P&G και Θανόπουλος δημιουργούν ένα νέο Πάρκο Τσέπης

Date:

Share post:

Η προσπάθεια για ακόμα περισσότερα πάρκα τσέπης που αναβαθμίζουν τις γειτονιές και τις πόλεις μας συνεχίζεται. Το πάρκο τσέπης, που βρίσκεται επί των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Λεβίδου, είναι έκτασης 460 τ.μ., χωρίζεται σε δύο αντικρυστά σημεία και είναι το πρώτο πάρκο τσέπης στην περιοχή.  

Το πάρκο αναβαθμίστηκε αισθητικά και οικολογικά, καθώς το φυτικό υλικό ενισχύθηκε με την προσθήκη περισσότερων από 580 φυτών, μεταξύ των οποίων θάμνοι, πολυετή ανθοφόρα και αγρωστώδη είδη που προσαρμόζονται αρμονικά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πάρκου. Στον χώρο ανανεώθηκαν οι υπάρχουσες υποδομές, ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκε περίφραξη και εξοπλισμός όπως βρύση, ράμπα ποδηλάτων και αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, με στόχο να αποτελέσει ένα φροντισμένο πράσινο σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της περιοχής. 

Τα Πάρκα Τσέπης είναι μικροί χώροι πρασίνου οι οποίοι δημιουργούνται σε αδόμητα και αναξιοποίητα σημεία μέσα στον αστικό ιστό. Τα οφέλη από τη δημιουργία των πάρκων τσέπης είναι πολλαπλά. Οι χώροι αυτοί, μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η P&G, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ, θα συνεχίσει να δίνει πνοή στις γειτονιές που το έχουν ανάγκη, δημιουργώντας πάρκα τσέπης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.