Connect with us

Εταιρείες Συμβούλων

Πιστοποίηση για το Χαμόγελο του Παιδιού από την TÜV Austria Hellas

Tο πιστοποιητικό του ISO 9001:2015 απένειμαν στον Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Ιωάννης Καλλιάς, CEO της TÜV Austria Hellas μαζί με τη Μαρία Αγαπητού Αναπληρώτρια Διευθύντρια Λειτουργίας της Δ/νσης Πιστοποίησης της TÜV Austria Hellas, σε μια εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο κλίμα, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των εργαζομένων των δύο οργανισμών, κατά τη διάρκεια μίας μικρής γιορτής που διοργανώθηκε στα γραφεία της εταιρείας. Με στόχο να ενισχυθεί το έργο του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο bazaar στα γραφεία της TÜV Austria Hellas, στο οποίο έσπευσαν οι εργαζόμενοι αλλά και συνεργάτες της εταιρείας, για να πραγματοποιήσουν χριστουγεννιάτικες αγορές για καλό σκοπό.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία της TÜV Austria Hellas με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε το 2013 και από τότε υπάρχει μία σταθερή σχέση αγάπης και προσφοράς μεταξύ της εταιρείας και του οργανισμού. Η εταιρεία έχει αναλάβει αφιλοκερδώς τους ελέγχους και τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ με κάθε ευκαιρία στηρίζει το έργο του, όπως με αγορά ειδών και δωρεές.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

EY: Επέκταση συμμαχίας με την Procter & Gamble

Για να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στο σημερινό, ταχέως μεταβαλλόμενο οικοσύστημα της εφοδιαστικής αλυσίδας, η EY παγκοσμίως, ανακοίνωσε την επέκταση της στρατηγικής της

συμμαχίας με την Procter & Gamble (P&G), για την παροχή επιχειρησιακών δυνατοτήτων και λύσεων σχετικά με την εφοδιαστική αλυσίδα.

Αξιοποιώντας την εμπειρία και την ηγετική θέση της EY και της P&G στον τομέα των αλυσίδων αξίας, η συμμαχία προσφέρει μια διαφοροποιημένη προσέγγιση, καθώς και κορυφαίες λύσεις, που στοχεύουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας μετασχηματισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα των εφοδιαστικών τους αλυσίδων, οι εταιρείες, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να έχουν αυξημένη ορατότητα σε όλο το εύρος τους, καθώς καλούνται να διαχειριστούν, παράλληλα, τα κόστη και την ανάγκη για περισσότερη ευελιξία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης του Covid-19. Αναπτύσσοντας την ήδη υπάρχουσα συμμαχία μεταξύ της EY και της P&G, η ενισχυμένη συνεργασία επεκτείνει το πεδίο της σημερινής σχέσης μεταξύ των δύο οργανισμών, σε όλες τις λειτουργίες της αλυσίδας αξίας. 

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Πιστοποίηση “Covid Shield” επιπέδου Excellent για ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

Tην πιστοποίηση “Covid Shield” στο ανώτατο επίπεδο των τριών ασπίδων (επίπεδο Excellent) έλαβε η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ από την TÜV AUSTRIA Hellas.

Με βασική Αρχή το “Πρώτα και πάνω από όλα ο Άνθρωπος”, η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας μέχρι και σήμερα, λειτουργεί υπεύθυνα και θέτει σε προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των Εργαζομένων, των Πελατών και των Συνεργατών της. Στο πλαίσιο αυτό φρόντισε από πολύ νωρίς να εφαρμόσει στο σύνολο των εγκαταστάσεών της μία ολοκληρωμένη πολιτική και αυστηρά μέτρα προστασίας, με στόχο τον περιορισμό μετάδοσης και εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το σχήμα πιστοποίησης “Covid Shield” αποτελεί ένα από τα πιο αυστηρά συστήματα πανελλαδικά και καθορίζει συγκεκριμένες διαδικασίες που οι εξεταζόμενες επιχειρήσεις πρέπει να εφαρμόζουν προκειμένου να λάβουν την ανώτατου επιπέδου πιστοποίηση. Οι διαδικασίες αυτές επαληθεύουν ότι ο μηχανισμός και τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η εκάστοτε εταιρεία είναι πάντα εναρμονισμένα με τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και τις οδηγίες των αρχών, και συμβάλλουν στην πρόληψη εισροής ή εξάπλωσης της νόσου. 

Κατόπιν της διεξαγωγής των σχετικών ελέγχων στο σύνολο των αξιολογούμενων σημείων, η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ πιστοποιήθηκε για την πλήρη εφαρμογή όλων των μέτρων που προβλέπει μια τέτοιου υψηλού επιπέδου πιστοποίηση, και δεσμεύεται για την πιστή εφαρμογή τους προκειμένου να συμβάλλει στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

CSE-ΟΠΑ: Η Βιώσιμη Ανάκαμψη Μονόδρομος για την Ελλάδα 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου το Annual Sustainability Summit, που διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά από το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE).

Τίτλος του φετινού Συνεδρίου ήταν “Βιώσιμη Ανάκαμψη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες” και συμμετείχαν διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της Ευρωπαικής Επιτροπής, καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του MBA International, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η φετινή εκδήλωση είχε ως στόχο να περιγράψει τα προβλήματα που προκάλεσε η πρωτοφανής υγειονομική κρίση και πώς οι επιχειρήσεις και η Πολιτεία μπορεί να ανταποκριθεί για μια ανάκαμψη με τρόπο βιώσιμο και υπεύθυνο. H έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Καθηγητή Eric Soderquist, Διευθυντή MBA International Program (ΟΠΑ) και συντονιστής ήταν ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE) και Επισκέπτης Καθηγητής σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας του MBA International και αντιπρόεδρος του CRI.

Η εκδήλωση φιλοξένησε σημαντικούς ομιλητές, όπως τον Chris Allen – Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τον Γιώργο Μοσχόβη, Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τον Ζαχαρία Ραγκούση, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Ελλάς. 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και σχολιάστηκε για πρώτη φορά  η δεύτερη έκδοση του βιβλίου Practical Sustainability Strategies: How to Gain a Competitive Advantage (Wiley) του Νίκου Αυλώνα, που πρόσφατα εκδόθηκε στην Αμερική και κυκλοφορεί διεθνώς ενώ ήδη χρησιμοποιείται από σημαντικά Πανεπιστήμια στην Αμερική και Ευρώπη.

Οι ομιλητές, αφού σχολίασαν την σημασία της συνεισφοράς του βιβλίου Practical Sustainability Strategies και τις πρακτικές λύσεις που δίνει για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές τόσο από την αξιοποίηση του Πακέτου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και λόγω της ποιότητας του ανθρώπινου δυναμικού που έχει.  

Παράλληλα, ο Ν. Αυλώνας παρουσίασε την Πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης CRI για «Για μία υπεύθυνη και βιώσιμη ανάκαμψη», στo πλαίσιo της οποίας έγινε έκκληση στις ελληνικές επιχειρήσεις να δηλώσουν την υποστήριξή τους με απώτερο σκοπό την εδραίωση των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης στον κρατικό σχεδιασμό και στο πακέτο ανάκαμψης που θα διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συμφωνία με αντίστοιχες Ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες.

Επίσης, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η έρευνα του i-MBA Sustainable Development and Circular Economy Club για το Greenwashing, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη υπεύθυνης επικοινωνίας αλλά και καλών πρακτικών στην Ελλάδα. Eιδικές διακρίσεις δόθηκαν σε Προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας που ξεχώρισαν εν μέσω της πανδημίας για τον κοινωνικό τους αντίκτυπο και την καινοτομία τους. Οι εταιρείες και  τα ιδρύματα που βραβεύθηκαν ήταν η Μπάρμπα Στάθης, ο Όμιλος Alumil, η Eurolife FFH, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής. Επίσης διάκριση δόθηκε και σε φοιτητή του Προγράμματος MBA International.

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ