Connect with us

Εκπαίδευση

Pierce: «Άλμα ζωής» ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Τις γυναίκες που δοκιμάζονται από τον καρκίνο του μαστού στηρίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες Λυκείου και ΙΒ του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, δωρίζοντας τα μαλλιά τους στον Σύλλογο «Άλμα Ζωής», μέσα από το πρόγραμμα «Χάρισε Δύναμη» του Pantene των ΑΒ Βασιλόπουλος.

Μόλις 20 εκατοστά. Τόσα αρκούν για να χαρίσουμε ξανά δύναμη και ελπίδα στις γυναίκες που πολεμούν τον καρκίνο του μαστού. Και τόσα εκατοστά θα δωρίσουν από τα μαλλιά τους οι μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου και ΙΒ του Pierce, στην ειδικά προγραμματισμένη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Pierce στην Αγία Παρασκευή, καλώντας όλους να συμμετάσχουν στη σπουδαία αυτή εκδήλωση. Η ενέργεια είναι μέρος της προγράμματος «Χάρισε Δύναμη» στο οποίο συμπράττουν τα ΑΒ Βασιλόπουλος, η Procter & Gamble και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Για λίγες ώρες, η αίθουσα χορού του Pierce θα γίνει ο χώρος συνάντησης των «δωρητών» με τους κομμωτές, ενώ τα μαλλιά που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν από το «Άλμα Ζωής» για τη δημιουργία περουκών.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση της ενέργειας στο Pierce ανήκει στις Αναΐς Πιτσάκη, Αλεξάνδρα Ρίζου και Δανάη Τσιαγκανά, τελειόφοιτες Λυκείου και μαθήτριες του IB, οι οποίες έχουν ήδη χαρίσει τα μαλλιά τους στο «Άλμα Ζωής» και τώρα απευθύνουν την έκκληση σε συμμαθητές και συμμαθήτριές τους αλλά και σε όλους εμάς που θα θέλαμε να συνεισφέρουμε. Η ιδέα τους παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του CAS (Δημιουργικότητα – Δράση – Υπηρεσία) του προγράμματος ΙΒ και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους καθηγητές τους.

«Πρόκειται για μια συγκινητική πρωτοβουλία των μαθητών και των μαθητριών του προγράμματος ΙΒ του Pierce, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι» λέει ο Μανώλης Βροντάκης, καθηγητής Μαθηματικών και Διευθυντής του Pierce IB. «Μέσω αυτής της εκδήλωσης, θα χαρίσουν τη δύναμη της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της χαράς, σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τον καρκίνο. Κάνουν μια σημαντική προσφορά αγάπης με την καρδιά τους και παραδίδουν ένα αληθινό μάθημα ανθρωπιάς. Τους αξίζουν τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια».

Στον χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει και κάλπη για όσους θα ήθελαν, αντί για τα μαλλιά τους, να συνεισφέρουν με μία χρηματική δωρεά.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Εκπαίδευση

Υποτροφίες από τις μαθητικές κοινότητες του Pierce

Tο δώρο της εκπαίδευσης και τη χαρά της γνώσης θα χαρίσουν και το 2018 οι μαθητές του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε ακόμα περισσότερα παιδιά, χάρη στα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Οι μαθητικές κοινότητες Γυμνασίου του Pierce αποχαιρέτησαν το 2017 με το μήνυμα «Επειδή αγαπάμε» και υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους στην καθιερωμένη ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή και bazaar-θεσμό του σχολείου, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το Ταμείο Υποτροφιών του Pierce. Τα συνολικά έσοδα και οι χορηγίες που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τις 40.000 ευρώ.

Οι περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες που τίμησαν τη γιορτή είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς οι μαθητές –όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους και οργανώνονται σε κοινότητες– μπορούν να πετύχουν πολλά.

Για μερικές ώρες το απόγευμα της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου, το προαύλιο και οι χώροι του Pierce γέμισαν φώτα, φωνές και γέλια, καθώς και πλούσια μουσικά και θεατρικά δρώμενα. Οι επισκέπτες είδαν από κοντά το bazaar όπου αγόρασαν πρωτότυπες χειροτεχνίες φτιαγμένες από μαθητές, καθηγητές, εργαζόμενους, γονείς και αποφοίτους. Ακόμα, απόλαυσαν γευστικές δημιουργίες από όλο τον κόσμο, ψυχαγωγήθηκαν με μουσική και τραγούδια από την ορχήστρα και τη χορωδία του Pierce ενώ παρακολούθησαν και το θεατρικό δρώμενο «Ο ξένος των Χριστουγέννων» βασισμένο στο διήγημα του Στέφανου Δάφνη.

Η πρωτοβουλία των μαθητών του Pierce θα επιτρέψει σε ακόμα περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και απορρέει από την παράδοση του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος «Να μην υπηρετείσαι, αλλά να υπηρετείς» (Non ministrari sed ministrare), η οποία το ακολουθεί πιστά από την ίδρυσή του το 1875 μέχρι σήμερα. Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-19, το σχολείο θα διαθέσει για υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερα από 500 παιδιά.

Περισσότερα

Εκπαίδευση

H SQLearn συμπράττει με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Μια αποκλειστική συνεργασία της SQLearn με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δίνει πλέον τη δυνατότητα στον καθένα να μάθει έγκυρα και αποτελεσματικά, όποτε και από όπου θέλει, πώς να δίνει τις βασικές Α’ Βοήθειες σε θέματα που σχετίζονται με τη «Βασική Υποστήριξη Ζωής».

Μέσω e-learning και συγκεκριμένα μέσα από την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών μαθημάτων που αναπτύσσει η SQLearn και την απόκτηση του σχετικού πιστοποιητικού, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Χάρη σε αυτήν, ο καθένας θα μπορεί πλέον να εκπαιδευτεί στην παροχή Α’ Βοηθειών και στην αντιμετώπιση βασικών καταστάσεων ανάγκης που σχετίζονται με την υγεία, μέσα από τα ψηφιακά μαθήματα που δημιουργεί η SQLearn και πιστοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε μια κοινή πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, που επίσης αναπτύσσει η SQLearn (www.redcross-elearning.gr ).

Στα μαθήματα της SQLearn για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής μπορεί κανείς να εντοπίσει πολλά από τα καινοτόμα στοιχεία (διαδραστικότητα, συμμετοχή του εκπαιδευόμενου μέσα από την επιλογή κατάλληλων απαντήσεων/ενεργειών συγκεκριμένα περιστατικά, αυτοαξιολόγηση κ.ά.) που χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες e-learning που παρέχει η εταιρεία.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της SQLearn Σπύρος Γκούμας: «Χάρη σε αυτήν την αποκλειστική συνεργασία της με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η SQLearn έχει και πάλι τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη μοναδική της τεχνογνωσία και εμπειρία σε λύσεις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning), για να φέρει αυτήν τη φορά κοντά στο κοινό τη μάθηση σε ένα χρήσιμο αντικείμενο που μας αφορά όλους: την παροχή Α’ Βοηθειών και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, που συμβαίνουν όμωσ συχνά στην καθημερινότητά μας. Αυτό γίνεται εφικτό μέσα από τη χρήση συγκεκριμένων τεχνολογιών μεθόδων που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόσληψη των πληροφοριών με έναν τρόπο πιο ευχάριστο, αλλά και πιο αποτελεσματικό. Μέσα από το e-learning στην ουσία, η εκπαιδευτική πράξη καθίσταται μια διαδικασία που δεν περιορίζεται στο χώρο (παρουσία σε συγκεκριμένο σημείο) ή στο χρόνο (συγκεκριμένη ώρα παρακολούθησης), αλλά προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες του εκπαιδευόμενου».

Αντίστοιχα από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, επισημαίνει: «Οι Α’ Βοήθειες είναι πράξη ανθρωπισμού. Πρέπει να είναι προσβάσιμες σε κάθε χώρο με κάθε ευκαιρία. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα παρέχουν στοχευμένη εκπαίδευση στο πως παρέχονται οι Α` Βοήθειες. Η παροχή ποιοτικών Α` Βοηθειών σώζει ζωές. Η πρωτοπόρα εφαρμογή εκμάθησης Α`Βοηθειών e-learning από τον Ε.Ε.Σ. και την SQLearn αποδεικνύει το σύγχρονο καινοτόμο σημερινό “αποτύπωμα” του Ε.Ε.Σ.. Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί η σπουδαιότητα των Α` Βοηθειών στην καθημερινότητα. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούμε και να δώσουμε Α` Βοήθειες».

Τα ηλεκτρονικά μαθήματα του προγράμματος e-learning «Βασική Υποστήριξη Ζωής» περιλαμβάνουν τις ενότητες: «Βασική Υποστήριξη Ζωής σε Ενήλικες», «Βασική Υποστήριξη Ζωής σε Παιδιατρικούς Ασθενείς», «Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή» και «Αντιμετώπιση πνιγμονής», ενώ σχεδιάζεται ήδη το επόμενο πρόγραμμα με τίτλο «Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης».

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες μεμονωμένα, αλλά και σε κάθε εταιρεία ή οργανισμό που απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό, ανεξάρτητα από τομέα.

Οι εκπαιδευόμενοι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος όπου η ύλη του είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC), αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελλθνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια με πιστοποίηση «ISO 9001:2008».

Περισσότερα

Εκπαίδευση

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ: Οι σπουδαστές στηρίζουν το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα – Μαριάννα Βαρδινογιάννη»

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΔΕΛΤΑ όντας ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, φροντίζει ώστε σύσσωμη η σπουδαστική κοινότητα, το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό να συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης, αποδεικνύοντας πως εκτός από την εκπαίδευση εξίσου σημαντική είναι και η καλλιέργεια του αισθήματος προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, οι σπουδαστές του τομέα ομορφιάς του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, επισκέφθηκαν το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα – Μαριάννα Βαρδινογιάννη», με σκοπό να στηρίξουν και να περιποιηθούν τις μητέρες των παιδιών που νοσηλεύονται, προσφέροντάς τους έτσι την ελάχιστη χαρά και στήριξη που τόσο έχουν ανάγκη.

Οι σπουδαστές με ιδιαίτερο σεβασμό προς τις μητέρες, προσέφεραν υπηρεσίες καλλωπισμού, καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Οι ίδιες, με ιδιαίτερη ζεστασιά, αποδέχτηκαν αυτή την περιποίηση.

Περισσότερα

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ