Connect with us

Εκπαίδευση

Pierce: «Άλμα ζωής» ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Τις γυναίκες που δοκιμάζονται από τον καρκίνο του μαστού στηρίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες Λυκείου και ΙΒ του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, δωρίζοντας τα μαλλιά τους στον Σύλλογο «Άλμα Ζωής», μέσα από το πρόγραμμα «Χάρισε Δύναμη» του Pantene των ΑΒ Βασιλόπουλος.

Μόλις 20 εκατοστά. Τόσα αρκούν για να χαρίσουμε ξανά δύναμη και ελπίδα στις γυναίκες που πολεμούν τον καρκίνο του μαστού. Και τόσα εκατοστά θα δωρίσουν από τα μαλλιά τους οι μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου και ΙΒ του Pierce, στην ειδικά προγραμματισμένη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Pierce στην Αγία Παρασκευή, καλώντας όλους να συμμετάσχουν στη σπουδαία αυτή εκδήλωση. Η ενέργεια είναι μέρος της προγράμματος «Χάρισε Δύναμη» στο οποίο συμπράττουν τα ΑΒ Βασιλόπουλος, η Procter & Gamble και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Για λίγες ώρες, η αίθουσα χορού του Pierce θα γίνει ο χώρος συνάντησης των «δωρητών» με τους κομμωτές, ενώ τα μαλλιά που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν από το «Άλμα Ζωής» για τη δημιουργία περουκών.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση της ενέργειας στο Pierce ανήκει στις Αναΐς Πιτσάκη, Αλεξάνδρα Ρίζου και Δανάη Τσιαγκανά, τελειόφοιτες Λυκείου και μαθήτριες του IB, οι οποίες έχουν ήδη χαρίσει τα μαλλιά τους στο «Άλμα Ζωής» και τώρα απευθύνουν την έκκληση σε συμμαθητές και συμμαθήτριές τους αλλά και σε όλους εμάς που θα θέλαμε να συνεισφέρουμε. Η ιδέα τους παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του CAS (Δημιουργικότητα – Δράση – Υπηρεσία) του προγράμματος ΙΒ και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους καθηγητές τους.

«Πρόκειται για μια συγκινητική πρωτοβουλία των μαθητών και των μαθητριών του προγράμματος ΙΒ του Pierce, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι» λέει ο Μανώλης Βροντάκης, καθηγητής Μαθηματικών και Διευθυντής του Pierce IB. «Μέσω αυτής της εκδήλωσης, θα χαρίσουν τη δύναμη της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της χαράς, σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τον καρκίνο. Κάνουν μια σημαντική προσφορά αγάπης με την καρδιά τους και παραδίδουν ένα αληθινό μάθημα ανθρωπιάς. Τους αξίζουν τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια».

Στον χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει και κάλπη για όσους θα ήθελαν, αντί για τα μαλλιά τους, να συνεισφέρουν με μία χρηματική δωρεά.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

ΟΠΑ: 3 Βραβεία στο JA Europe Enterprise Challenge 2020

Ευρωπαϊκές διακρίσεις για την Ελλάδα στο 17ο  Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Europe Enterprise Challenge 2020», κατέκτησε η ομάδα Dr. IV και τα μέλη της Ιωάννης Βούγιας, Χριστιάννα Γεωργούλη και Αντώνης Φάρος, φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Τον τελικό του διαγωνισμού φιλοξένησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece)», υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στις 26 Ιουνίου.

Η ψηφιακή ιδέα Dr. IV – ένα ευφυές ευέλικτο και αυτόματο σύστημα διαχείρισης ορών σε μονάδες υγείας, με τη χρήση τεχνολογίας Internet of Things και Mobile εφαρμογής – των φοιτητών κέρδισε το Avanade Digital Innovation Signature Award. Η ομάδα  αξιολογήθηκε για τη ψηφιακή της ιδέα και την ικανότητά της να αξιοποιήσει στην υπηρεσία που προσφέρει την πιο δημιουργική χρήση ψηφιακών καινοτομιών όπως κινητικότητα, εργαλεία συνεργασίας, τεχνολογία cloud, machine learning, τεχνητή νοημοσύνη, Internet of Things (IoT) και blockchain.

Επίσης, στους φοιτητές Χριστιάννα Γεωργούλη και Αντώνη Φάρο απονεμήθηκε το JA Alumni Europe Leadership Award, ως αναγνώριση των εξαιρετικών ηγετικών δεξιοτήτων τους. 

Η ψηφιακή ιδέα Dr. IV αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα», και οι φοιτητές είχαν την υποστήριξη του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη, του Δρ. Σταύρου Λουνή και του υποψηφίου διδάκτορα Στράτου Μπαλούτσου.

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Equal Society: Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο «Σπουδάζω με Υποτροφία» της

Περισσότερες από 800 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στον πρώτο μήνα του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» της Equal Society.

Οι αιτήσεις για τον  9ο  κύκλο του προγράμματος Υποτροφιών συνεχίζονται  και οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από τις Υποτροφίες για μεταπτυχιακές ή προπτυχιακές σπουδές.

Για 9η συνεχόμενη χρονιά ο Οργανισμός προσφέρει  υποτροφίες μεταπτυχιακών και προπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προσφέρει σε νέους και νέες την ευκαιρία να φοιτήσουν δωρεάν στα κορυφαία  δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. 

Οι υποψήφιοι καλούνται να επισκεφθούν το https://spoudazomeypotrofia.gr/  και να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους και όπου αυτό  απαιτείται, την αίτηση του εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με βάση κοινωνικά, ακαδημαϊκά και οικονομικά κριτήρια. Αναλυτικότερα, οι αιτούντες κατατάσσονται ανάλογα  της συνολικής βαθμολογίας  που έχουν συγκεντρώσει βάσει του πίνακα κριτηρίων. 

Αναλυτικά οι Υποτροφίες με ανοιχτές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων: 

Μεταπτυχιακές Σπουδές:

Προπτυχιακές Σπουδές

  • Τέσσερις (4) υποτροφίες επιλογής του υποψήφιου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
  • Μία  (1) υποτροφία επιλογής του υποψηφίου στο ΙΙΕΚ NEW YORK

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Alba: Yποτροφία στη μνήμη της Καίτης Κυριακοπούλου

Μία υποτροφία που αναδεικνύει τις «γυναίκες του μέλλοντος» στη διοίκηση επιχειρήσεων, θεσπίζει το Alba Graduate Business School, The American College of Greece για να τιμήσει τη μνήμη της οραματίστριας ηγέτιδας της ελληνικής βιομηχανίας, Καίτης Κυριακοπούλου, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών.  

Η Καίτη Κυριακοπούλου υπήρξε μία από τις λίγες γυναίκες ηγέτες στη βιομηχανία, η οποία αποτέλεσε υπόδειγμα ηγεσίας αλλά και πηγή έμπνευσης για όλους. Η Καίτη Κυριακοπούλου πίστευε στην καταλυτική δύναμη της εκπαίδευσης να διαπλάθει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες. Το 1988, μαζί με τον γιο της Οδυσσέα, και με μία γενναία δωρεά, ίδρυσαν στο Alba την «Έδρα Χρηματοοικονομικής Καίτη Κυριακοπούλου» ─ μία χειρονομία ιδιαίτερης σημασίας για την εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών επιχειρήσεων  στη χώρα μας.

Η ίδρυση της πρώτης χρηματοδοτούμενης έδρας στην Ελλάδα προσέλκυσε στο Alba διεθνούς ακτινοβολίας ακαδημαϊκούς. Μάλιστα, αποτέλεσε το έναυσμα για την παραγωγή πρωτοποριακής γνώσης μέσα από την ακαδημαϊκή έρευνα ενώ διευκόλυνε τη διἀχυση της γνώσης μέσα από την εκπαίδευση ηγετών στις επιχειρήσεις. 

Η φερώνυμη υποτροφία «Καίτη Κυριακοπούλου» θεσπίστηκε σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού στην ανεκτίμητη συμβολή της Καίτης Κυριακοπούλου προς την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και για την υποστήριξή της στο Alba. Προσφέρει δύο πλήρεις υποτροφίες σε γυναίκες υποψήφιες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Alba ΜΒΑ. Στόχος της υποτροφίας είναι να βοηθήσει τις γυναίκες μάνατζερ με υψηλές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δυνατότητες να αποκτήσουν πρόσβαση σε κορυφαίας ποιότητας μεταπτυχιακή εκπαίδευση και, μέσα από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πρόοδο, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της οραματίστριας επιχειρηματία και ανθρωπίστριας, Καίτης Κυριακοπούλου. 

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν οnline την αίτησή τους το αργότερο έως την Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020. Οι υποψήφιες θα πρέπει να ικανοποιούν τα κριτήρια του προγράμματος όπως αυτά αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Alba. Tην τελική επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιεί η Επιτροπή Αποδοχής φοιτητών του Alba. Κριτήρια που θα καθορίσουν την τελική επιλογή είναι οι ακαδημαϊκές επιδόσεις, η επαγγελματική πείρα, και άλλες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες των υποψηφίων.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ