PepsiCo Hellas: Διάκριση για τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες 

Date:

Share post:

Με το 1ο βραβείο στην ενότητα «Χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων» διακρίθηκε η PepsiCo Hellas στα Green Awards 2022

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit», που διοργάνωσαν λίγο πριν από την έναρξη της ΔΕΘ, ο Economist και το powergame.gr. 

Η PepsiCo Hellas τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στην ενότητα «Χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων» για τα μπουκάλια 1,5lt και 500ml των προϊόντων Pepsi, Lipton, 7UP free & Ήβη, τα οποία διαθέτει από τον Ιανουάριο του 2022 στην αγορά σε συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet).

Τα Green Awards, επιβραβεύουν τις εταιρείες με τις σημαντικότερες δράσεις για το περιβάλλον στην Ελλάδα, και η PepsiCo Hellas, κάνοντας την ανακύκλωση πράξη, συμμετέχειέμπρακτα στην πραγμάτωση του οράματος για τη δημιουργία ενός βιώσιμου, «ζωντανού» πλανήτη.

Το βραβείο παρέλαβε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, κυρία Δέσποινα Τσαγγάρη, η οποία δήλωσε: «Σας ευχαριστώ θερμά για αυτό το βραβείο και είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την τιμή που μας κάνετε σήμερα. Η PepsiCo Hellas πιστή στη δέσμευσή της για λιγότερο πλαστικό και έναν πιο πράσινο πλανήτη έχει γίνει από τον Ιανουάριο του 2022 η 1η και μοναδική εταιρία στην Ελλάδα με χρήση 100% ανακυκλωμένου πλαστικού στα εμβληματικά προϊόντα της Pepsi, Lipton, 7UP free, Ήβη. Με αυτό τον τρόπο η εταιρία μας συμβάλει έμπρακτα στην κυκλική οικονομία μέσα από την οποία  τα υλικά συσκευασίας χρησιμοποιούνται πολλές φορές και δεν καταλήγουν απορρίμματα. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και πίστης σε αυτό που κάνουμε θέλουμε να αποτελέσουμε ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση για όλους, κάνοντας την ανακύκλωση μέρος των καθημερινών δραστηριοτήτων μας και προάγοντας την βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη. Σας ευχαριστώ για μία ακόμη φορά και ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία για περισσότερα και μεγαλύτερα επιτεύγματα στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, κάτι που νομίζω πως έχουμε ανάγκη  σήμερα περισσότερο από ποτέ».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.