Connect with us

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Pfizer: O Πρέσβης των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κέντρο Πληροφορικής

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελληνική Δημοκρατία, Geoffrey Pyatt, στο πλαίσιο περιοδείας, που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα, επισκέφτηκε το χώρο, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας,  που δημιουργεί η  Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επένδυση, που θα δημιουργήσει στην πλήρη ανάπτυξή της 200 νέες θέσεις απασχόλησης, υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης.

O κ. Πρέσβης των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο G. Pfleger, ξεναγήθηκε στους χώρους του Τεχνολογικού Κέντρου από τον επικεφαλής του Nico Gariboldi  και τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Hellas Α.Ε., Ζαχαρία Ραγκούση ενώ ενημερώθηκε για την πορεία της επένδυσης, το έργο και τις δραστηριότητες του Κέντρου. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Πρέσβης δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος για τη συμβολή της ψηφιακής καινοτομίας στην κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών του κλάδου της υγείας, αλλά και τη σημαντική συμβολή  του Κέντρου της Pfizer για την Οικονομία και την Απασχόληση στην Ελλάδα. Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στη γρήγορη εξέλιξη της επένδυσης, η οποία είχε ανακοινωθεί μόλις πριν λίγους μήνες στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο κ. Πρέσβης είχε, παράλληλα, την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους του Κέντρου, μερικοί εκ των οποίων ήταν Έλληνες του εξωτερικού, που επέστρεψαν στη χώρα μας για να εργαστούν στο Κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

ΕΥ: Δωρεάν σε 284.000 ανθρώπους της ένα ψηφιακό MBA

Η EY παγκοσμίως, σε συνεργασία με το Hult International Business School, ανακοινώνει το πρώτο, πλήρως αναγνωρισμένο, διαδικτυακό εταιρικό πρόγραμμα Master of Business Administration (MBA). Το MBA θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στο σύνολο των 284.000 υπαλλήλων της EY, σε περισσότερες από 150 χώρες, στο πλαίσιο της εταιρικής κουλτούρας ένταξης χωρίς αποκλεισμούς, που προωθεί ο οργανισμός.

Το “EY Tech MBA”, που παρέχεται από το Hult International Business School, εστιάζει στο να βοηθήσει τους ανθρώπους της EY να αναπτύξουν τον κατάλληλο τρόπο σκέψης, αλλά και το κατάλληλο εύρος δεξιοτήτων, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο μέλλον της εργασίας. Το πρόγραμμα διατίθεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, αντανακλώντας τη γενικότερη τάση για μετάβαση στην ψηφιακή εκπαίδευση, που εντάθηκε εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, στη διάρκεια της οποίας η EY σημείωσε μία αύξηση της τάξης άνω του 40% στη χρήση των διαδικτυακών εργαλείων εκπαίδευσης που παρέχει στους εργαζόμενούς της. 

Οι άνθρωποι της EY που θα παρακολουθήσουν το MBA, θα μπορούν να διαμορφώσουν το δικό τους προσωπικό πρόγραμμα σπουδών, διαλέγοντας μαθήματα από ένα εύρος τομέων – από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το blockchain και τη ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA), έως και την ευημερία στον χώρο εργασίας, τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη, καθώς και τις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές. 

Ο τίτλος σπουδών απονέμεται από το Hult International Business School, το οποίο φημίζεται για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την εκπαίδευση, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων, καθώς και την προσήλωσή του στην εκμάθηση πρακτικών γνώσεων. Το Hult, ένα από τα διαχρονικά κορυφαία business schools του κόσμου, αποτελεί το πρώτο business school το οποίο είναι τριπλά διαπιστευμένο στις ΗΠΑ. 

Το MBA δρα συμπληρωματικά προς το εταιρικό πρόγραμμα EY Badges, μέσω του οποίου οι άνθρωποι της EY αποκτούν, διαδικτυακά, πιστοποιήσεις σε δεξιότητες του μέλλοντος, μαθαίνοντας και εφαρμόζοντας τις γνώσεις τους στην πράξη. Προκειμένου να τους απονεμηθεί το “EY Tech MBA” από το Hult International Business School, οι εργαζόμενοι της EY θα πρέπει να ολοκληρώσουν 16 προγράμματα Badges, από ένα εύρος θεματολογιών, όπως η τεχνολογία, η ηγεσία και διάφορα επιχειρηματικά θέματα, ενώ απαιτείται, επίσης, να εκπονήσουν και μια τελική εργασία. Συνολικά, ο κάθε σπουδαστής θα πρέπει να αφιερώσει περισσότερες από 300 ώρες στο πρόγραμμα.

Σχολιάζοντας το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της EY, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Οι γνώσεις και οι δεξιότητες των ανθρώπων της, είναι αυτό που καθιστά την ΕΥ κορυφαία εταιρεία στον τομέα της, παγκοσμίως. Το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα “EY Tech ΜΒΑ” της ΕΥ, σε συνεργασία με το Hult International Business School, θα εξοπλίσει περαιτέρω τα στελέχη μας και θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία για να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να βοηθήσουν τους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις της ψηφιακής εποχής. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη διαρκή προσπάθεια της ΕΥ να παρέχει στα στελέχη της νέες ευκαιρίες επαγγελματικής, αλλά και προσωπικής ανάπτυξης».   

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

bluegr Hotels & Resorts: Πιστοποίηση από TÜV HELLAS (TÜV NORD) για Safe Restart

Τα ξενοδοχεία Minos Beach art hotel και Candia Park village στην Κρήτη του ομίλου bluegr Hotels & Resorts, αξιολόγησε η  TÜV HELLAS (TÜV NORD), με βάση την υπηρεσία Safe Restart που διαθέτει ο Φορέας Πιστοποίησης.

Όπως αναφέρει σχετική αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το 5* Minos Beach art hotel, αποτελεί το πρώτο luxury hotel της Κρήτης χτισμένο το 1962 στον Άγιο Νικόλαο ενώ το 4* οικογενειακό ξενοδοχείο της bluegr Hotels & Resorts, Candia Park village διαμορφωμένο σαν παραδοσιακό κρητικό χωρίο με γειτονιές και πλακόστρωτους δρόμους μέσα στη φύση και πανοραμική θέα στον κόλπο του Μιραμπέλο, αποτελεί την αγαπημένη επιλογή για ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Η αξιολόγηση των ξενοδοχείων του ομίλου bluegr Hotels & Resorts με βάση την υπηρεσία Safe Restart από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) έρχεται σε συνέχεια της πολυετούς συνεργασίας του ελληνικού φορέα πιστοποίησης με έναν από τους μεγαλύτερους και ιστορικούς ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας.

Ο έλεγχος Safe Restart  βασίζεται σε Εθνικές Νομοθετικές Απαιτήσεις και Κατευθυντήριες Οδηγίες και Συστάσεις και κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ με την ολοκλήρωσή του η TÜV HELLAS (TÜV NORD) εκδίδει αναλυτική αναφορά που θα περιλαμβάνει τη συμμόρφωση με τις τρέχουσες νομοθετικές απαιτήσεις. Επιπλέον, προκειμένου να στηρίξει τους συνεργάτες της, προσφέρει την εν λόγω υπηρεσία σε τιμές κόστους αφουγκραζόμενη τις ανάγκες τους στην τρέχουσα συγκυρία. 

Σημειώνεται ότι στα οφέλη για τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία ελέγχου συμπεριλαμβάνεται η επιβεβαίωση της συμμόρφωσης με την κείμενη νομοθεσία από έναν τρίτο ανεξάρτητο Οργανισμό,  προσφέροντας αντικειμενικότητα και αμεροληψία καθώς και η  αύξηση του επιπέδου εμπιστοσύνης των πελατών.

O Άγγελος Πάγκαλος Operations Manager του ομίλου bluegr Hotels & Resorts τόνισε: Στην bluegr Hotels & Resorts, η δέσμευσή μας για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, των εργαζομένων, των συνεργατών και της κοινότητας παραμένει, όπως πάντα, η πρώτη μας προτεραιότητα. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, ευθυγραμμισμένοι με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της νέας εποχής σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα προσαρμοσμένης λειτουργίας για τα ξενοδοχεία μας, επενδύοντας παράλληλα στις εγκαταστάσεις και την εκπαίδευση των ανθρώπων μας.

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

MYTILINEOS: Δημιουργεί προστιθέμενη αξία 1,06 δισ. ευρώ ή 0,6% του ΑΕΠ

Η MYTILINEOS παράγει κάθε χρόνο αξιοσημείωτη οικονομική και κοινωνική αξία στη χώρα, η οποία αποτυπώνεται στη 2η μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικής επίδρασης, με περίοδο αναφοράς το 2019 που πραγματοποίησε τον Μάιο του 2020, σε συνεργασία με το τμήμα υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΕΥ.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν, για μια ακόμα φορά την υπεύθυνη στάση και την ευρύτερη συνεισφορά της MYTILINEOS στην εθνική οικονομία και την απασχόληση, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη των Στόχων 8 & 9 Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, που σχετίζονται με την οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης στον βιομηχανικό τομέα αντίστοιχα.

Η κοινωνική και οικονομική επίδραση της MYTILINEOS στην Ελλάδα προκύπτει από την οικονομική δραστηριότητα που προκαλεί σε όλη την αλυσίδα αξίας της, από την παραγωγή μέχρι την προώθηση και πώληση των προϊόντων της. Για τη λειτουργία της, η MYTILINEOS προμηθεύεται πρώτες ύλες, προϊόντα και υπηρεσίες από Έλληνες προμηθευτές, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως τον κλάδο ηλεκτρικής ενέργειας και αερίου, τον κλάδο των κατασκευών, τον κλάδο της μεταλλουργίας. Έτσι, η εταιρεία υποστηρίζει εισοδήματα, φορολογικά έσοδα και θέσεις εργασίας και, κατ’ αντιστοιχία, το ίδιο ισχύει και για τους προμηθευτές και συνεργάτες της στη δική τους αλυσίδα αξίας.

Η MYTILINEOS με τη δραστηριότητά της:

  • Δημιουργεί συνολική προστιθέμενη αξία 1,06 δισ. ευρώ ίση με το 0,6% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας
  • Συνεισφέρει φορολογικά 301 εκατ. ευρώ ίση με το 0,39% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους
  • Υποστηρίζει συνολικά 13.802 θέσεις εργασίας που ισούνται με το  0,36% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα
  • Οι συνολικές θέσεις εργασίας που υποστηρίζει η MYTILINEOS, στηρίζουν το εισόδημα 31.745 πολιτών διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το κοινωνικό όφελος που δημιουργείται στην Ελλάδα από τις δραστηριότητες της.

Η λειτουργία της MYTILINEOS έχει πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία, καθώς για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς της δημιουργείται επιπλέον 1,34 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην Ελληνική οικονομία και για κάθε 1 ευρώ άμεσων φόρων της οι άμεσοι και έμμεσοι προμηθευτές της καταβάλλουν περισσότερα από 3 ευρώ φόρων ως αποτέλεσμα της συνεργασία στους με την εταιρεία. Επίσης, από κάθε 1 άμεση θέση εργασίας της εταιρείας υποστηρίζονται 4,5 επιπλέον θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ