Connect with us

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Πανεπιστήμια: Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν αναλάβει τα πανεπιστήμια, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο, συνεισφέροντας με δωρεές, δράσεις εθελοντισμού αλλά και διάθεση των εργαστηρίων και των εγκαταστάσεών τους για την ανάπτυξη εμβολίου και φαρμάκων κατά του ιού Covid-19.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Από τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την πανδημία του Covid-19 έως τη μετατροπή φοιτητικών κοιτώνων σε στέγη για ασθενείς και καταλύματα για ιατρικό προσωπικό, κολέγια και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο έχουν μπει δυναμικά στη μάχη για την διαχείριση της κρίσης αναπτύσσοντας δράσεις που υπερβαίνουν τον τομέα της εκπαίδευσης. Αυτές οι δράσεις αναδεικνύουν την αξία που παράγουν ακόμη και στις καλές εποχές.

Με εμπροσθοφυλακή τις Ιατρικές Σχολές και Τμήματα, και ιδιαίτερα τους επιστήμονες στις ειδικές Μονάδες Λοιμώξεων και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα Πανεπιστήμια στήριξαν αποφασιστικά την προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι, όπως ανέφερε το τριμελές προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων σε πρόσφατη ενημερωτική ανακοίνωση, απέδειξαν εμπράκτως και στις παρούσες δύσκολες συνθήκες ότι το Δημόσιο Πανεπιστήμιο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και των τοπικών κοινωνιών, ειδικότερα αναλαμβάνοντας ακαδημαϊκή, ερευνητική, αλλά και εκτενή κοινωνική δράση, δράση που μπορεί να επεκταθεί και αναφορικά με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η διεθνής κοινότητα. Εξάλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών που συγκρότησαν την Επιστημονική Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού είναι Πανεπιστημιακοί. 

Το ερευνητικό έργο που εκπονείται σε θέματα που άπτονται του κορωνοϊού είναι πολύ μεγάλο. Δομές των Πανεπιστήμιων, με κυρίαρχη παρουσία από τις Ιατρικές Σχολές και τα Τμήματα των Σχολών Υγείας συμμετέχουν ενεργά σε διεθνείς και εθνικές πολυκεντρικές μελέτες αντιμετώπισης και επιδημιολογικής μελέτης περιστατικών Covid-19, με μεγάλη συμβολή διεθνώς και σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα.

Ενδεικτικές είναι έρευνες σε αναλύσεις στα αστικά και νοσηλευτικά λύματα πολλών πόλεων, πανελλαδικές έρευνες για τις ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας, για τις πεποιθήσεις των πολιτών σχετικά με την πανδημία και τη διαχείρισή της, για ζητήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για τις μετακινήσεις και γενικότερα για τη ζωή των πολιτών. Επίσης, αναπτύχθηκαν από δομές των Πανεπιστήμιων μας (Κλινικές, Εργαστήρια, Ινστιτούτα) ευφυείς εφαρμογές που αξιοποιούν μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης και διαχείρισης δεδομένων στην πρόληψη και αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, στην υποστήριξη λήψης αποφάσεων σε συνδυασμό με ανίχνευση κρουσμάτων και τηλε-παρακολούθηση ασθενών Covid-19 και στην πρόληψη πλήγματος από τον Covid-19 σε κλίμακα αστικού ιστού.

Η ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στις εξελίξεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα είναι μια παγκόσμια τάση. Οι ερευνητές συνεργάζονται με κυβερνήσεις, ιδιωτικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. 

Αξιοπιστία δεδομένων και πληροφοριών

Τα πανεπιστήμια είναι μια βασική πηγή ακριβών, επιστημονικών πληροφοριών που μπορούν να ενημερώσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και το κοινό για τα πάντα, από το πώς να απολυμάνουν τους χώρους εργασίας έως την ιστορία των προηγούμενων πανδημιών. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι από το ξέσπασμα της πανδημίας, το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins αποτέλεσε μια αξιόπιστη πηγή έγκυρων δεδομένων, δοσμένων με κατανοητό τρόπο σχετικά με την εξάπλωση του ιού. Μάλιστα, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), διευρύνει περαιτέρω την προσπάθεια καταγραφής δεδομένων σχετικά με τα αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς και την ανάλυση αυτών των στοιχείων. Η δωρεά ύψους 3 εκατ. δολ. στο Πανεπιστήμιο εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίς του ΙΣΝ ύψους 100 εκατ. δολ. για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. 

Υπάρχουν κι άλλα τέτοια παραδείγματα ενώ αυτό το διάστημα έχουν αναπτυχθεί σημαντικές συνεργασίες, όπως αυτή του γαλλικού ερευνητικού Ινστιτούτου Pasteur με το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στο πλαίσιο της ανάπτυξης ενός παγκόσμιου συνασπισμού πανεπιστημίων, εταιρειών βιοτεχνολογίας, κυβερνητικών υπηρεσιών και άλλων φορέων για τις δοκιμές φαρμάκων για τη θεραπεία του Covid-19.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού

Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το Tufts, το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και άλλα ιδρύματα, έχουν θεσπίσει δυνατότητα αποφοίτησης σε συντομότερο διάστημα για ορισμένους φοιτητές ώστε να μπορούν να εργαστούν το συντομότερο δυνατό. Πολλά νοσοκομεία που συνδέονται με τα πανεπιστήμια ζητούν επίσης συνταξιούχους γιατρούς να επιστρέψουν στο εργατικό δυναμικό για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Επίσης σε ορισμένες χώρες έχουν αναπτυχθεί σε εθνικό επίπεδο φορείς με την εθελοντική συμμετοχή φοιτητών, που παρέχουν υπηρεσίες σε τοπικές κοινότητες. 

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημερωτικό κείμενο που υπογράφουν οι κ.κ. Θάνος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ, Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μάρα Νικολαϊδου, Πρύτανις Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, οργανώθηκαν σε πολλά Πανεπιστήμια εθελοντικές αιμοδοσίες, υποστηρίχθηκε η πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία προγράμματος βοήθειας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης των συμπολιτών μας τόσο εθνικά μέσω τηλεφώνου (γραμμή 10306), όσο και σε τοπικό επίπεδο σε πολλές πόλεις. 

Ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι εν μέσω πανδημίας παράχθηκε από δομές ελληνικών Πανεπιστημίων και διανεμήθηκε αντισηπτικό, ενώ βαλβίδες αναπνευστήρων, προμετωπίδες και κουβούκλια εξέτασης και διασωλήνωσης ασθενών παράγονται μέσω τρισδιάστατων εκτυπωτών, εγκατεστημένων ήδη στα Πανεπιστήμια. Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη των πανεπιστημίων η πανδημία ανοίγει δρόμο για τεράστιες επενδύσεις στη νανοτεχνολογία, καθώς  είναι μεγάλες οι δυνατότητες που προσφέρει η 3D εκτύπωση στον σχεδιασμό και παραγωγή υγειονομικού υλικού. 

Σε χώρες με πιο έντονα προβλήματα από την πανδημία τα πανεπιστήμια αναλαμβάνουν ακόμη πιο μεγάλης κλίμακας δράσεις. Για παράδειγμα στο Μέιν, τη Μασαχουσέτη, τη Νέα Υόρκη και αλλού δανείζουν τις εγκαταστάσεις τους για να αυξηθεί ο αριθμός των νοσοκομειακών κρεβατιών που διατίθενται για να στεγάσουν τους ασθενείς και να παρέχουν προσωρινά καταλύματα για το νοσηκευτικό προσωπικό.

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Irvine, για παράδειγμα, λειτουργεί ένα νέο κέντρο αιμοδοσίας, ενώ το Πανεπιστήμιο του Άλμπανυ έχει παραδώσει το χώρο στάθμευσης Colonial Quadrangle στο κράτος για τόπο διεξαγωγής τεστ.

Οι συνεργασίες 

Η σημαντική αξία των Πανεπιστημίων, που αναδείχθηκε και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αξιοποιείται σε συνεργασίες στρατηγικής σημασίας για την προώθηση της Ατζέντας 2030 και των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, ενδεικτικά σημειώνεται ότι το CSR Hellas προχωρά στην υλοποίηση του εξειδικευμένου Προγράμματος εκπαίδευσης επαγγελματιών στη διαχείριση της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας για δεύτερη χρονιά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η πρωτοβουλία, την οποία συνδιοργανώνουν οι τρεις φορείς με την υποστήριξη του Center of Excellence for Sustainability του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, έχει θέσει ως στόχο να προσφέρει προηγμένη εκπαίδευση στον εντοπισμό επιχειρηματικών ευκαιριών σχετικών με τη βιωσιμότητα, να συμπεριλάβει τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της επιχειρηματικής στρατηγικής και να αναδείξει τη σημασία της  δημιουργίας αξίας με όρους βιωσιμότητας, που αποτελεί πλέον παγκόσμια προτεραιότητα, κάτι το οποίο αναδείχθηκε  ακόμη περισσότερο με την κρίση  της πανδημίας.

Εντωμεταξύ, Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο ευρύτερο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας των φορέων της κεφαλαιαγοράς για την ανάπτυξη των βιώσιμων επενδύσεων, τη σωστή τοποθέτηση της ελληνικής αγοράς σε θέματα περιβάλλοντος κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης και την επίτευξη του στόχου μίας πιο βιώσιμης οικονομίας και κοινωνίας μέσα από μία σειρά συνεργασιών δράσεων και πρωτοβουλιών. Βασική επιδίωξη της συνεργασίας των παραπάνω φορέων είναι η διοχέτευση επενδυτικών κεφαλαίων προς αειφόρες δραστηριότητες μέσα από βιώσιμα επενδυτικά προϊόντα που διευκολύνουν την ενσωμάτωση κριτηρίων ESG από επενδυτές, όπως , χρηματιστηριακούς δείκτες βιωσιμότητας και πιστοποιημένα πράσινα ομόλογα.

Η κατάταξη

Σημειώνεται τέλος ότι χθες, στις 2 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκαν από τον Οργανισμό Times Higher Education του Elsevier, τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης Times Higher Education World University Rankings για το έτος 2020 -2021. Η εν λόγω κατάταξη μαζί την αντίστοιχη της  QS World University Rankings και το Academic Ranking of World Universities (γνωστή ως Λίστα της Σανγκάης, όπως σημειώνει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος), θεωρούνται οι τρεις κατατάξεις με τη μεγαλύτερη απήχηση  και εγκυρότητα διεθνώς. Στη φετινή κατάταξη το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανέβηκε σχεδόν 100 θέσεις, αναβαθμίζοντας την παρουσία του στις θέσεις 401-500, από τις θέσεις 501-600. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι το ΕΚΠΑ, μετά από την περίοδο 2016-2020, όπου βρισκόταν σταθερά στις θέσεις 501-600, επιτυγχάνει σημαντική βελτίωση και άνοδο, σε μία περίοδο όπου τα Πανεπιστήμια παγκοσμίως επηρεάζονται δραματικά από την κρίση και τις συνέπειες του COVID-19. Στη φετινή κατάταξη συμμετέχουν 1527 Πανεπιστήμια απ όλο τον κόσμο με την χώρα μας να έχει συνολικά δέκα πανεπιστήμια στην κατάταξη και δύο εξ αυτών στα top 500 (Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΕΚΠΑ).

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Το ArGOODaki στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΦΡΟΝΤΙΔΑ»

Αυτά τα Χριστούγεννα το ArGOODaki των Goody’s Burger House, ο πλέον καταξιωμένος θεσμός κοινωνικής προσφοράς και αγάπης, στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», ο οποίος στοχεύει στην ενημέρωση, συμπαράσταση, στήριξη και ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για άτομα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down.

Το ArGOODaki των Goody’s Burger House, πιστό στις αξίες της προσφοράς και της στήριξης των παιδιών σε ανάγκη, για 19η χρονιά και εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας, προσκαλεί όλους τους φίλους του να συνεισφέρουν σε άλλον ένα σημαντικό σκοπό: την προσφορά διαγνωστικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τη στήριξη του Κέντρου Φροντίδας στην Αθήνα αλλά και του έργου των συνεργατών του Συλλόγου σε όλη την Ελλάδα. 

Επιλέγοντας ένα γεύμα ArGOODaki κάνουμε τη δική μας πράξη φροντίδας προσφέροντας ελπίδα στα παιδιά που την χρειάζονται.

Όπως αναφέρει η Λύδια Τούρλου, Group Brand Manager των Goody’s Burger House: «Τα Goody’s Burger House, μένοντας πιστά στη δέσμευσή τους να στηρίζουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη, συνεχίζουν για 19η χρονιά το σημαντικό κοινωνικό τους έργο. Ειδικά φέτος, η Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία από το ArGOODaki των Goody’s Burger House αποτελεί τη δεύτερη φάση της κινητοποίησης για την υποστήριξη παιδιών σε ανάγκη μέσα στη χρονιά, αφού προηγήθηκε η επιτυχημένη καμπάνια υποστήριξης του Συλλόγου «Φλόγα» το περασμένο Πάσχα. Στόχος όλων εμάς είναι να συνεχίσουμε μέσα από αυτόν τον καταξιωμένο θεσμό να είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά που μας χρειάζονται. Το  ArGOODaki μας καλεί με κάθε γεύμα να ενισχύσουμε τη φετινή εκστρατεία αγάπης και να χαρίσουμε ελπίδα στα παιδιά του Συλλόγου «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», ο οποίος – ειδικά τώρα – χρειάζεται τη στήριξη όλων μας».

Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», Διονύσης Βασιλακόπουλος δήλωσε: «Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά την πρωτοβουλία και τη δράση του ArGOODaki και θέλουμε να το ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στη ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Τέτοιες ενέργειες στη δύσκολη αυτή περίοδο προσφέρουν αισιόδοξα μηνύματα και στηρίζουν το πολύτιμο έργο του Συλλόγου μας που βρίσκεται δίπλα σε παιδιά με ιδιαιτερότητες και μέσα στα χρόνια λειτουργίας του, έχει καταφέρει να σταθεί αρωγός σε πολλές οικογένειες που αντιμετωπίζουν ανάλογες δυσκολίες αναπτύσσοντας δραστηριότητες και προγράμματα».

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

P&G: Συνεργασία με Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους άστεγους

Η P&G, εδώ και 60 χρόνια αγγίζει καθημερινά μέσα από γνωστά προϊόντα όπως τα Pampers, το Ariel, το Fairy και την Always, κάθε Ελληνικό σπίτι φροντίζοντας τις μικρές και μεγάλες στιγμές της καθημερινής ζωής. Και ενώ για τους περισσότερους από εμάς το «σπίτι», στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, έχει γίνει το καταφύγιό μας, την ίδια στιγμή για κάποιους ανθρώπους γύρω μας η έννοια «σπίτι» είναι μακρινή και η καθημερινότητα είναι πολύ πιο σκληρή. Οι άστεγοι συνάνθρωποί μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, με τους κινδύνους της πανδημίας να απειλούν περισσότερο τις ευάλωτες ομάδες, δοκιμάζονται από τις σκληρές συνέπειες της αστεγίας. 

Για την προστασία και τη φροντίδα των ευάλωτων αυτών ομάδων, η P&G μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν ένα πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων στήριξης 2.000 άστεγων συνανθρώπων μας, στα μεγάλα αστικά κέντρα στη χώρα μας – Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Από το Νοέμβρη και για τους επόμενους 12 μήνες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μία κινητή μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επανδρωμένη με εθελοντές Σαμαρείτες, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, θα καλύπτει βασικές ανάγκες των αστέγων σε τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες καθώς και θα προσφέρει ιατρική, υγειονομική και οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός, δήλωσε σχετικά: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει διαχρονικά την πολιτεία στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και υγειονομικών κρίσεων. Στο πλαίσιο των πολυδιάστατων και πολυποίκιλων δράσεων του Ε.Ε.Σ. εντάσσεται και η στοχευμένη ανθρωποκεντρική ενεργητική προσέγγιση (streetwork) ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι άστεγοι. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας, μέσω της προσφοράς βασικών ειδών υγειονομικής φροντίδας, της παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και της έγκαιρης-έγκυρης ενημέρωσής τους, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Είναι σημαντικό για εμάς σε αυτήν την προσπάθεια να έχουμε αρωγούς, όπως η P&G, ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε και να ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το έργο μας».

Η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική για την P&G που όπως δεσμεύεται να φροντίζει με τα προϊόντα της την υγεία και υγιεινή εκείνων που τα εμπιστεύονται καθημερινά, αναλαμβάνει και την ευθύνη να στέκεται δίπλα και στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, στηρίζοντάς τους στη δική τους καθημερινότητα. 

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ: Στήριξη του Νοσοκομείου Δράμας

Η εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, προχωρά στην έμπρακτη στήριξη του Νοσοκομείου Δράμας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει ήδη προμηθευτεί και προσφέρει στο Νοσοκομείο Δράμας, τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την λειτουργία του RT-PCR (σύστημα για την μοριακή ανίχνευση του COVID 19) με συνολικό κόστος 44.000 ευρώ. 

Η Αντιπρόεδρος της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Ιουλία Χαϊδά, δήλωσε σχετικά: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, είναι απαραίτητη η συστράτευση όλων μας. Ανήκουμε σε έναν από τους κλάδους που πλήττεται σημαντικά από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ωστόσο αυτές τις ώρες πολυτιμότερο όλων είναι η υγεία μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθεια μας, στο βαθμό που μας αναλογεί, στηρίζοντας το Νοσοκομείο της Δράμας. Η σκέψη μας είναι κοντά στους ασθενείς με COVID19 και στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Δράμας, αλλά και όλων των νοσοκομείων της χώρα μας. Ευχόμαστε όλο αυτό που περνάμε, σύντομα να αποτελέσει μια θλιβερή ανάμνηση».

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ