Παιδικές Χαρές και απορριμματοφόρα από το Δ.Ηρακλείου Αττικής

Date:

Share post:

Ολοκληρώθηκαν οι ανακαινίσεις αυλών στο 4ο και στο 9ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που ανακοίνωσε επίσης

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος, τα παιδιά των παραπάνω σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τους καινούργιους χώρους με το πρώτο κουδούνι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Με τις παρεμβάσεις που έγιναν (νέο δάπεδο, νέα πιστοποιημένα όργανα παιχνιδιού κ.α.) ουσιαστικά δημιουργείται από μια μίνι παιδική χαρά σε κάθε αυλή των νηπιαγωγείων του Ηρακλείου, προκειμένου οι μικροί μαθητές να μπορούν να παίζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στα προαύλια των σχολείων τους.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται τα έργα και στο 9ο Νηπιαγωγείο ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλία Μοσχονά, θα ακολουθήσει η ανάπλαση του 2ου και του 12ου Νηπιαγωγείου με τα υπόλοιπα να παίρνουν αμέσως μετά σειρά.

Νέα απορριμματοφόρα

Ο Δήμος ενισχύει επίσης τον μηχανισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας με δύο νέα απορριμματοφόρα, τελευταίας τεχνολογίας. Με την προσθήκη των νέων οχημάτων, τα οποία παρέλαβαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος και ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης, Νίκος Σπυρόπουλος, η δημοτική αρχή διευρύνει τα δρομολόγια αποκομιδής, κρατώντας την πόλη ακόμα πιο καθαρή ενώ αποδεικνύει ότι, μολονότι από τη νέα χρονιά μειώνει γενναία τα δημοτικά τέλη για όλα τα νοικοκυριά (κατά 10%), ο δημότης δεν θα στερηθεί στο ελάχιστο των υπηρεσιών καθαριότητας.

“Από την αρχή της θητείας μας βάλαμε ως στόχο την ανανέωση του εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας έχοντας ήδη αγοράσει καδοπλυντήριο, τρία νέα απορριμματοφόρα, νέο όχημα σκούπα, κλαδοτεμαχιστή, φορτηγά μικρά και μεγάλα καθώς και νέους κάδους. Η διαφορά στην πόλη είναι πλέον ορατή σε όλους. Με την προσθήκη των δύο νέων οχημάτων βελτιώνουμε ακόμα περισσότερο τις αποδόσεις μας”, σχολιάζει ο Νίκος Σπυρόπουλος.

“Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κάνει το καθήκον του και αξιοποιεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τα χρήματα των Ηρακλειωτών για να τους παρέχει μια πόλη καθαρή, μια πόλη όμορφη, μια πόλη ανθρώπινη. Περιμένουμε και από την κεντρική διοίκηση να κάνει το ίδιο και να ολοκληρώσει γρήγορα την διαδικασία για την πρόσληψη των 31 μόνιμων εργαζόμενων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας, θέσεις που ήδη έχουν εγκριθεί μετά από τις ενέργειες της δημοτικής μας αρχής. Ο συνδυασμός του νέου εξοπλισμού με την ενίσχυση στο ανθρώπινο δυναμικό θα μας επιτρέψει να κάνουμε το Ηράκλειο ακόμα καλύτερο”, προσθέτει από την πλευρά του ο Νίκος Μπάμπαλος.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.