Pfizer: Διάκριση στους Financial Times για τη Διαφορετικότητα

Date:

Share post:

Οι “Financial Times” δημοσίευσαν την ετήσια κατάταξη European Diversity Leaders, βάσει της οποίας η Pfizer βρίσκεται στην 38η θέση, ένα σημαντικό επίτευγμα μπροστά στις τεράστιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία. H ανεξάρτητη έρευνα των Financial Times διεξάγεται τα τελευταία τρία χρόνια, με την Pfizer να περιλαμβάνεται κάθε φορά στις κορυφαίες 850 εταιρείες παγκοσμίως, ανάμεσα σε περισσότερες από 11.000 που μελετήθηκαν, ενώ η θέση της είναι κάθε χρόνο και υψηλότερη.

Η Ισότιμη Αντιμετώπιση αποτελεί μία από τις βασικές αξίες της Pfizer, η οποία μεταφράζεται στο ότι η εταιρεία προάγει την προσοχή και την φροντίδα κάθε ανθρώπου, ενώ αποδέχεται όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, ενεργεί πάντα με ακεραιότητα και προσπαθεί διαρκώς να μειώσει τις ανισότητες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Pfizer έχει αναπτύξει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Διαφορετικότητα, την Ισοτιμία και την Συμπερίληψη (DICE – Diversity, Equity and Inclusion Council Europe), ένα ιδιαίτερο τμήμα το οποίο έχει αναλάβει τη μετατροπή των εννοιών αυτών σε δράσεις μέσα από ένα δίκτυο Ομάδων Συναδέλφων (Colleague Resource Groups- CRGs) ανά την Ευρώπη. Το DICE διαθέτει επίσης επτά ροές εργασίας αφιερωμένες σε συγκεκριμένα θέματα διαφορετικότητας, μικρότερες δηλαδή ομάδες εθελοντών από διάφορες γεωγραφίες και επιχειρηματικούς κλάδους. Οι ομάδες αυτές χρησιμοποιούν την εμπειρία τους προκειμένου να εφαρμόσουν παγκόσμιες στρατηγικές Ισότητας και Ένταξης για τη Διαφορετικότητα με τρόπο που να ταιριάζει καλύτερα στις τοπικές ιδεολογίες και ευαισθησίες, κάτι σημαντικό για μια περιοχή με τόσα διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η Ευρώπη.

Η Λία Μπερτσιάδου, Inflammation & Immunology Lead, Pfizer Greece-Cyprus-Malta και επικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion, Action!» της εταιρείας, σημείωσε σχετικά: «Η κατάταξη της εταιρείας μας σε ακόμα υψηλότερη θέση φέτος στην έρευνα που διεξήγαγαν οι Financial Times αποτελεί μια σημαντική διάκριση. Στην Pfizer εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση της κουλτούρας μας και για να προσφέρουμε στους εργαζόμενους ένα περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους. Παράλληλα, προάγουμε και στηρίζουμε ενεργά πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολιτικής ίσων ευκαιριών όχι μόνο στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και συνολικά στην κοινωνία. Με άξονα και τον εταιρικό μας σκοπό «Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών» στη Pfizer καινοτομούμε όχι μόνο με τα φάρμακά μας αλλά και μέσα από τις προσπάθειές μας να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην αλλαγή των αντιλήψεων και των πεποιθήσεων που τροφοδοτούν περιορισμούς και προκαταλήψεις στον εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον».

Να σημειωθεί ότι η  Pfizer Hellas ήταν η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία, που συνυπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας (Diversity Charter), την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, η οποία ξεκίνησε την εφαρμογή της στην Ελλάδα το 2019.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Γιάννης Ρούντος: H κλιματική κρίση απειλεί και τα μνημεία της αρχαιότητας

Η ραγδαία αλλαγή του κλίματος και η κλιματική-περιβαλλοντική κρίση έχουν άμεσο αντίκτυπο στα δύο κορυφαία πλουτοπαραγωγικά αποθέματα του...

Άσυλο Ανιάτων: Δωρεά τροφίμων από OK! Anytime Markets και Ολυμπιακή Ζυθοποιία 

Η προσφορά υλοποιήθηκε στο πλαίσιο φιλανθρωπικής ενέργειας για τη στήριξη του Ασύλου Ανιάτων και θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των διατροφικών αναγκών των 140 περιθαλπόμενων του Ιδρύματος. 

METRO ΑΕΒΕ: Επενδύει μακροπρόθεσμα στο Περιβάλλον

Τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους 62 εκατ. ευρώ σε φυσικά καταστήματα My market και METRO Cash & Carry, για την ανανέωση του εξοπλισμού ψύξης, φωτισμού και κλιματισμού.

ΕΕΣ: Διοργάνωσε Ναυαγοσωστικούς αγώνες σε Αρτέμιδα και ΟΑΚΑ

Οι αγώνες που διοργάνωσε ο Ε.Ε.Σ., ως το μοναδικό πλήρες μέλος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας (I.L.S.F.) στην Ελλάδα, αφορούσαν την κατηγορία Qualifying, που οδηγεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής και στην κατηγορία Open.