«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Μαθητικό Δίκτυο YouSmile συνδιοργανώνουν σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 11:30π.μ., στο κανάλι του Youtube και το Facebook του Οργανισμού, την εκδήλωση «Μένουμε Online, με ασφάλεια».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν: η διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε μία από τις δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιούν, καθώς και τα αποτελέσματα της έρευνας που σχεδίασε και υλοποίησε η Focus Bari με θέμα «Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ SOCIAL MEDIA ΚΑΤΑ ΤΟ LOCKDOWN ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ & ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ” και τα ευρήματα που αφορούν σε παιδιά και εφήβους.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την καθημερινότητα και τις συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο, να αναδείξει τους κινδύνους και παράλληλα να τα ενδυναμώσει ώστε με ασφάλεια να χρησιμοποιούν και να αξιοποιούν στο μέγιστο τα οφέλη του διαδικτύου και της τεχνολογίας.