Connect with us

Εκπαίδευση

Pierce: «Άλμα ζωής» ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Τις γυναίκες που δοκιμάζονται από τον καρκίνο του μαστού στηρίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες Λυκείου και ΙΒ του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, δωρίζοντας τα μαλλιά τους στον Σύλλογο «Άλμα Ζωής», μέσα από το πρόγραμμα «Χάρισε Δύναμη» του Pantene των ΑΒ Βασιλόπουλος.

Μόλις 20 εκατοστά. Τόσα αρκούν για να χαρίσουμε ξανά δύναμη και ελπίδα στις γυναίκες που πολεμούν τον καρκίνο του μαστού. Και τόσα εκατοστά θα δωρίσουν από τα μαλλιά τους οι μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου και ΙΒ του Pierce, στην ειδικά προγραμματισμένη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Pierce στην Αγία Παρασκευή, καλώντας όλους να συμμετάσχουν στη σπουδαία αυτή εκδήλωση. Η ενέργεια είναι μέρος της προγράμματος «Χάρισε Δύναμη» στο οποίο συμπράττουν τα ΑΒ Βασιλόπουλος, η Procter & Gamble και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Για λίγες ώρες, η αίθουσα χορού του Pierce θα γίνει ο χώρος συνάντησης των «δωρητών» με τους κομμωτές, ενώ τα μαλλιά που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν από το «Άλμα Ζωής» για τη δημιουργία περουκών.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση της ενέργειας στο Pierce ανήκει στις Αναΐς Πιτσάκη, Αλεξάνδρα Ρίζου και Δανάη Τσιαγκανά, τελειόφοιτες Λυκείου και μαθήτριες του IB, οι οποίες έχουν ήδη χαρίσει τα μαλλιά τους στο «Άλμα Ζωής» και τώρα απευθύνουν την έκκληση σε συμμαθητές και συμμαθήτριές τους αλλά και σε όλους εμάς που θα θέλαμε να συνεισφέρουμε. Η ιδέα τους παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του CAS (Δημιουργικότητα – Δράση – Υπηρεσία) του προγράμματος ΙΒ και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους καθηγητές τους.

«Πρόκειται για μια συγκινητική πρωτοβουλία των μαθητών και των μαθητριών του προγράμματος ΙΒ του Pierce, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι» λέει ο Μανώλης Βροντάκης, καθηγητής Μαθηματικών και Διευθυντής του Pierce IB. «Μέσω αυτής της εκδήλωσης, θα χαρίσουν τη δύναμη της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της χαράς, σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τον καρκίνο. Κάνουν μια σημαντική προσφορά αγάπης με την καρδιά τους και παραδίδουν ένα αληθινό μάθημα ανθρωπιάς. Τους αξίζουν τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια».

Στον χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει και κάλπη για όσους θα ήθελαν, αντί για τα μαλλιά τους, να συνεισφέρουν με μία χρηματική δωρεά.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής 2019

Σεβασμός στην Πολιτισμική Διαφορετικότητα (Respect for Cultural Diversity) είναι το θέμα και ο τίτλος του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής, στις 19 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ελληνικό Κλιμάκιο της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO (Haifa) και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ διοργανώνουν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Αριστοτέλης του Παντείου Πανεπιστημίου, Ημερίδα αφιερωμένη στο θέμα του φετινού εορτασμού. Η ημερίδα διοργανώνεται με τη συνεργασία του Ερευνητικού Κέντρο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, του  Εργαστηρίου Μελέτης του Θεσμικού Λόγου του ΕΚΠΑ και του Κέντρου Έρευνας σε Θέματα Βιοηθικής και Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ θεσπίσθηκε το 2015, κατόπιν πρότασης της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO  προς τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η ημερομηνία που επιλέχθηκε είναι η 19η Οκτωβρίου.

Η Βιοηθική είναι κλάδος της Ηθικής, ο οποίος ασχολείται με τα ηθικά διλήμματα που δημιουργούνται από την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης, ιδίως της βιοϊατρικής, της βιοτεχνολογίας και της γενετικής.

Το Ελληνικό Κλιμάκιο, το οποίο εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Έδρα Βιοηθικής της UNESCO, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2015, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στόχος του είναι η προαγωγή του διαλόγου γύρω από τη Βιοηθική στη χώρα μας και η πλαισίωση επιστημονικών, αλλά και κοινωνικών δράσεων που αφορούν στα ζητήματα Βιοηθικής, σε στενή συνεργασία με άλλους φορείς και θεσμούς.

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

«Ημέρες Καριέρας» από το kariera.gr

Οι Ημέρες Καριέρας, το event-θεσμός για την αγορά εργασίας πραγματοποιείται 12 και 13 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από το kariera.gr, website για την εργασία και μέλος του διεθνούς δικτύου CareerBuilder.

Ειδικότερα, φέτος φιλοξενεί περισσότερες από 60 επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς οργανισμούς που θα δώσουν το «παρών» αναζητώντας τους νέους τους συνεργάτες. Οι Ημέρες Καριέρας απευθύνονται σε όλους τους νέους, φοιτητές, τελειόφοιτους, πτυχιούχους ακόμα και σε εργαζομένους, που θέλουν να εξελίξουν την επαγγελματική τους πορεία. Στο περίπτερο του kariera.gr, θα βρίσκονται εξειδικευμένοι σύμβουλοι και recruiters, οι οποίοι θα κατατοπίζουν τους επισκέπτες σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείριση συνέντευξης, επαγγελματικού προσανατολισμού και αναγκαίων δεξιοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για έκτη συνεχή χρονιά στις παράλληλες δράσεις πραγματοποιείται το Up Event, στο πλαίσιο του οποίου διακεκριμένα πρόσωπα από όλους τους κλάδους θα μιλήσουν για την επαγγελματική τους πορεία, τα όνειρά τους και το πώς κατόρθωσαν να πετύχουν τους στόχους τους. Η σκηνή του Up Event θα φιλοξενήσει τη Δήμητρα Γαλάνη, τον  ποδοσφαιριστή Δημήτρη Παπαδόπουλο, την ηθοποιό Μπέτυ Μαγγίρα, την content creator Μαίρη Συνατσάκη, τον συνθέτη Μίνω Μάτσα, τη δημοσιογράφο Έλενα Παπαδημητρίου, την ιδρύτρια και lead instructor του One Breath Mindfulness Center Μυρτώ Λεγάκη, τον ιδρυτή της εταιρείας Vivid Vibes Βασίλη Βασιλειάδη, τη Director of strategic planning Εκάβη Βαλλερά από το non profit foundation Desmos, τον Αλέξανδρο Παπαδάκη, External & Community Affairs Manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον, τον Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, ιδρυτή και General Director της SciCo, τον Βασίλη Σοφικίτη, Project Director and Production Manager και τον Πορφύριο Πελωριάδη, PR Communications & IT Manager της εταιρείας JETK, τη Στέλλα Κάσδαγλη, Co-founder της εταιρείας Women on top και την Έθελ Αγγελάτου, LinkedIn Trainer και Personal, Corporate & Employer Branding Coach.

Από την Coca Cola Τρία Έψιλον, Μεγάλο Χορηγό των φετινών Ημερών Καριέρας, η Σοφία Κάντα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας και Κύπρου, δήλωσε: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε για μία ακόμη χρόνια στις Ημέρες Καριέρας.  Στην CocaCola Τρία Έψιλον, ως ο μεγαλύτερος εργοδότης του κλάδου αναψυκτικών και εργοδότης επιλογής για τη νέα γενιά, θέλουμε συνεχώς να γνωρίζουμε ανθρώπους με δυνατότητες και να τους βοηθάμε να εξελιχθούν επαγγελματικά μαζί μας. Φέτος, τους επισκέπτες θα περιμένουν στο περίπτερό μας στελέχη από όλες τις Διευθύνσεις καθώς και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για Συμβουλευτική Βιογραφικού. Όλοι θα είμαστε στη διάθεσή τους για να συζητήσουμε, να τους μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας από την εργασιακή μας καθημερινότητα, και να τους συμβουλεύσουμε για να φτάσουν εκεί που ονειρεύονται.

Περισσότερα

Tοπική Αυτοδιοίκηση

Τιμή στον εκπαιδευτικό από τον Δήμαρχο Αθηναίων

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού και παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα τίμησαν για άλλη μία χρονιά, τον Έλληνα Δάσκαλο, στο ομώνυμο μνημείο της πλατείας Μαδρίτης (περιοχή Hilton).

Στη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7/10/19 χαιρετισμό απηυθύναν ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα και η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα,Ελένη Ι. Δούκα.

Το Μνημείο στον Έλληνα Δάσκαλο αποτελεί δωρεά των Εκπαιδευτηρίων Δούκα προς το Δήμο Αθηναίων.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ