P&G: 23 χρόνια στηρίζει την επιστημονική έρευνα στη χώρα μας

Date:

Share post:

Για 23η συνεχόμενη χρονιά, η P&G επιβεβαίωσε τη στήριξή της στην επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα και απένειμε τη χορηγία Επιστημονικής Έρευνας εις μνήμην Θεόδωρου Κουλουρίδη στο πλαίσιο του 37ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη.

Με τη χορηγία αυτή η εταιρεία συμπληρώνει τη μακροχρόνια παρουσία της στο χώρο της στοματικής υγιεινής μέσα από τα προϊόντα της Oral B στηρίζοντας έμπρακτα το ελληνικό επιστημονικό ταλέντο και την καινοτόμο έρευνα στον τομέα της οδοντιατρικής.

Η χορηγία «Θ. Κουλουρίδη» αποτελεί μέρος του ετήσιου Προγράμματος Χορηγιών της P&G το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον δύο ακόμα χορηγίες στους τομείς γυναικείας υγιεινής (χορηγία «Γ. Παπανικολάου») και βρεφικής φροντίδας (χορηγία «Παιδί και Υγεία»), επίσης τομείς που η εταιρεία υπηρετεί με τα γνωστά σήματα Αlways και Pampers. Μέσα στα 20 και πλέον χρόνια που πραγματοποιούνται οι χορηγίες, έχουν διατεθεί περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ επιτρέποντας σε περισσότερες από 85 ερευνητικές ομάδες να πραγματοποιήσουν το ερευνητικό τους έργο.

Ο Αντιπρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Λ. Τσαλίκης  δήλωσε σχετικά: «Η χορηγία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για το χώρο της οδοντιατρικής, καθώς όχι μόνο τιμά, αλλά και απηχεί τις απόψεις του καθηγητή Κουλουρίδη, ενός από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες ερευνητές στο χώρο της οδοντιατρικής παγκοσμίως. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, εταιρίες όπως η P&G να είναι κοντά στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα και να στηρίζουν τους νέους επιστήμονες δίνοντάς τους το έναυσμα αλλά και τα απαραίτητα εφόδια για να παραμείνουν στη χώρα μας και να προσφέρουν καινοτόμο έρευνα».

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας της P&G Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Δέσποινα Πάσσαρη, πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, που για περισσότερο από δυο δεκαετίες, βρισκόμαστε δίπλα στους νέους επιστήμονες της Χώρας μας. Πρωτοβουλίες σαν τη Χορηγία Θ. Κουλουρίδη είναι η καλύτερη απόδειξη ότι σήματα με μακρά ιστορία και καινοτομία όπως η Oral-B τα οποία αγγίζουν εκατομμύρια ανθρώπων καθημερινά, μπορούν να βοηθούν τις εταιρίες αλλά και την κοινωνία να πάνε μπροστά».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content