τα ΑμεΑ της περιοχής, αποτέλεσαν διαχρονικά για το Δ.Σ, τους γονείς και το προσωπικό του κέντρου τον πυρήνα των προσπαθειών μας, δεδομένου ότι λειτουργούμε σε ενοικιαζόμενο χώρο.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα, δύο καθοριστικής σημασίας εξελίξεις τους κάνουν να πιστεύουν ότι, από το Φθινόπωρο του 2013, ο στόχος τους για την στέγαση του κέντρου θα έχει επιτευχθεί.
Συγκεκριμένα:
1. Οι Αποφάσεις των Συνεδριάσεων της 30/01/2012 & 4/07/2013,του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης ,όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται, η δωρεάν παραχώρηση χώρου για τη μετεγκατάσταση του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» στο κτίριο του πρώην 8ο Γυμνάσιου και
2. Η ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Κέντρο, για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της δαπάνης βελτίωσης του παραπάνω κτιρίου.

Η έμπρακτη στήριξη και βοήθεια του Δήμου Ηλιούπολης και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ενδυναμώνει τις προσπάθειές τους για τη συνέχιση και αξιοποίηση μιας προσέγγισης για την αναπηρία που στόχο έχει :

  • τη διαφύλαξη του κοινωνικού ιστού ασφαλείας και προστασίας για μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κατηγορία συμπολιτών μας,
  • την αξιοποίηση κοινωνικών κυττάρων βιώσιμης ανάπτυξης με τη συμμετοχή των ίδιων των ενδιαφερομένων και
  • την ανάδειξη της τοπικής κοινωνίας σε πυρήνα κοινωνικής συνοχής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
Ηρώς Κωνσταντοπούλου 180, Τ.Κ. 163 41, Ηλιούπολη
Τηλ./Fax: 210 97 66 144
E-mail: keepea@otenet.gr , info@keepea.gr

https://www.keepea.gr/

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content