OTE: Εργασιακή εμπειρία και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

Date:

Share post:

Στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων του Προγράμματος Υποτροφιών COSMOTE, είκοσι υπότροφοι απέκτησαν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, μέσα από την έμμισθη πρακτική τους άσκηση στον Όμιλο ΟΤΕ.

Οι εν ενεργεία φοιτητές, είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στις νέες τεχνολογίες, απασχολούμενοι σε διάφορους τομείς του Ομίλου, όπως το IT Innovation Center, το Network Management Center, το IT Security, το ICT κ.ά. Σε ειδική εκδήλωση καλωσορίσματος στην εταιρεία, οι υπότροφοι συζήτησαν και μοιράστηκαν τα όνειρα και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, ενώ η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ, Έλενα Παπαδοπούλου, τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τη μετέπειτα καριέρα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης το σύνολο των υποτρόφων COSMOTE δήλωσε πάρα πολύ έως πολύ ευχαριστημένο με το περιβάλλον εργασίας, ενώ και ο βαθμός ικανοποίησης τους για τη συνολική τους εμπειρία ξεπέρασε το 93%. Επίσης, πάνω από το 90% θα σύστηνε τον Όμιλο ΟΤΕ για πρακτική άσκηση.

Η πρόσκληση για πρακτική άσκηση αφορούσε υποτρόφους, που εξακολουθούν να σπουδάζουν και είχε ως στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της εργασιακής τους εμπειρίας. Οι είκοσι υπότροφοι που πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση επιλέχτηκαν μέσα από διαδικασία συνεντεύξεων που πραγματοποίησε η ομάδα του HR του Ομίλου ΟΤΕ. Οι συμμετέχοντες υπότροφοι  επέλεξαν το αντικείμενο της προτίμησής τους, που ήταν συναφές με το αντικείμενο των σπουδών τους και στη συνέχεια έγινε ο καταμερισμός τους σε συνολικά 16 διαφορετικά τμήματα στην Αθήνα και την περιφέρεια. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν πάνω σε απαιτητικά projects, λαμβάνοντας αναλυτικό feedback για τα αποτελέσματά τους. 

Πέρα από την πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στο σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε workshop, λαμβάνοντας χρήσιμες συμβουλές για τη διαδικασία των συνεντεύξεων, στο πλαίσιο αναζήτησης εργασίας, καθώς και για τη σωστή συμπλήρωση των βιογραφικών και των προφίλ τους στο LinkedIn.  

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών  COSMOTE, για περισσότερες από δύο δεκαετίας συμβάλλει στην στήριξη πρωτοετών φοιτητών, που έχουν εισαχθεί σε συγκεκριμένες σχολές Πανεπιστημίων της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα και αντιμετωπίζουν κοινωνικές & οικονομικές δυσκολίες, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 754 Υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 7 εκατ. ευρώ. 

Με όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, η COSMOTE αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Μέσα από το πρόγραμμα των Υποτροφιών η COSMOTE προσφέρει ισότιμη πρόσβαση στη γνώση. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Μασούτης: Δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα συλλέχθηκαν περισσότερα από 30 τόνους απόβλητα, ποσότητα ίση με 96 m3.

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...
Skip to content