Connect with us

13# Δράση για το κλίμα

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Περιβαλλοντική πλατφόρμα από το εργοστάσιο στο Βόλο

Σε εφαρμογή έθεσε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ την ανοικτή λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας ενημέρωσης www.heraclesfootprint.gr.

Με διαχρονική δέσμευση να επενδύει σε καινοτόμες καλές πρακτικές που αφορούν τόσο στη φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία, όσο και στην ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων, η εταιρεία πρωτοπόρησε δημιουργώντας ήδη από το 2017 ψηφιακό χώρο επικοινωνίας των αέριων εκπομπών του εργοστασίου της στο Βόλο.

Παραμένοντας προσηλωμένος στις αρχές της διαφάνειας και της κοινωνικής ευθύνης, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, δίνει πρόσβαση σε όλους τους κοινωνικούς του εταίρους στην ψηφιακή πλατφόρμα heracles-footprint.gr, παρέχοντας την ευκαιρία να παρακολουθούν εύκολα και γρήγορα την εικόνα των αέριων εκπομπών του εργοστασίου. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα αντιπαραβολής των στοιχείων με τα όρια που περιλαμβάνονται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το heracles-footprint.gr ενημερώνεται αυτόματα σε καθημερινή βάση από το ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου.

Στη ψηφιακή πλατφόρμα heracles-footprint.gr έχουν πρόσβαση ήδη από το 2017 εκπρόσωποι τόσο της αδειοδοτούσας όσο και της ελεγκτικής αρχής. Με την ανοικτή πρόσβαση στους κοινωνικούς εταίρους, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη διαρκή δέσμευση για την ανάπτυξη καναλιών αμφίδρομης επικοινωνίας, έγκυρης και διαφανούς ενημέρωσης. Πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία που γίνεται πράξη για πρώτη φορά στην ελληνική τσιμεντοβιομηχανία.

Ο Διευθυντής του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, Μιχάλης Βλάχος, ανέφερε σχετικά «Περισσότερα από 90 χρόνια είμαστε εδώ, ακούμε τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας και κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η άμεση και έγκυρη πληροφόρηση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος είναι πλέον στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Ο σεβασμός στο περιβάλλον καθώς και στην Υγεία & Ασφάλεια των ανθρώπων μας και των τοπικών κοινωνιών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, την οποία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με νέες πρωτοβουλίες».

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13# Δράση για το κλίμα

Όμιλος ΟΤΕ: Περιβαλλοντική στρατηγική με εργαλείο την τεχνολογία

Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση υλικών και αξιοποίηση του Internet of Things για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελούν βασικούς πυλώνες της περιβαλλοντικής στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ, που φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα σε έναν τομέα που δεν συνδέεται άμεσα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (csrindex.gr)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018 – η οποία καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972, με σκοπό την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα – ο Όμιλος ΟΤΕ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον θετικό αντίκτυπο των περιβαλλοντικών του προγραμμάτων.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ήταν αφιερωμένη στη μάχη κατά της ρύπανσης από το πλαστικό (Beat Plastic Pollution) και συνδέθηκε με την έκκληση να αναλάβουμε δράση για την καταπολέμηση μιας από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα κι ένας από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με έσοδα 4 δις. ευρώ και πάνω από 21.000 εργαζόμενους σε 3 χώρες, διαθέτει πλούσια τεχνογνωσία σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Έχοντας εκπαιδεύσει τους ανθρώπους του και επενδύοντας συστηματικά στην καινοτομία έχει στοχεύσει στην οικοδόμηση περιβαλλοντικής κουλτούρας και εσωτερικών δομών ώστε να παρακινούνται εργαζόμενοι, συνεργάτες στην εφοδιαστική αλυσίδα και εν τέλει πελάτες σε μια πιο “πράσινη” συμπεριφορά.

Το 2017 ο όμιλος μείωσε κατά 13% τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές Αερίων Φαινομένου του Θερμοκηπίου από την κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με το 2008, παρά την αύξηση της δραστηριότητάς του το ίδιο διάστημα. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί στις ετήσιες εκπομπές 15.000 βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.

Επίσης εξοικονόμησε 95 GWh ενέργειας από το 2008 έως σήμερα, που ισοδυναμεί με την κατανάλωση ηλεκτρισμού 21.000 νοικοκυρών για το ίδιο χρονικό διάστημα και βελτίωσε κατά 14% την ενεργειακή του αποδοτικότητα (κατανάλωση ενέργειας ανά Terabyte μεταφερομένων δεδομένων) στα δίκτυα σταθερής και κινητής στην Ελλάδα.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι εξασφάλισε για 7η συνεχή χρονιά από τη ΔΕΗ Α.Ε., Εγγυήσεις Προέλευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθεύεται ο Όμιλος ΟΤΕ από τη ΔΕΗ, που αντιστοιχεί στο 70% της συνολικής κατανάλωσής του.

Κυκλική Οικονομία

Με στόχο την προστασία των μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων ο όμιλος έχει υιοθετήσει το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, που  δίνει έμφαση στην επιμήκυνση του κύκλου ζωής των προϊόντων, στη μείωση της κατανάλωσης μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων, στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση.

Το 2017 ανακυκλώθηκαν πάνω από 88 τόνοι υλικών (χαρτί, υλικά συσκευασίας, μελανοδοχεία, μικρές συσκευές, οικιακές μπαταρίες, λαμπτήρες κ.α) ενώ παράλληλα εξοικονομήθηκαν 320 τόνοι  χαρτιού. Συγκεντρώθηκαν και προωθήθηκαν προς εναλλακτική διαχείριση 44 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, μέσω του εκτεταμένου προγράμματος ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων, αξεσουάρ, οικιακών μπαταριών και μελανοδοχείων που υλοποιείται σε όλα τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην Ελλάδα ενώ ανακατασκευάστηκαν πάνω από 110 χιλιάδες συσκευές παλαιού τερματικού εξοπλισμού, όπως routers, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν.

ICT & Internet of Things

Όπως αναφέρουν στο csrindex.gr στελέχη του ομίλου, οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT) και το Internet of Things (IoT) μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμια κλίμακα (20% μείωση εκπομπών CO2 έως το 2030), καθώς οι προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και εφαρμογές βοηθούν τις επιχειρήσεις και τον Δημόσιο τομέα να μειώσουν το αποτύπωμά τους.

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει υλοποιήσει πολλές καινοτόμες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και οι «έξυπνες πόλεις» (Smart Cities). Λύσεις Smart Lighting, Smart Parking, Smart Waste Management και Air Quality Monitoring εφαρμόστηκαν στον δήμο Χαλκίδας, ενώ λύσεις για την καταγραφή και διαχείριση της κατανάλωσης στα κτήρια τους (Energy management), εφαρμόστηκαν στου δήμους Πάτρας και Αγ. Δημητρίου.

Ενημέρωση & Ευαισθητοποίηση Ενδιαφερομένων Μερών

Επίσης από το 2013 υλοποιεί ενιαίο πρόγραμμα ανακύκλωσης που περιλαμβάνει παλαιά κινητά και αξεσουάρ, οικιακές μπαταρίες και μελανοδοχεία, στο σύνολο του δικτύου καταστημάτων COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ πανελλαδικά.

Παράλληλα υποστηρίζει διαχρονικά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται από συνεργαζόμενες ΜΚΟ όπως η ΚΑΛΛΙΣΤΩ και η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και αφορούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και νέων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη θετική συνεισφορά των ΤΠΕ στην Κλιματική Αλλαγή . Το 2017 πάνω από 2200 παιδιά ενημερώθηκαν μέσα από τα παραπάνω προγράμματα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΟΤΕ έλαβε το 2017, 10 βραβεία για τις περιβαλλοντικές του δράσεις ενώ το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει είναι πιστοποιημένο κατά ISO 14001:2015.

Περισσότερα

13# Δράση για το κλίμα

BBSF: To ψηφιακό μέλλον και οι στρατηγικές στην ενέργεια

To ψηφιακό μέλλον της ΕΕ και οι ενεργειακοί δρόμοι βρέθηκαν στο επίκεντρο της δεύτερης ημέρας των εργασιών του Balkans & Black Sea Cooperation Forum 2018 (BBSF), που λαμβάνει χώρα 30 – 31 Μαϊου και 1 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι, με την υπστήριξη του csrindex.gr, ως χορηγού επικοινωνίας.

Η Mariya Gabriel, Ευρωπαία Επίτροπος για την ψηφιακή οικονομία και την κοινωνία, εκ των βασικών ομιλητών αναφέρθηκε στην προσέγγιση της ΕΕ στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως προτεραιότητα για τις χώρες της περιοχής, καθώς μπορούν να αποκομίσουν οφέλη από την ψηφιακή ενιαία αγορά εάν προστατεύσουν τα δίκτυα και τα συστήματά τους. Μιλώντας για την οδηγία για την ασφάλεια των δικτύων και των συστημάτων πληροφοριών, έκανε λόγο για τον πρώτο πανευρωπαϊκό νόμος για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που τέθηκε σε ισχύ από τις 9 Μαΐου 2018 και τόνισε ότι η βελτίωση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στην ΕΕ θέτει επίσης το υπόβαθρο για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των εταίρων.

Ο Ismir Jusko, Υπουργός Επικοινωνιών & Μεταφορών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αναφέρθηκε στις προοπτικές της ΕΕ, των Βαλκανίων και των χωρών του Ευξείνου Πόντου και ανέλυσε τη σημασία της ενοποίησης του τομέα μεταφορών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με τις μεταφορές της ΕΕ. Όπως είπε, μέρος του δικτύου μεταφορών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης έχει στρατηγική διεθνή σημασία στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, λόγω της ένταξής της στο δίκτυο SEETO Comprehensive, το οποίο διαθέτει στοιχεία για το πολυτροπικό περιφερειακό δίκτυο μεταφορών και αποτελεί τη βάση για την υλοποίηση των προγραμμάτων μεταφοράς των επενδύσεων.

Στις σιδηροδρομικές μεταφορές και την συνδεσιμότητα των χωρών της ευρύτερης περιοχής με την ΕΕ μέσω των Βαλκανίων μίλησε η HUO Yuzhen, Ειδικός Αντιπρόσωπος Κίνας-CEEC Cooperation, Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ενώ ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μίλησε για τις προοπτικές της ΕΕ, των Βαλκανίων και του Ευξείνου Πόντου.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε για την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια – και συντόνισε η Maaike Okano-Heijmans, ερευνήτρια από Ολλανδικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων – συμμετείχε επίσης ο Γιώργος Σ. Κουμουτσάκος, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Zoran Lakićević, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας, που μίλησε για τις υποδομές μεταφορών στη χώρα του, καθώς και η Zsuzsanna Hargitai, Επικεφαλής Περιφέρειας Δυτικών Βαλκανίων της EBRD, που αναφέρθηκε στην υποστήρξη που παρέχει η τράπεζα στην ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς δίνοντας προβάδισμα σε πράσινα έργα.

Η αποδέσμευση του δυναμικού της ψηφιακής τεχνολογίας με προώθηση της καινοτομίας και διαφύλαξη της εμπιστοσύνης ήταν το ζητούμενο σε πάνελ συζήτησης που συντόνισε ο Wim Mijs, Διευθύνων Σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών (European Banking Federation). Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η προστασία των δεδομένων και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι οι βασικοί παράγοντες που τελικά θα καθορίσουν την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ενώ οι οικονομίες εξαρτώνται από τους σιδηροδρόμους, τους δρόμους και τα ποτάμια, δεν μπορούν να ξεφύγουν από το γεγονός ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι ψηφιακό και συνδεδεμένο. Στα θέματα αυτά τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Anke den Ouden Γενική Διευθύντρια CEE Multi-Country Europe region Μicrosoft, Frank Jansen, KBC Group, μέλος Δ.Σ. και εκτελεστικός διευθυντής στις τράπεζες CIBANK & UBB και Μαρίνα Σταυροπούλου
Διευθύντρια ρυθμιστικών υποθέσεων, WIND.

Η ενέργεια στο επίκεντρο

Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, με θεμελιώδεις αλλαγές να συντελούνται στο περιβάλλον η ενέργεια ανάγεται σε βασικό μοχλό στρατηγικής. Αναδιαρθρώνεται η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στοο πλαίσιο του μοντέλου Target το 2019 ενώ η ενοποίηση της ελληνικής με την ευρωπαϊκή αγορά, εκτός από την εξασφάλιση της ασφάλειας του εφοδιασμού, θα βελτιώσει τον ανταγωνισμό και κατά συνέπεια θα μειώσει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους τελικούς χρήστες. Επιπλέον, αναμένεται να προσέλθουν σημαντικά κεφάλαια και επενδύσεις στην περιοχή όπως ανέφεραν οι ομιλητές του συνεδρίου, μεταξύ των οποίων ο Γεώργιος Σταθάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Μιχάλης Φιλίππου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Ελληνικός Διαχειριστής Αγοράς Ηλεκτρισμού (ΛΑΓΗΕ) και Σωτήρης Νίκας,
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Αερίου (ΔΕΣΦΑ), που αναφέρθηκαν στην ενέργεια ως μέσο διερεύνησης και ανάδειξης δυνατοτήτων προώθησης της συνεργασίας και δημιουργίας συνεργειών στην περιοχή. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ενώ στο θέμα της ίδρυσης του Ελληνικού Ενεργειακού Χρηματιστηρίου, μια πρωτοβουλία που μόλις ολοκλήρωσε η Ελλάδα με τη συνεργασία κρατικών και ιδιωτικών φορέων, μίλησε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στη συζήτηση που συντόνισε η Vaia Karathodorou, Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, συνέβαλλε και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου καθώς και η Sabina Dziurman, Διευθύντρια Ελλάδας & Κύπρου, EBRD.

Η δεύτερη ημέρα του BBSF ολοκληρώθηκε με παράλληλα πάνελ συζητήσεων με θέματα όπως οι γυναίκες στην ηγεσία, καθώς και η πράσινη και η κυκλική οικονομία.

Φωτογραφία  PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα

13# Δράση για το κλίμα

ΤΑΡ: Αναδάσωση στη Β.Ελλάδα με 400.000 δένδρα και θάμνους

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) θα φυτεύσει περί τα 400.000 δένδρα και θάμνους, στο πλαίσιο της αναδάσωσης που πραγματοποιείται ήδη στις τρεις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται.

Βάσει της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ, άρθρο 5.3.11) του ΤΑΡ, προβλέπεται ότι θα αντικατασταθεί πλήρως το σύνολο της δασικής έκτασης που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διαδικασία καθαρισμού και διαμόρφωσης της Ζώνης Εργασίας για την εγκατάσταση του αγωγού σε δασικές περιοχές. Αυτός ο όρος ισχύει και στην περίπτωση του διαδρόμου 4 μέτρων εκατέρωθεν του αγωγού, όπου –σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και για λόγους ασφαλείας– δεν είναι δυνατή η επαναφύτευση βαθύρριζων φυτών. Για αυτό και ο ΤΑΡ αναδασώνει και αποκαθιστά φυτοτεχνικά ίση ακριβώς έκταση σε τοποθεσία που υποδεικνύει η εκάστοτε Δασική Υπηρεσία.

Για τo σκοπό αυτό έχουν επιλεγεί για την αναδάσωση είδη κατάλληλα για την ανάπτυξη και προστασία του δάσους, όπως λεύκες (18.700 τεμάχια, περίπου), μαύρη, δασική και τραχεία πεύκη (210.000, 13.400 και 56.000 τεμάχια αντιστοίχως), κυπαρίσσια (18.000), καθώς επίσης περί τα 75.000 πλατύφυλλα και 7.400 πικροδάφνες. Στις ιδιότητες των ποικιλιών αυτών συγκαταλέγονται –μεταξύ άλλων– η δημιουργία και υποστήριξη πρόδρομων δασών, η αποκατάσταση υποβαθμισμένων εκτάσεων, και η προστασία εκτάσεων λόγω υπερβόσκησης.

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία πλήρους αποκατάστασης της δασικής γης, αυτή περιλαμβάνει την προεργασία (προ-μελέτη και οριστικές μελέτες φυτοτεχνικής αποκατάστασης και αναδάσωσης), τις εργασίες δάσωσης και αναδάσωσης καθ’ εαυτές (βάσει των σχετικών μελετών) στη Ζώνη Εργασίας ή/και στις περιοχές που ορίζει κάθε αρμόδια δασική αρχή, καθώς και την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων της δάσωσης και αναδάσωσης μετά το πέρας των εργασιών.

Η αναδάσωση πραγματοποιείται από τον ΤΑΡ σε δύο φάσεις. Η πρώτη, ως το 2017, περιλάμβανε τη σύνταξη και έγκριση των οριστικών μελετών αναδάσωσης για όλες τις επηρεαζόμενες εκτάσεις, την αγορά δένδρων και θάμνων προς φύτευση, και την πραγματοποίηση αναδασωτικών εργασιών στις περιοχές που υπέδειξαν οι τοπικές Δασικές Υπηρεσίες Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Ροδόπης και Σερρών.

Η δεύτερη φάση υλοποιείται εντός του τρέχοντος έτους (2018) και περιλαμβάνει την παρακολούθηση, συντήρηση και διαχείριση των εργασιών αναδάσωσης της πρώτης φάσης, και την επανάληψη της διαδικασίας για τις λοιπές επηρεαζόμενες περιοχές (Καβάλα, Κιλκίς, Λαγκαδάς, Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Έδεσσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά). Η συντήρηση περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως πότισμα, λίπανση, αποκλάδωση και περιποίηση επικορύφου, αντικατάσταση δέντρων και θάμνων σε περίπτωση μη ικανοποιητικής ανάπτυξης, και συντήρηση περιφράξεων.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ